loader
Foto

Galerie foto

Reality hand made

Licitația de flori de la Aalsmeer și parcul de machete de la Madurodam sunt destinațiile „Cap Compas”, la a patra ediţie ce încheie seria călătoriilor în Olanda. Emisiunea s-a transmis duminică, de la ora 12:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Cap Compas

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

E greu să-ți imaginezi cum o țară aflată permanent sub amenințarea apei  este astăzi una atât de prosperă și te întrebi mereu cum au reușit neerlandezii să transforme totul în avantaj: cei 4400 de kilometri de canale navigabile, săpate inițial ca să dreneze solul, alături de pepiniera de mori de vânt din care au rămas în jur de o mie,  au devenit simboluri olandeze și puncte de atracție pentru turiști.

Ajungem împreună cu echipa „Cap compas”, Ana Preda și Cristian Glodeală, în locul cu cea mai mare densitate de simboluri din Țările De Jos, în parcul de machete Madurodam, nu departe de Haga. Deschis în urmă cu 63 de ani, Madurodam a adunat modele la scară redusă, mai mici de 25 de ori decât originalele, replici fidele ale castelelor celebre olandeze, clădiri publice și proiecte industriale de pe tot cuprinsul Olandei.

Cum toate au un început, și licitația de flori din Aalsmeer ne duce în timp către anul 1912. Vechea casă de licitație a devenit neîncăpătoare la numai 15 ani de la prima strigare publică a florilor scoase la vânzare de către cultivatorii din Aalsmeer. Astfel s-a deschis Flora Holland, piața globală de flori, de departe atracția cea mai mare a zonei. Aici sunt vândute 19 milioane de flori și 2 milioane de plante prin intermediul a 13 ceasuri de licitație.  Este cea mai întinsă clădire comercială din lume, unde forfotesc, după o mișcare aparent haotică, dar în realitate după reguli bine stabilite, manipulatorii și containerele cu flori ghidate de aceștia, uimindu-te că nu se ciocnesc în toată această agitație.

Duminica asta lăsați-vă purtați de imagini ce vorbesc de la sine despre Olanda, la „Cap Compas”, pe TVR 2!

Acesta este al patrulea episod din noua serie dedicată Olandei. Pe TVR+ puteţi urmări episoadele anterioare: Amstel Puzzle Dam”, „Firea apelor” şi Țările de Jos, între Dam şi Rotte.

***

Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas.

6:05 Primavara amintirilor

6:55 Imnul României

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2