loader
Foto

Noi rețete la "Sarea în bucate" din 26 septembrie | VIDEO

Din 26 septembrie, emisiunea "Sarea în bucate" a revenit cu un NOU sezon pe TVR2!

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate - România în bucate
România în bucate

Ne puteți urmări în fiecare luni, de la 16.30, cu reluare marțea și duminica, de la 7.30.

Dăm gust Banatului cu fiecare episod, prin rețetele autentice culese de la oameni păstrători de tradiții și obiceiuri culinare din băbăluc.

Localitatea Apateu din județul Arad era cunoscută înainte ca fiind “patria pudrei de boia”. Astăzi, doar câțiva agricultori mai seamănă în câmp piparca de boia, încăpățânându-se să nu piardă rețeta tradițională, deși munca nu e răsplătită căci condimentul vine din Ungaria și China și se vinde la prețuri mult mai mici.

Din câmp și până în farfurie, recuperăm rețeta acestui condiment nelipsit din gastronomia bănățeanului care musai trebuie să dea gust mâncării cu boia de rântaș.


(w882) 18

Gazdă ne este Dan Liuț, mereu șod și cu lecțiile învățate care colindă Banatul spre descoperirea mâncărurilor tradiționale, arhaice pe cale de uitare.
.
(w882) film 2
.
(w882) timis 4
.
(w882) timis 5
.
Realizator: Mihoc Veronica
.
(w882) 48
.
Emisiune realizată de TVR Timişoara
.

 

 

5:00 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

5:25 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", a fost acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2