loader
Foto

Psihoterapeutul clinician Diana Vasile, despre anatomia traumei

Conf. univ dr Diana Vasile, psihoterapeut clinician, profesor și preşedintele Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei din România, într-un interviu acordat Danielei Zeca Buzura spunea că ”trauma oprește dezvoltarea” și că imaginația ni s-a dat ”ca să putem evolua, dar o folosim pentru a bloca trăirile tocmai pentru că au fost foarte dureroase. Și atunci amorțirea are rol de protecție.”

 

Despre gravitatea deconectării de sine s-a discutat, de asemenea, în această ediție; această deconectare  nu se vede ușor și uneori nici nu se simte, dar este o îndepărtare de natura noastră umană reală. Deconectarea poate fi o ”anestezie emoțională”, o amorțire, o incapacitate de a avea nuanțe emoționale.

Experiențele traumatice din copilărie și urmările acestora, blocajul psihologic, dar și starea de bine şi dezvoltarea personalităţii, trăirile ascunse şi protecţia, mecanismele de reglare şi posibilităţile de reacţie, stresul cronic, anxietatea şi depresia, adversitatea şi multe alte subiecte intense pot fi descoperite pe parcursul acestei ediții Mic dejun cu un campion:

​ >

Misiunea Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este promovarea, mai ales în rândul specialiștilor, cunoștințelor despre trauma psihică și a intervențiilor specializate în tratamentul acesteia. Mesajul dr. Diana Vasile, transmis cititorilor pe site-ul Institutului, este optimist, chiar dacă vorbim despre un subiect complex: ”Dacă ne vom încumeta să privim în interiorul nostru și dincolo de traumă cu încredere, respect, compasiune vom descoperi că exista oportunități de alinare, vindecare.”

Înființat în anul 2010, Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, creat de dr. Diana Vasile, este unic în România. Prin intermediul său sunt studiate cauzele și efectele traumelor psihice umane în vederea popularizării lor, pentru a preveni și vindeca efectele lor negative, sunt identificate modalitățile de tratament și, cel mai important poate, oferă ajutor celor care au nevoie și solicită asistență psihologică.

”Prin preocuparea mea constantă, profesionistă și pasionată pentru potențialul de dezvoltare și evoluție a fiecărui om, am reușit să demonstrez valoarea evolutivă a recunoașterii și vindecării rănilor psihice”. Conf. univ. dr. Diana Vasile

6:00 Fără prejudecăţi (R)

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
”Dincolo de porțile palatelor” din Anglia

”Dincolo de porțile palatelor” din Anglia

publicat: sâmbătă, 14 septembrie 2024

Seria de documentare ne prezintă de data aceasta comorile arhitecturale din sudul Angliei. Vizităm câteva construcții care merită să fie numite ...

TELEȘCOALA: Limba japoneză, lecția 1 / VIDEO

TELEȘCOALA: Limba japoneză, lecția 1 / VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

Silvia Pătraşcu ne-a propus lecţia 1 a cursului de limba japoneză în cadrul emisiunii „Teleșcoala”, difuzată de TVR 2 vineri, 13 septembrie.

TELEȘCOALA: Limba semnelor române, lecția 1 / VIDEO

TELEȘCOALA: Limba semnelor române, lecția 1 / VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

Vineri, 13 septembrie, TVR 2 a transmis o nouă ediție a emisiunii „Teleșcoala” în care Lena Dermengiu ne-a propus lecţia 1 a cursului de „Limba ...

 

#tvr2