loader
Foto

TVR 2 difuzează “Hotel Rwanda” - la “Filmul de artă”

„Hotel Rwanda” este producţia considerată varianta africană a „Listei lui Schindler”. Producţia a fost difuzată în cadrul seriei „Filmul de artă” (TVR 2), luni, 13 ianuarie.

 

Laurențiu Damian
Filmul de artă

Hotel Rwanda, o coproducţie SUA-Marea Britanie din 2004, este inspirat din fapte reale şi este considerat în topul celor mai bune producţii cinematografice realizate în acel an. De altfel, Hotel Rwanda are în palmares 37 de nominalizări şi 14 trofee la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale de film, printre care Premiile Oscar (3 nominalizări), Globurile de aur (3 nominalizări), Premiul Academiei Europene de Film , Premiul Asociaţiei Producătorilor Americani de Film sau Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Toronto

Regia filmului este semnată de: Terry George, iar din distribuţie fac parte: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix, Nick Nolte.

Acţiunea se desfăşoară în Rwanda aniilor ’80, când ţara este zguduită de războiul civil dintre populaţia majoritară Hutu care porneşte un adevărat genocid împotriva minorităţii Tutsi. Paul Rusesabagina, directorul unui hotel, este Hutu, iar soţia sa Tatiana este Tutsi. El este în permanenţă şicanat de către extremiştii Hutu pentru mariajul său. Când violenţele etnice degenerează în război civil, Paul Rusesabagina începe să ia partea celor oprimaţi şi reuşeşte să adăpostească peste o mie de refugiaţi ameninţaţi cu moartea.

 

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

9:00 Generaţia Fit

Sezon Nou

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2