loader

PREZENTATORI Logo

Andrei Bărbulescu

Andrei Bărbulescu s-a născut în 30 noiembrie 1974, la Bucureşti. A absolvit cursurile Facultăţii de Teatru şi Film din Universitatea Hyperion, secţia actorie, la clasa lui Victor Moldovan. Între 1994 şi 1996 a lucrat, ca tehnician de sunet la carul de procesare sunet al TVR. În 1996 a plecat Prima TV, unde a procesat sunet si a fost editor de imagine.

Cristian Mîndru

A absolvit Facultatea de Jurnalism, urmărindu-şi visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a deveni ziarist sportiv. În 2001 a debutat în televiziune la Antena 1, ca reporter, iar din 2004 s-a alăturat Televiziunii Române. Îl vedem la Ştirile sportive din cadrul Telejurnalelor TVR, îi ascultăm comentariile la diferite competiţii, îl vedem ca gazdă a unor gale şi evenimente sportive.

Daniela Zeca-Buzura

Prozatoare, eseistă, critic literar și realizatoare de emisiuni radio și TV, doctor al Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Daniela Zeca-Buzura a fost, din martie 2003, redactor‑şef al redacţiei Literatură‑Arte, iar din 2004 până în 2012, director al TVR Cultural. În prezent, este gazda emisiunii „Mic dejun cu un campion”, produsă și difuzată (de 10 ani) de TVR 2, sâmbăta, de la ora 10.00, și reluată în fiecare duminică de TVR Cultural, de la aceeași oră.

Irina Păcurariu

Irina Păcurariu este născută la Iaşi pe 23 martie 1969. A absolvit Liceul de Informatică şi Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi" - Iaşi. În 2008 a terminat un master în Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Iuliana Marciuc

Iuliana Marciuc a apărut pe micile ecrane imediat după Revoluţia din decembrie 1989, în zorii anului 1990, în grupul primelor crainice TV. Din toamna lui 2013, Iuliana prezintă, la TVR 2, „Destine ca-n filme", o producţie despre oameni obişnuiţi puşi în situaţii neobişnuite.

Liana Stanciu

S-a născut în București pe 24 iulie 1971, iar la 20 de ani, în urma unui concurs, a debutat la Radio Contact, de atunci lucrând neîntrerupt în radio. În 1995 a început colaborarea cu Televiziunea Română, unde a revenit în 2008, după un periplu prin mai multe televiziuni.

Marina Almășan

Marina vă invită să urmăriţi, la TVR 2, emisiunea „Rivalii”, vineri, de la ora 20:00, cu reluare sâmbăta, la ora 15.00.  Marina Almăşan este absolventă, ca şef de promoţie pe ţară, a Academiei de Studii Economice Bucureşti. A lucrat ca economist stagiar la Filatura de lână pieptănată Bucureşti timp de doi ani. Apoi, după susţinerea unui concurs, a muncit ca cercetator ştiinţific la Institutul Central de Cercetări Economice.

Monica Ghiurco

Jurnalist senior al TVR din 2013. A venit în TVR în 2002 ca redactor-prezentator, a lucrat 20 de ani la Știri, iar apoi la Programe. În perioada august 2008 - noiembrie 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Direcţiei Editoriale din TVR, în paralel cu activitatea de la Ştiri. În prezent o puteți vedea la emisiunile CONTEXT, pe TVR Info, și EDUCAȚIA LA PUTERE, emisiune difuzată de TVR2.

Paul Surugiu - Fuego

Artist de succes, cu mare priză la public și o carieră de peste 25 de ani, actor, pictor și devotat om de scenă, promotor al artei de calitate și al frumosului, în toate formele sale posibile. Un tânăr care a crescut cu bunătatea pe chip, cu bun simț, maturizându-și glasul prin poezie, făcând din notele muzicale o vocație pe viață.

Ștefan Stoica

Ștefan Stoica este pasionat de pescuit, natură şi călătorii încă de la vârsta de 4 ani, când susţine că se putea lăuda deja cu câteva capturi frumoase. Este recunoscut şi apreciat în lumea pescarilor sportivi, de la 18 ani, iar la TVR 2 îl putem urmări la emisiunea „Pescar hoinar”.

Stela Popa

Stela și-a împlinit visul din copilărie: să ajungă la Televiziunea Română. Jurnalist TV și radio, scriitoare și blogger de succes, Stela Popa vine de la Chișinău cu un palmares impresionant. La TVR 2, Stela prezintă, alternativ, cu Teodora Antonescu, „Ora de știri”, de la ora 18.00.

Teodora Antonescu

„TVR este un vis devenit realitate!" Teodora s-a născut în 1989, la Bucureşti şi a intrat în contact cu televiziunea încă din copilărie. De altfel, Televiziunea Romană i-a fost cea de-a doua casă, atunci când îşi însoţea mama care lucra în TVR.

23:35 Duelul pianelor

““Duelul Pianelor” revine cu un sezon nou pe TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 20, într-o nouă formulă dar cu acelaşi scop: divertisment de calitate. Carismaticul Adrian Enache va arbitra un duel muzical presărat cu provocări inedite, arhive TVR, poveşti amuzante, muzică live şi improvizaţii cu trupa Popfolklorica, alături de talentaţii Ovi si Ilinca

Producator: Iuliana Marciuc

(Reluare)

1:35 Istorii de bun gust

*Arsenie Boca

*Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX, dar si una dintre personalitătile cele mai interesante si complexe ale României. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Tara Hategului, se perindă zilnic sute de pelerini. În timpul vietii a fost urmărit, supravegheat, cercetat, iar cuvintele şi atitudinile sale au devenit subiect de interpretări, răstălmăciri şi, cateodata, rea-voinţă. Dar, mai mult decât oricine în România contemporană, a dat sens şi nădejde celor deznădăjduiti. Din dosarul informativ al Părintelui Arsenie Boca aflăm că, începând din anul 1946, Părintele era „cunoscut de Gheorghiu-Dej şi de Teohari Georgescu, cei care voiau să-l promoveze într-un post de episcop”. Conform mărturiei Mitropolitului Bartolomeu Anania, după anul 1948, însuşi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, plănuia să-l ridice pe Părintele Arsenie la rangul de arhiereu: Acesta a marturisit: „Ştiu cu siguranţă că Patriarhul se gândea să-l cheme la treapta arhieriei, dar, precum se cunoaşte, Arsenie a fost arestat, dus în lagăre de muncă forţată şi apoi, practic, obligat să rămână inactiv” Se mai consemneaza, de asemenea, că în acea vreme Părintele Arsenie Boca se afla în bune relaţii cu Petru Groza. Prin urmare, nu i-ar fi fost deloc greu să profite de pe urma acestor „simpatii”! De ce a preferat în locul puterii-arestările, în locul confortului-urmăririle, în locul recunoaşterii-marginalizarea, este la îndemâna oricui să răspundă!​

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)
 
Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

EMOȚIE, UMOR ȘI TALENT LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!”

O nouă gală de senzație a emisiunii ”Drag de România mea!” vă așteaptă la TVR 2, sâmbătă, 12 iulie, ora 20:00 şi duminică, 13 iulie, ora 15:00.

 

#tvr2