loader
Foto

„Steaua fără nume” şi „Ciulinii Bărăganului”, printre filmele weekendului la TVR 2

Vremea caldă ţine cu noi şi în luna octombrie, dar serile mai răcoroase de toamnă sunt momentul pentru a te cuibări pe canapea, între pături şi perne, ca să te bucuri de filmele sfârşitului de săptămână alături de TVR 2.

 

Dacă urmărind „O vară în Provence” (Franţa, 2014), difuzat vineri, 13 octombrie, de la ora 20:00, ne vom aminti de zilele de concediu, „Toamna la podgorie” (Canada, SUA, 2016), de sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 20:00 ne va face să zâmbim gândindu-ne la bogăţia toamnei. Duminica Filmului Românesc a pregătit un regal cu producţii de la începuturile cinematografiei româneşti: de la ora 13:10 „Steaua fără nume” (1966) şi „Ciulinii Bărăganului” (1958), de la ora 20:10.

(w882)

La început de toamnă, ne-am întors deja la rutina zilnică, dar pentru mulţi nostalgia concediului încă persistă. Vineri, 13 octombrie, de la ora 20:00, TVR 2 vă propune „O vară în Provence” („AVIS DE MISTRAL” – Franţa, 2014), în regia lui Rose Bosch, cu Jean Reno, Chloe Jouannet şi Lukas Pelissier în rolurile principale, o producţie amuzantă şi pozitivă, despre două luni de vacanţă cu imagini şi experienţe de neuitat. Dincolo de latura emoţională, „O vară în Provence” e un film excelent pentru pasionaţii de călătorii, în care sunt prezentate viaţa la ţară, festivalurile din regiune, concursurile între fermieri şi agricultori, dar şi bucuria meselor în familie.

Lea, Adrien şi frăţiorul lor Theo, surd din naştere, sunt trimişi să-şi petreacă vacanţa în sudul Franţei, la bunicul lor Paul (Jean Reno), pe care nu l-au întâlnit niciodată, din cauza unor conflicte în familie. Nu este nicidecum vacanţa mult-visată de copii, mai ales că părinţii lor urmează să divorţeze.

(w882)

Seara de vineri se încheie cu o comedie, de la ora 23:45. „Afacerea EST”, o coproducţie România, Lituania, Moldova a anului 2016, în regia lui Igor Cobileanski.

„Afacerea Est” spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. Comedia lui Igor Cobileanski a fost selecționat în competiția oficială a festivalului de film de categoria „A Black Nights Film Festival din Tallinn”, 2016.

Filmul serii de sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 20:00, ne reaminteşte că e toamnă. Şi nu oricum, ci de „Toamna la podgorie” („AUTUMN IN THE VINEYARD” Canada, SUA, 2016).

(w882)

În regia lui Scott Smith, cu Rachael Leigh-Cook şi Brendan Penny în rolurile principale, dramă romantică „Toamna la podgorie” prezintă povestea lui Frankie Baldwin şi a lui Nate Deluca care îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste. „Toamna la podgorie” are la bază a treia carte din seria intitulată „St Helena Vineyards”.

Duminica Filmului Românesc, din 15 octombrie, a pregătit un regal cu producţii de la începuturile cinematografiei româneşti: de la ora 13:00 „Steaua fără nume” (Franţa, România, 1966) şi „Ciulinii Bărăganului” (Franţa, România, 1958), de la ora 20:00.

(w882)

În regia lui Henri Colpi şi Jasmin Chasney, „Steaua fără nume”, adaptare a piesei de teatru de Mihail Sebastian, reuneşte o distribuţie internaţională: Marina Vlady, Cristea Avram, Claude Rich, Grigore Vasiliu-Birlic.

În gara unui orăşel liniştit de pe Valea Prahovei e nevoită să coboare din tren Mona, o tânără găsită fără bilet. Un tânăr profesor o găzduieşte o noapte în locuinţa lui, timp în care între cei doi se înfiripă o idilă. După plecarea fetei, totul revine la normal, iar pe cer rămâne o constelaţie ce-i poartă numele.

Despre ecranizarea romanului omonim de Panait Istrate, „Ciulinii Bărăganului”, filmul de duminică, 15 octombrie, de la ora 20:00, în regia lui Louis Daquin, criticul de film Tudor Caranfil spunea: „Viziunii sociologizante a timpului, Daquin îi adaugă o undă de nebunie poetică, suprasolicitând, uneori, exotismul ambianţei. (...) Şi, mai elocvent decat orice dialog, un sfâşietor bocet hohotit de Maria Tănase, într-una din rarele ei apariţii cinematografice”.

(w882)

Povestea lui Matache, personajul principal din „Ciulinii Bărăganului”, începe odată cu venirea toamnei, când, în Câmpia Bărăganului, ciulinii smulși de vânt se lasă purtați pe drumuri și copiii pornesc în cursa ciulinilor. După obicei, copiii satului pleacă în lume să-și înfrunte destinul. Matache va pleca, după aflarea veștii morții tatălui său, şi în timpul călătoriei asistă la o scenă din răscoala țăranilor de la 1907. În rolurile principale îi vom recunoaşte pe actorii: Nuţă Chirlea, Clody Bertola, Marcel Anghelescu şi Florin Piersic.

Filmul de Artă încheie seara de, duminică, 15 octombrie, la ora 22:00, cu lungmetrajul „Destine la răscruce” („THE PLACE BEYOND THE PINES” – SUA, 2013).

(w882)

Cascador de profesie, aflat tot timpul pe drum, Luke se vede nevoit să facă o schimbare de carieră atunci când află că are un copil cu Romina, fosta lui iubită. Decis să se implice în viața fiului său şi să-și poată întreține familia, Luke își folosește abilităţile ca să spargă bănci. Însă jafurile atrag imediat atenția poliției, iar Avery, un tânăr polițist dornic de afirmare, vede în descoperirea făptașului propria șansă de a se remarca într-un departament dominat de corupție. Cincisprezece ani mai târziu, când fiii celor doi bărbați devin prieteni, deznodământul jafurilor lui Luke va influența relația dintre aceștia, iar adevărul despre tații lor va pune viețile tuturor în pericol. Regia filmului îi aparţine lui Derek Cianfrance, din distribuţie fac parte Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes şi Ray Liotta.

18:00 Ora de Stiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2