loader
Foto

Filmul unui regizor-cascador despre odiseea unui evadat: „Până unde mă vor duce picioarele"

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 20.00, ați putut urmări pe TVR2 și TVR+ „Până unde mă vor duce picioarele" (So weit die fusse tragen – Germania, 2001), în regia lui Hardy Martins - actor, cascador și regizor de film.

 

Drama este o adaptare a romanului cu acelaşi titlu de Josef Martin Bauer, bazat pe povestea adevărată a lui Cornelius Rost. Filmată în urmă cu peste două decenii, această producție de acțiune este a doua ecranizare a romanului lui Bauer. „Până unde mă vor duce picioarele" a fost în 1959 un serial de televiziune difuzat în șase episoade.

(w882) Pana unde

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, soldatul german Clemens Forell este luat prizonier de sovietici şi trimis într-un lagăr de muncă din Siberia. După patru ani chinuitori, Forell reuşeşte să evadeze şi încearcă să se întoarcă în Germania. O extraordinară odisee de-a lungul a 14.000 de kilometri, în care soldatul înfruntă natura aspră, fiare sălbatice şi oameni. Între lupi și populații indigene asiatice, eroul nostru este împins de un singur gând: să ajungă înapoi acasă. El se reunește cu familia de Crăciun și tot de Crăciun, în 2001, filmul a avut premiera în Germania.

Actorii din această producție sunt Bernhard Bettermann, Irina Pantaeva, Iris Bohm, Anatoli Koteniov, Michael Mendl, Vladimir Korpus.

Hardy Martins are o bogată carieră de cascador, dar a semnat și regia a două filme de lungmetraj despre al Doilea Război Mondial. A debutat în 1998 cu filmul „Cascadeur", iar al doilea lungmetraj realizat este filmul pe care vi-l propunem pe TVR2 și TVR+.

(w882) Pana unde

La Festivalul Internațional de Film de la Milano, „Până unde mă vor duce picioarele" a câștigat premiul pentru cea mai bună scenografie. Secvențele au fost turnate în Siberia și Uzbekistan. Dialogurile sunt în limbile rusă, germană, farsi și chukchi, limbă vorbită în extremitatea estică a Siberiei.

Surse: Program TVR, imdb.com, variety.com

Credit foto: imdb.com

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

8:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2