loader
Foto

Timp de trei săptămâni, sportul e la putere la Televiziunea Română

Competiţiile sportive, transmise în direct sau înregistrat, pot fi urmărite pe posturile TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR INFO. În perioada 21 iunie-02 iulie, vom fi alături de cei 150 de sportivi românii care vor intra în lupta pentru un loc pe podium la 18 discipline.

 

Sub motto-ul ”WE ARE UNITY”, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene, organizată în Cracovia (Polonia) va alinia la start 7000 de sportivi din 48 de țări. Team Romania participă cu 150 de sportivi (74 feminin – 76 masculin), la 18 discipline dintre cele 29 din programul competiției, iar împreună putem fi alături de tricolori în încercarea lor de a-și depăși limitele. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023 a fost transmisă în direct pe TVR 2 pe 21 iunie, de la ora 21.25 şi a fost comentată de Monica Bucur şi Sorin Hobana.

„Urmează trei săptămâni în care sportul va fi la putere la Televiziunea Română. Campionatul European de fotbal U21 și Jocurile Europene Cracovia Malopolska vor reprezenta puncte de interes major la începutul acestei veri. Prima pasă în “meciul competițiilor” va fi dată de atleți care vor concura din 20 iunie. Cei 150 de sportivi din Team România vor concura în Polonia, în direct la TVR, atât pentru medalii, cât și pentru calificarea olimpică la sporturile care oferă locuri cotă pentru Jocurile de la Paris de anul viitor”, spune Monica Bucur, comentator TVR.

(w882)

„Fuziune între tradiţie şi modernitate”, medaliile de aur, argint şi bronz ale Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023, care vor răsplăti truda şi munca sportivilor, au fost create de designerul polonez Klaudia Golaszczyk. Istoria poloneză este inclusă ca parte a designului, precum şi tradiţiile regiunii. Astfel, forma medaliilor a fost concepută pentru a reprezenta ornamentele populare într-un mod modern, iar liniile au fost trasate în semn de aluzie la broderie şi la firul din costumele populare, dantela fiind asociată cu Malopolska şi cu oraşul Koniakow, cunoscut ca fiind capitala poloneză a meşteşugurilor tradiţionale. Medaliile pentru care sportivii vor concura au fost realizate din materiale electronice reciclate şi din bijuterii nefolosite.

La Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, în cele 12 zile de întreceri, se vor împărți 124 locuri cotă pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. 12 competiții au și statut de Campionate Europene. Pentru telespectatorii TVR, competiţiile vor fi comentate de jurnaliştii Monica Bucur, Dragoş Bocanaciu, Sorin Hobana, Dragoş Cojocaru, Narcis Şelaru şi Dan Simion. Lor li s-a alăturat Roxana Scarlat-Bârlădeanu, fosta medaliată olimpică, mondială şi europeană a scrimei româneşti. Echipa Olimpică a României va fi reprezentată în Polonia de cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor la Jocurile Europene, mulţi dintre sportivi reușind deja să se impună la cel mai înalt nivel.

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

(Reluare)

1:25 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)-R

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2