loader
Foto

Galerie foto

Seria „Haiducilor" continuă la Duminica Filmului Românesc

Duminică, 28 ianuarie, de la ora 13.00 îi puteți revedea pe Marga Barbu, Toma Caragiu, Emanoil Petruţ și Florin Piersic în „Răzbunarea haiducilor” (România, 1968) şi de la ora 20:00, „Haiducii lui Saptecai” (România, 1971).

 

(w882)

Aventurile celui de-al treilea film al seriei regizată de Dinu Cocea, pe baza scenariilor semnate de Eugen Barbu, „Răzbunarea haiducilor”, pe care le puteţi urmări duminică, 28 ianuarie, de la ora 13:00, ne poartă în Muntenia, la începutul secolului XIX, în plină epocă fanariotă. După mazilirea soțului ei, Doamna Haricleea Hangerli vrea să ajungă la Stambul, împreună cu bijuteriile cumpărate din banii furați de la boieri, pentru a unelti ca fiul ei să fie numit domnitor al țării. Ea se îmbarcă pe o corabie, dar este ucisă pe drum. Între timp, pentru a reintra în grațiile sultanului, Pazvanoglu, Pașa din Vidin, decide să-i ducă acestuia copiii răpiți din satele românești de pe malul Dunării. Corabia pașei este sabotată de haiduci, iar copiii sunt transbordați pe o altă corabie, furată de haiducii lui Amza. Pe corabie au loc lupte între turci și români, iar în final haiducii reușesc să-i ducă pe copii înapoi în satele de unde fuseseră furati. Distribiţia recunoaştem pe câţiva dintre marii actori: Emanoil Petruţ, Marga Barbu, Toma Caragiu şi Olga Tudorache.

(w882)

„Haiducii lui Saptecai”, lungmetrajul difuzat la Duminica Filmului Românesc de la ora 20:00, este cel de-al patrulea film al seriei. În Muntenia, în plină epocă fanariotă, domnița Ralu are nevoie de un milion de galbeni pentru a cumpăra de la Viena o colecție de bijuterii. Pentru a-i îndeplini dorința, domnitorul fanariot instituie birul văcăritului, ducând la sărăcirea poporului. Ceata de haiduci condusă-după moartea căpitanului Amza-de Anghel Șaptecai, încearcă să recupereze banii smulși cu forța de la oamenii chinuiți. Îndemnat de iubita sa, Aniţa, să plece spre Stambul, Anghek cade pradă unei diversiuni şi, capturat de Mamoulos, este trimis în temniţă. Personajul negativ se doovedeşte a fi chiar tatăl lui Anghel. Din distribuţie fac parte Florin Piersic, Marga Barbu şi Toma Caragiu.

(w882)

15:00 Drag de România mea!

Redifuzare

* Aura, Stela Botez, Anatol Marzenco, Ethno Republic si Marcel Pavel

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

17:00 D’ale lu’ Mitică

Redifuzare

*

Scenariu: Cristian vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

 
Duminica filmului românesc, cu două ecranizări ale pieselor lui I.L. Caragiale: „Năpasta

Opera lui I. L. Caragiale, în viziunea regizorilor de teatru și film Alexa Visarion și Lucian Pintilie, oglindită în două producții românești de ...

„România în bucate”: Tocan de oaie şi ciorbă de raţă la Obârșia-Cloșani | VIDEO

Ediția emisiunii „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marți, 6 februarie, ora 17:30, la TVR2.

Filmul „5 minute”, multipremiat Gopo și UCIN, la TVR2

O intervenție a jandarmilor, o investigație jurnalistică și mai multe întrebări despre toleranță, toate în drama „5 minute”, de Dan Chișu. ...

 

#tvr2