loader
Foto

Rachel Weisz și Monica Bellucci, în Filmul de Artă de la TVR2

„Martor şi acuzator" (The Whistleblower - 2010) a fost Filmul de Artă programat duminică, 23 iunie, de la ora 22.00, pe TVR2 și online pe TVR+. În film îi putem vedea și pe actorii români Coca Bloos, Alexandru Potocean sau Vlad Ivanov, într-o distribuție internațională.

 

„Martor şi acuzator" este o coproducție în care au fost distribuiți Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave, Benedict Cumberbatch, David Strathairn.

Din distribuție fac parte mulți actori români, echipa de producție fiind de asemenea reprezentată de profesoniști din București, în țara noastră având loc și filmarea mai multor secvențe.

Astfel, îi regăsim pe ecran pe Coca Bloos, Alexandru Potocean, Roxana Condurache, Victoria Răileanu, Dorotheea Petre, Vlad Ivanov, Roxana Guttman.

Scenariul le aparține Larysei Kondracki și lui Eilis Kirwan. Larysa Kondracki este regizoarea acestui film care a fost distins cu premii la mai multe competiții internaționale între care festivalurile de film de la Bruxelles, Palm Springs și Seattle.

(w882) Bellucci

Thrillerul din 2010 este bazat pe fapte reale. La sfârşitul anilor '90 din secolul XX, Kathryn Bolkovac, o poliţistă din Nebraska, se alătură unei misiuni de menţinere a păcii în Bosnia, sperând să contribuie la reconstrucţia unei ţări devastate de război. Femeia îşi riscă slujba şi propria viaţă încercând să aducă la lumină un imens scandal sexual în care sunt implicate personalităţi americane şi oficiali ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Limbile vorbite în film sunt engleza, româna, sârba.

(w882) Rachel W.

***

THE WHISTLEBLOWER

SUA, Canada, Germania, 2010

Surse și credit foto: program TVR, imdb.com

Mai multe informații despre filmele și serialele programate la TVR puteți afla aici.

17:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016) Regia: Lelio Moehr

*Documentar. Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep.20: Grădinile palatului marchizilor de Fronteira

Grădinile palatului marchizilor de Fronteira din Lisabona sunt unele dintre cele mai bine conservate din Portugalia. De la construcţia sa, la finele secolului al XVII-lea, acest fost pavilion de vânătoare şi grădinile lui-o sinteză de influenţe franceze, italiene şi arabe-, ce se întind pe mai bine de şase hectare, au aparţinut unei aceleaşi familii.

Redactor: Gabriela Onea

17:30 România…în bucate

Redifuzare

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

* Lucskos-ciorbă de varză dulce cu afumătură, după o retetă secuiască.

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Filme regizate de Mircea Drăgan la Duminica Filmului Românesc

Duminică, 30 iunie, vă invităm să urmăriți filmul de aventuri „Braţele Afroditei” și drama „Explozia” la TVR 2.

Filmul de Artă „Încă un rând

Oscar, BAFTA, César și multe alte trofee sunt premiile care au recompensat producția daneză „Încă un rând", filmul difuzat, duminică,30 iunie, ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Duminică, 30 iunie, revedeți o ediție specială ”Drag de România mea!”. Paul Surugiu-Fuego vă invită de la ora 15:00, la TVR 2.

 

#tvr2