loader
Foto

Sensibilitate, amintiri și performanță la ”Drag de România mea!”

Duminică, 23 iulie, de la ora 15:00, în cea de-a șaptea gală a sezonului 10 aniversar ”Drag de România mea!”, am ascultat din nou cântece de neuitat.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Are o carieră impresionantă de peste 25 de ani, a lansat 14 albume, peste 20 de single-uri şi numeroase hit-uri care au intrat în topurile din Finlanda, Norvegia şi Marea Britanie. Paula Seling a revenit pentru a ne încânta cu glasul său, dar şi pentru a ne povesti despre viață și despre cele mai noi creaţii muzicale.

(w882)

(w882)

Anca, Sorana, Ianna şi Anemona. Într-un cuvânt: A.S.I.A.! Trupa fenomen a anilor 2000 s-a reunit şi a revenit în forţă cu proiecte speciale şi concerte. Fetele au venit, în premieră, la "Drag de România mea!" pe acordurile celor mai cunoscute piese ale lor.

(w882)

(w882)

Ioana Dichiseanu şi fiica ei, Anastasia Artene, ne-au purtat în lumea muzicii fado într-un duet inedit. Fiica marelui actor Ion Dichiseanu ne-a adus şi cele mai recente informaţii despre cea de-a doua ediţie a Festivalului dedicat maestrului. Evenimentul a avut loc la Adjud, judeţul Vrancea, în perioada 19 - 21 mai 2023.

(w882)

(w882)

A debutat în televiziune în 1999, iar din toamna anului 2017 ne aduce un format unic pe piața media românească, talent show-ul de folclor, "Vedeta Populară". Despre performanță în televiziune, despre dragul de folclor şi despre lucrurile făcute "O Dată-n Viață" am vorbit cu Iuliana Tudor, un simbol al Televiziunii Române.

(w882)

(w882)

Este interpretă de muzică populară, muzică etno-folclorică şi muzică uşoară. De această dată, Adriana Ochișanu ne-a adus din Basarabia cele mai frumoase piese pop.​

(w882)

(w882)

Paul Surugiu - Fuego, care vă aşteaptă la concertul său aniversar din 30 noiembrie 2023, de la Sala Palatului, ne-a pregătit și el daruri muzicale alături de trupa Supermarket și de baletul condus de Florin Mariș.

(w882)

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:20

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00, ora României

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

 

 

 

 

 

20:00 Duminica filmului românesc

Moromeţii 2 -România, 2018

Regia: Stere Gulea

Cu: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Oana Pellea, Paul Ipate, Andi Vasluianu, Ion Caramitru

*8 Premii Gopo 2019

*Premiul Publicului-TIFF 2019

*Dramă, adaptare a celui de-al doilea volum al romanului „Moromeții”, a romanului „Viața ca o pradă” şi a publicisticii lui Marin Preda.

Filmul continuă povestea familiei Moromete, din satul din Câmpia Dunării, după cel de-al Doilea Război Mondial. Perioada istorică este marcată de instalarea comunismului în România, iar povestea se construieşte în jurul mezinului familiei, Niculae. Ilie Moromete și fiul său cel mai mic văd lucrurile diferit, prilej permanent de conflict între ei. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas intactă, iar totul se învârte în jurul muncii câmpului. Familia se adaptează greu la condițiile de după al Doilea Război Mondial şi toată ordinea vietii lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Niculae Moromete este cel care va scrie mai târziu despre vremurile noi și cele vechi.

Redactor: Gabriela Onea

22:00 Filmul de artă

Alcarras -Spania, Italia, 2022 PREMIERĂ

Regia: Carla Simón
Cu: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset

*Premiul Ursul de Aur-Festivalul de Film de la Berlin, 2022

*Nominalizare la premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film european al anului

*Dramă. Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film ar putea fi ultimul în care cele trei generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

Redactor: Gabriela Onea

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2