loader
Foto

TELEȘCOALA: germană, lecția 2 / VIDEO

Miercuri, 18 septembrie, Andreea Rusen ne-a propus a doua lecţie a cursului de limba germană, într-o nouă ediție a emisiunii "Teleșcoala", difuzată de TVR 2.

 

Teleșcoala

Edițiile Teleșcoala pot fi urmărite pe canalul TVR2, pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii Teleșcoala şi pe tvr.ro.

***

Andreea Rusen a absolvit cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secția germană-engleză, din cadrul Universității din București. A urmat, apoi, cursurile unui program de master interdisciplinar în limba germană organizat de Facultatea de Filisofie, Universitatea București. Până în anul 2015 a lucrat ca asistent universitar la Universitatea Tehnică de Construcții București, Departamentul de Limbi Străine și Comunicare, iar, apoi, la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate. A predat germană ca limbă străină, dar și seminarii de practica traducerii, lingvistică, curs practic. Din anul 2010, este profesor colaborator la Institutul Goethe București, unde predă atât  cursuri cu prezență, cât și cursuri online de la nivel începător până la avanansat (A1-C1). Tot în cadrul Institutului Goethe a absolvit un program de 2 ani (Grünes Diplom) pentru pregătirea metodică și didactică a profesorilor de limba germană. Încearcă să fie la curent cu cele mai noi metode de predare, de aceea a participat la numeroase formări destinate profesorilor de limbi străine. Ultima formare la care a participat a fost organizată de  Goethe Institut Berlin, având ca temă pregătirea și formarea formatorilor pentru profesori de limba germană ca limbă străină. De asemenea, este coautoare a mai multor manuale de limba germană pentru clasele primare (Hallo Kinder, Limba modernă germană clasa I - Editura Corint) și pentru gimnaziu ( Limba modernă germană. Nivel A1.2., Limba modernă germană. Nivel A2.2. și ghidul profesorului al celor două manuale amintite anterior - Editura Art-Klett). În cadrul cursurilor, foloseşte  atât metode de predare moderne, cât și mijloace tehnice moderne (Smartboard, Jamboard, Wordwall, Learningapps, platforma Moodle).

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primesti date despre timpul probabil, climă, mediu șsi alte domenii conexe. Vei afla informatii de la specialisti, curiozităti, sfaturi utile si previziuni astrologice șsi vei sti cum îti influentează viata starea vremii.

Redactori (realizatori ediţii zilnice): Cristina Dănilă, Laurenţiu Mandu, Adrian Bănuţă, Raluca Arvat şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu, Cristina Dănilă, Alina Pagu

19:05 Comisarul Rex: aventuri la Viena

Serial *Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 35

*Serial poliţist. Poliţia din Viena are o redutabilă Brigadă Omucideri, condusă de Richard Moser, dar vedeta echipei este câinele ciobănesc-german Rex, posesorul unui nas imbatabil şi al unei inteligenţe ieşite din comun. Moser şi colegii săi se confruntă cu cazuri dificile, iar Rex contribuie esenţial la rezolvarea lor şi chiar la salvarea multor vieţi. Dar, oricât de curajos şi de puternic este Rex, până şi el are o mare slăbiciune: sendvişurile cu şuncă!

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan

 
TELEȘCOALA: Matematică, clasa a VIII-a, elemente de aritmetică (IV) / VIDEO

Joi, 19 septembrie, Costel Chiteş, profesor de matematică, ne-a propus recapitularea cu tema „Elemente de aritmetică – clasele V-VII ”, a patra ...

TELEȘCOALA: germană, lecția 2 / VIDEO

TELEȘCOALA: germană, lecția 2 / VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Miercuri, 18 septembrie, Andreea Rusen ne-a propus a doua lecţie a cursului de limba germană, într-o nouă ediție a emisiunii "Teleșcoala", ...

TELEȘCOALA: Limba română, clasa a VIII-a - textul epic (recapitulare) / VIDEO

Alexandra Tatu, profesoară de limba română, ne-a propus recapitularea textului epic, în ediția emisiunii "Teleșcoala", difuzată de TVR 2, ...

 

#tvr2