loader
Foto

"Sarea în bucate" este de luni pe TVR2 | VIDEO

De luni, 16 octombrie, emisiunea "Sarea în bucate" se vede și la TVR 2 începând cu ora 17.30, în fiecare zi de luni, sub genericul "România în bucate".

 

Dan Liuț
Sarea în bucate - România în bucate

În primul episod, vă propunem o zacuscă ucraineană pe care dacă o veți gusta vă garantăm că orice fel de rețetă ați făcut până acum, aceasta va intra definitiv în meniul familiei voastre. În plus, dacă aveți copii care strâmbau din nas când auzeau de o felie de pâine cu zacuscă, această rețetă este pe gustul celor mai mofturoși dintre cei mai mici critici.
.
Secretul este felul în care se toacă legumele, astfel încât zacusca să devină o pastă fină și gustoasă.
.
Daniela Holzheimer ne-a invitat în Poiana Mărului, în județul Caraș-Severin, să ne arate pas cu pas cum prepară această zacuscă miraculoasă, pe care toți turiștii ce îi găzduiește, o adoră, fie la micul dejun, fie la pachet în expedițiile din zonă sau chiar și seara, la cină. Nu este grea și nu te arde la stomac. Singurul său defect e că tot ai mai cere o porție.

Prezintă - Dan Liuț
Realizator - Mihoc Veronica

 

 

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 3

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2