loader
Foto

Galerie foto

Sărbătorim personalităţile României la „IERI-AZI-MÂINE”

În această săptămână, pe TVR 2, vă aducem noi interviuri cu personalităţi ca Daniela Condurache, Mihai Dinvale, Maria Nagy şi Stela Popescu. De luni până vineri, de la ora 16:00, Corina Dănilă vă aşteaptă la „IERI-AZI-MÂINE” pe TVR 2 şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Dacă e luni, e ziua dedicată folclorului, iar la „IERI-AZI-MÂINE” v-am adus una dintre cele mai puternice voci ale Moldovei: Daniela Condurache. Născută în 1962, la Stânceşti, la câţiva paşi de Ipoteşti, artista a impresionat de-a lungul anilor prin modul în care a revitalizat folclorul moldovenesc.  Debutul în faţa micilor ecran l-a făcut în 1975, când a câştigat marele concurs „Maria Tănase”, iar de atunci, a fost o prezenţă constantă la Televiziunea Română. Care erau piesele cu care Daniela Condurache a încântat audienţele în urmă cu 30 de ani? Am aflat luni, pentru că echipa emisiunii a pregătit o serie de materiale memorabile din Arhiva de aur a TVR.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Continuăm săptămâna cu ziua dedicată Teatrului, iar marţi 17 martie l-am avut invitat pe Mihai Dinvale, cunoscut pentru rolurile sale din „Balul absolvenţilor” (1972), „Vreţi să jucaţi cu noi” (1974),  „Liliacul înfloreşte a doua oară” (1988), „Cum vă place” (1992) sau în serialele ca „Păcatele Evei” (2005) şi „Iubire ca-n filme” (2006).  La „IERI-AZI-MÂINE” am vorbit cu Mihai Dinvale despre rolurile care i-au marcat cariera şi ce-a însemnat pentru el Teatrul Mic, locul unde s-a făcut remarcat, pe care, în prezent, o conduce din poziţia de manager.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru 18 martie, „IERI-AZI-MÂINE” a avut-o ca invitată Maria Nagy care a marcat pe deplin ziua dedicată muzicii uşoare (tema de miercuri). Artista care – în anii ’70 – era asemuită cu Mireille Mathieu şi avea o voce puternică precum Bonnie Tyler, ne-a cântat şi ne-a povestit ce face în prezent. Printre piesele care au rămas în istoria muzicii româneşti, ea ne-a adus „Trec anii, trec”, „Vis de noapte”, „Dar noi nu vom uita”, „Mi-e dor de tine” sau „Niciodată”. Prima ei apariţie pe scenă a fost în 1969, la Casa de Cultură din Remetea, iar de-a lungul anilor a colaborat foarte mult cu Cenaclul Flacăra, având nenumărate apariţii la Televiziunea Română.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În ziua de joi ne întoarcem privirea înspre marile valori ale sportului românesc. Cristi Mîndru preia ştafeta pentru o zi şi ne invită la o călătorie în timp alături de Haralambie Dumitraş, preşedintele Federaţiei Române de Rugby. Dumitraş a fost unul dintre cei mai buni jucători de înaintare din ţară şi a fost ultimul căpitan care a condus echipa spre victorie pe pământul francezilor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În ultima zi a săptămânii, vineri 20 martie, sărbătorim divertismentul alături de Stela Popescu, regina comediei româneşti. La 78 de ani, actriţa are aceeaşi energie explozivă atât pe scenă, cât şi în faţa camerelor de filmat şi continuă să aducă zâmbetul pe faţa a milioane de români. Actriţa a debutat la Teatrul din Braşov, pentru ca în 1963 să ajungă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase", iar şase ani mai târziu să se mute pe scena Teatrului de Comedie, acolo unde se va  lua naştere şi celebrul cuplu de comedie Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Printre altele, în ediţia din 20 martie vom avea ocazia să urmărim câteva imagini de Arhivă de la primele scenete de comedie în care artista a jucat.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2