loader
Foto

Perlele deșertului | VIDEO

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 12:30, pe TVR2, echipa ”Cap compas” v-a propus să descoperiți impresionantul univers algerian.

 

Cap Compas

Drumul prin deșert continuă și seamănă cu o șerpuire între pământul de sub picioare și orizont. Cu o istorie remarcabilă, zona adună întreaga esență a tot ceea ce reprezintă anumite tipare civilizaționale.

Apă, verdeață, răcoare și viață, elementele scumpe la vedere în peisajul dezolant pot fi mai degrabă aspirații în aceste locuri.

(w882)

Orașul Timimoun, sau mireasa deșertului așa cum îl numesc vizitatorii săi, se caracterizează printr-un caracter urban și arhitectural unic.

Cercetătorii francezi, din vremea colonialismului, l-au considerat una dintre cele mai minunate oaze ale regiunii, înconjurat, din toate părțile, de pământ roșu.

Prin preajmă sunt cetăți străvechi înălțate printre dunele de nisip, peșteri, oaze cu palmieri, vegetația care se adaugă formând un mozaic pictural, toate oglindind valențele vaste ale deșertului.

(w882)

(w882)

La 20 de km de oraș, palatul cetate Ighzer este unul dintre vestigiile care mărturisesc istoria îndelungată a regiunii Timimoun.

Orice ksar era în egală măsură adăpost pentru oameni și pentru rezerve alimentare, în principal grâne și fructe deshidratate. O viață simplă și dură se întrezărește din închipuire la fiecare răspântie.

(w882)

Algeria este un amestec al unor lumi diferite. Din nebănuite zări au ajuns și s-au așezat în diverse regiuni diferite populații, configurându-se un mozaic etnic și cultural.

(w882)

(w882)

(w882)

Impactul vizual este al unei înfrățiri dintre om și deșert. Un fel de simbioză care are ca principal atribut dăinuirea. Iar de te așezi pe marginea vreunei dune în zi de sărbătoare religioasă ai a vedea cum, prin unduirile reliefului vremelnic făurit din vânturi și din nisip, se îndreaptă către comuniune localnicii.​

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Producător Elena Dinu

12:40 Teleshopping

12:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2