loader
Foto

”Reţeaua de idoli” cu Radu Afrim, la TVR 2

Este considerat unul dintre cei mai talentați regizori de teatru din Europa. Spectacolele sale au câștigat zeci de premii și distincții, iar biletele pentru ele se epuizează imediat ce sunt puse în vânzare.

 

Luni, 17 februarie, de la ora 21, revedeți dialogul Irinei Păcurariu cu regizorul Radu Afrim pe TVR 2.

Noncoformist, de peste 20 de ani regizorul Radu Afrim își fascinează publicul cu spectacole în care amestecă teatrul cu muzică, dans, poezie și proiecții video. Este unul dintre cei mai sofisticați regizori de teatru europeni, dar și unul dintre cei mai controversați regizori români. După licența universitară în Litere (1995) și Teatru (2000) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Radu Afrim a început să regizeze și activitatea sa a fost distinsă, în doi ani consecutivi, cu Marele Premiu al Festivalului Grange de Dorigny din Lausanne, Elveția.

A fost desemnat cel mai bun regizor de trei ori, de UNITER, Uniunea Teatrală din România, pentru „Tihna” după Attila Bartis (compania „Tompa Miklós“, Teatrul Național Târgu-Mureș, 2015), pentru „Joi mega Joy” a lui Katalin Thuroczy, la Teatrul Odeon din București (2007) și pentru „Plastilina”, de Vasili Sigariov, la Teatrul „Toma Caragiu“ Ploiești (2006). În 2008, Radu Afrim a câștigat și „Coup de Coeur de la Presse” (premiu decernat de presă) la Festivalul „Off” de la Avignon, pentru piesa lui „Mansarde à Paris. Les détours de Cioran”, de Matei Vișniec.

Radu Afrim este un mare apărător al scrisului contemporan, îndrăgit de publicul tânăr pentru stilul său revizionist colorat, original, nonconformist și provocator care zguduie tradițiile dramatice și este cel care a reușit să aducă „underground-ul” la Teatrul Național din București.

„Când se anunță un spectacol semnat de regizorul Radu Afrim biletele se epuizează în câteva minute, indiferent de orașul sau mărimea sălii unde se joacă. Ultimele premii UNITER le-au primit teatre care i-au jucat montările și chiar în ultimii doi ani marile premii i s-au datorat. Radu Afrim era un saltimbanc care gravitează între diverse spații și teme pe care le transformă în montari teatrale memorabile. L-am urmărit în timpul repetițiilor pentru ultima sa premieră pe care o pregătește la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași: Zi de bucurie și interviul cu el este, la fel ca toate conversațiile cu creatori de asemenea forță, o evadare”, spune realizatoarea Irina Păcurariu.

20:00 Drag de România mea!

Invitati: Daniela Condurache, Maria Butilă, Maria Cârneci, Marius Bălan, Daniela Răduică, Alexandra Crăescu​

Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

22:05 Comisarul Ricciardi

Film* Comisarul Ricciardi (Il commissario Ricciardi-Italia, 2021)

*Episodul 4

Regia: Alessandro D'Alatri

Cu: Lino Guanciale, Antonio Milo, Enrico Ianniello, Maria Vera Ratti

*Thriller. La începutul anilor 1930, în plin regim fascist, comisarul Luigi Alfredo Ricciardi (Lino Guanciale) este cel mai mare duşman al criminalilor din Napoli. Dotat cu o minte strălucită şi obsedat să-şi facă datoria până la capăt, el se dedică trup şi suflet meseriei, chiar dacă asta înseamnă o viaţă personală pustie. Dar, dincolo de înverşunarea cu care îşi conduce anchetele, Ricciardi ascunde un secret teribil, un dar moştenit de la mama lui, sau mai degrabă o povară: stafiile oamenilor ucişi sau morţi în accidente violente îl bântuie şi îi împărtăşesc ultimele lor gânduri.

 
„Fata cu părul roșu de la Auschwitz”, la Mozaika | VIDEO

Publicarea în limba română a volumului „Fata cu părul roșu de la Auschwitz” reprezintă o contribuție semnificativă la păstrarea memoriei ...

Duminica Filmului Românesc, cu mari actori şi opere literare nemuritoare

Înainte de prima zi a săptămânii, ai nevoie de o doză bună de relaxare. Astfel, duminică, 2 martie, la TVR 2, puteţi viziona apreciate creații la ...

Siguranța copiilor în mediul online

Siguranța copiilor în mediul online

publicat: miercuri, 26 februarie 2025

Vine pe fir sau din eter, a ajuns să fie ca aerul, nu putem să ne mai  imaginăm viața fără ea și se numește ”social media”. Deși pare a fi un ...

 

#tvr2