loader
Foto

„Pescăruşul” lui Cehov este Filmul de artă din această seară

Luni, 20 iulie, de la ora 23:10, TVR 2 şi criticul de film Laurenţiu Damian v-au adus ecranizarea din 1972 a piesei „Pescăruşul”.

 

Laurențiu Damian
Filmul de artă

Drama Pescăruşul este ecranizarea piesei omonime de Anton Cehov. În Rusia secolului XIX, actriţa Arkadina îşi vizitează fratele şi fiul la conacul lor de la ţară, aducându-şi cu ea amantul, pe scriitorul Trigorin. Nina, o fată inocentă din sat, de care este îndrăgostit tânărul Konstantin-fiul actriţei, cade în mrejele lui Trigorin, iar apoi este respinsă de acesta. Deznodământul nu poate fi decât unul tragic, pentru toţi cei prinşi în jocul orgoliilor şi al dorinţelor.

Regizat de Yuli Karasik, „Pescăruşul” o aduce în prim plan pe Alla Demidova, una dintre cele mai cunoscute actriţe ale fostului spaţiu sovietic.  Alături de ea, mai joacă actorii Vladimir Chetverikov, Ludmila Saveleva şi Valentina Telichkina.

De altfel, filmul de luni, 20 iulie, a fost precedat de o intervenție a criticului și profesorului de film Laurențiu Damian. El consideră că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier,  Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta”.

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2