loader
Foto

Pasiuni din trecut și aspirații către viitor

Iuliana Marciuc ne aduce noi povești de viață fascinante despre Constantin Popovici, un „nomad modern”, care a trecut de la sportul de performanță la artă și la cliff diving, și despre Mihai Sarca, „colecționar de „fluturi”, un custode al memoriei teatrului și cinematografiei românești.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Constantin Popovici - „Un nomad modern"

Cel mai important moment din viața sa a fost în 2012, atunci când a decis să renunțe la sportul de înaltă performanță pentru a începe o nouă viață, aceea de artist. Așa a descoperit o nouă pasiune, și anume high diving-ul, sau cliff diving-ul (săriturile de pe stânci).

Fără aceste schimbări din viața sa, Constantin Popovici nu ajungea campion mondial.

Întâmplările dramatice au fost accidentările, însă acestea l-au făcut să revină din ce în ce mai puternic de fiecare dată.

 

Mihai Sarca - „Colecționarul de fluturi"

Am venit în Râmnicu Sărat să cunoaștem povestea unui om simplu, dar extraordinar, un veritabil custode al memoriei teatrului și cinematografiei românești. Generații întregi din lumea artistică îl cunosc pe Mihai Sarca drept „Colecționarul de fluturi". Întreaga sa viață a dedicat-o unei pasiuni rare: păstrarea amintirilor marilor artiști. Fiecare autograf de pe o fotografie, carte, afiș sau caiet program, fiecare poveste din colecția sa reprezintă o fărâmă dintr-o istorie pe care el însuși, până la venerabila vârstă de 81 de ani, a construit-o în singurătate, cu pasiune, cu dăruire și cu sacrificiu.

 

Urmăriți eceastă ediție a emisiunii „Destine ca-n filme” vineri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR Internațional.

Prezintă: Iuliana Marciuc;

Producător: Iuliana Marciuc;

Realizator: Silvia Ionescu;

Redactor: Dana Ilie

Sursa foto: Captura din emisiune

0:05 Comisarul Rex: aventuri la Viena

Serial *Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 69

*Serial poliţist.

(Reluare)

1:05 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Ep. 35: Dumbarton Oaks-SUA

Proiectată în anii 1920 de Beatrix Farrand, pionieră a arhitecturii peisagistice din SUA, grădinile Dumbarton Oaks se întind pe o suprafaţă de 4 hectare, cărora li se adaugă 11 hectare de parc şi de pădure şi se află într-un cartier exclusivist de pe dealurile capitalei Washington DC.

Proprietatea fusese cumpărată de un cuplu de diplomaţi, Robert şi Mildred Bliss, care au dorit să creeze un paradis de verdeaţă în inima oraşului. Grădinile sunt organizate în terase, adaptându-se topografiei locului. Acum grădinile aparţin universităţii Harvard şi sunt deschise pentru vizitatori.

(Reluare)
 
Daniela Zeca-Buzura: „Micul meu dejun preferat e întotdeauna cu un croasant și o cafea și, obligatoriu, lângă un companion agreabil și cu idei”

Realizatoarea emisiunii „Mic dejun cu un campion” ne vorbeşte despre invitaţii săi de-a lungul celor 10 ani ai emisiunii, despre Bookfest şi ...

În peisajul agricol românesc, adesea marcat de provocări și incertitudini, exemplul Sarei Preda, o tânără de 20 de ani, studentă în anul doi la ...

„Copiii Bucovinei nu vor uita în veci că România e clădită cu dragoste și jertfă.”

O învăţătoare seamănă sentimentul patriotic în sufletele micilor şcolari, iar descendenta unei familii de germani din Bucovina povesteşte viaţa ...

 

#tvr2