loader

RECOMANDĂRI Logo

Marţi, 29 aprilie, la TVR 2, de la ora 20.10 aţi putut afla povestea a două femei care au trecut prin experienţe care le-au reconfigurat vieţile, mai ceva ...

IN MEMORIAM Petre Bokor, vineri, la TVR 2

publicat: miercuri, 30 aprilie 2014

Telespectatorii au putut urmări vineri, 2 mai, de la ora 11.05,  o piesă din Arhiva de Aur a TVR, în amintirea regizorului Peter Bokor, care a încetat din ...

Sâmbătă, 3 mai, de la ora 09.30, am  mers în expediţii la Bacău şi la Iaşi, unde am aflat istoria clădirilor comuniste din aceste oraşe.

Duminică, 13 aprilie 2014, hotelul NH Bucharest din capitală a găzduit gala de premiere a laureaţilor competiţiei de blogging creativ Spring SuperBlog ...

Sâmbătă, 3 mai, de la ora 19.00, Daniela Zeca Buzura şi invitaţii săi au discutat despre istoria civilizaţiilor balcanice.

Luni, 28 aprilie, aţi putut urmări, de la ora 17.00, la TVR 2, un nou episod al documentarului „Deportaţii”.

La TVR 2, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar - la Campania „Citeşte Româneşte”

Sâmbătă, de la ora 10.00, la TVR2, Ema Pendiuc v-a întâmpinat  pe Drumul Succesului cu muzică de pian, compusă de Matei Bucur Mihăescu.

450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare

publicat: miercuri, 23 aprilie 2014

TVR 2 a difuzat piesa „HAMLET”, sub direcţia de scenă a lui Tompa Gabor, luni 28 aprilie.

În ediţia de sâmbătă, 26 aprilie, Radu Dobriţoiu, realizatorul emisiunii „Euroatlantica”, de la Radio România Actualităţi, a vorbit despre radio şi ...

Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu

publicat: vineri, 18 aprilie 2014

Luni, 21 aprilie, de la ora 22.10, la TVR 2 este programat documentarul în regia lui Nicolae Mărgineanu, narator fiind actriţa Maria Ploae.

Iuliana Marciuc v-a dat întâlnire marţi, 22 aprilie, de la ora 20:10, la ”Destine ca-n filme”, cu oameni deosebiţi şi surprize pe măsură.

Album de Paşte la TVR 2

publicat: vineri, 18 aprilie 2014

Adriana Trandafir şi Monica Davidescu au deschis arhiva cu recitalurile celor mai mari artişti români.

Radu Gheorghe - la „Omul cu chitara”

publicat: joi, 17 aprilie 2014

Într-o ediţie specială de Paşte -  duminică, 20 aprilie, de la ora 16.00, la TVR 2.

În săptămâna 21-25 aprilie, în fiecare dimineață, de la ora 7.30, Elena Dinu și Titi Dincă v-au dat întâlnire la TVR2 cu ediții speciale ale emisiunii ...

8:00 Repere sacre

Duminica a cincea a Pastelui Comentariu: Părintele Tarciziu Şerban, preot colaborator Producător: Claudia Robu Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1167

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară!

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-Mândri, albi, cu mărgele rosii...pe ulita Albatrosului!

La 7 Km de orasul Ovidiu, în satul Poiana , într-o întreprindere dezafectată, un profesor univerversitar a investit bani, șstiintă vointă șsi timp, transformând niste incinte...într-o crescătorie de curcani. În patru încăperi de câte 200 mp fiecare a organizat spatii pentru cresterea a aproximativ 10.000 de păsări , pe mai multe serii anual.

Curcanii au nevoie de un spatiu suficient, cu un număr mare de hrănitori si adăpători, de 7n asternut de talaș si paie, de un loc cu nisip pentru curătarea penajului. Ei trebuie feriti de ploaie si umezeală, fiind sensibili la frig. Ziua au nevoie de un spatiu verde. Sunt hrăniti de trei ori pe zi cu un complex echilibrat din orz, grâu, porumb, mei șsi legume( morcov, dovleac, sfeclă, cartofi fierti), făină de oase , iarbă uscată tocată, ulei de peste, ceapă tocată, coajă de ou si sare.

Pentru un kilogram din cresterea lor în greutate au nevoie de 2 kg de furaj/zi, luînd cam 300 g/zi. După o astfel de alimentatie acesti curcani hibrizi pentru carne ating greutatea necesară destul de repede, fiind sacrificati la 25 kg masculii si 11 kg femelele.

Curcile pot depune ouă de la 7 luni, fiecare ou căntărind cca. 80 g fiecare.

Ferma nu are incubator, ei iau pui de o zi din incubatoare acreditate din Ungaria, Italia,Germania si mai nou pot achizitiona si din România.

La atingerea greutătii optime de sacrificare, după un ciclu de crestere de 18-20 de săptămâni , ei sunt abatorizati. Tehnologia de crestere si de sacrificare este după ultimele exigente de sigurantă alimentară. Fiecare hală are îngrijitorii ei , care au o mare atentie ca toate cerintele sanitar-veterinare să fie respectate strict.Ferma are si un teren agricol pe care fiul fermierului cultivă o parte din furajele si legumele necesare hrănirii curcanilor. Ferma este certificată si autorizată pentru export în U.E.

Consumul de carne de curcan întăreste sistemul imunitar șsi actionează ca un antidepresiv, datorită triptofanului, creste nivelul de testosteron șsi reduce colesterolul rău.

După ce ferma a fost pusă la punct, fermierii au deschis șsi o carmangerie cu o zonă de procesare, având o carne de calitate, superioară. Au realizat o gamă variată de produse fără aditivi alimentari, din carne fiartă si afumată, folosind retete consacrate din gastronomia locală si traditională. Vând produse proaspete-carcase, aripi, piept dezosat, pulpe, la preturi de fermă, alături de semipreparate șsi de o varietate mare de cârnati proaspeti si afumati, burgeri, tobă, crenvursti, drob, mici,pastramă, pateu de ficat si tot felul de rulade , ambalate în pachete, în vid sau în cutii pe cele afumate. Desfacerea se realizează prin magazine proprii în Constanta si Năvodari, prin câteva hipermarket-uri dar si prin comenzi online. Si ei, fermierii sunt acum mandri cu ce au realizat!....

Participă: Prof. univ. dr. Cornel Panait-fermier șsi întreprinzător Avicola, sat Poiana Jud. Constanta

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

#tvr2