loader
Foto

Galerie foto

Paul Surugiu-Fuego, decorat de Primăria Municipiului Chișinău cu „Ordinul de Onoare”

Evenimentul a fost deosebit, gazda emisiunii „Drag de România mea!”, de la TVR 2, oferind publicului numeros un regal artistic cu multe surprize și momente de aur. Paul Surugiu-Fuego a aniversat 30 de ani de carieră artistică la Chișinău, pe scena "Teatrul Verde", duminică, 11 iunie.

 

Cu această ocazie, Paul Surugiu-Fuego a primit din partea Primăriei Municipiul Chișinău, „ORDINUL DE ONOARE” pentru merite deosebite în plan cultural și pentru cariera de 30 de ani. Distincția onorifică este prima de acest gen oferită unui artist român și se acordă personalităților remarcabile care contribuie la promovarea valorilor naționale ale Republicii Moldova și ale Chișinăului. Ion Ceban, edilul oraşului Chişinău, i-a înmânat artistului decoraţia în timpul concertului aniversar.

(w882)

„M-am bucurat să celebrez cei 30 de ani de carieră artistică alături de publicul basarabean, la Teatrul Verde! Sunt onorat să știu că oamenii au venit să mă vadă și să-mi asculte muzica. Totodată, am fost plăcut surprins să primesc, din partea Primăriei Municipiului Chișinău, „ORDINUL DE ONOARE” pentru merite culturale. E mare lucru să știi că munca ta e răsplătită și astfel. Iubesc Chișinăul, iubesc Moldova, publicul de aici și am nenumărate amintiri! Cred că spațiul acesta frate cu noi are numeroase valori și sunt mândru că sunt iubit în Basarabia, că am peste 20 de ani de când cânt aici și de când sufletul meu rezonează cu publicul moldovean, realizând aici lucruri memorabile, de la toate proiectele mele, la legătura cu marii poeți Grigore Vieru și Nicolae Dabija. Mulțumesc domnului primar Ion Ceban și promit că voi reveni cu drag la Chișinău, respectând cu sfințenie dragostea pentru acest oraș și pentru oamenii săi, care m-au răsplătit mereu cu emoții, aplauze și împliniri!”, a spus Paul Surugiu-Fuego.

(w882)

„Ne-am bucurat de concertul aniversar al artistului Paul Surugiu-Fuego și suntem bucuroși să-i oferim ”ORDINUL DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU”, el fiind primul artist care primește această distincție! E o bucurie să știm că avem astfel de promotori ai orașului nostru și ne bucurăm să fim alături de un artist care de ani de zile se dăruiește artei! Îi dorim să înmulțească anii de carieră cu încă vreo 60 și să ne bucure cu muzica sa!”, a subliniat Ion Ceban, primarul general al Municipiului Chișinău.

Paul Surugiu-Fuego este și „Artist al Poporului Republicii Moldova”, distincție pe care a primit-o prin ordin prezidențial, în anul 2012, din partea Președenției Republicii Moldova.

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2