loader
Foto

"Noapte bună şi noroc!", la TVR 2, în seria Filmul de artă

Luni 6 octombrie,  începând cu ora 23.10, la TVR 2 îl puteţi urmări pe George Clooney într-un film cu multe nominalizări la premiile Oscar şi Globul de Aur.

 

Filmul de artă

În America, la începutul anilor '50, amenințarea comunismului creează o atmosferă de teroare, iar senatorul Joseph McCarthy din Wisconsin lansează o adevărată "vânătoare de vrăjitoare".

Reporterul CBS Edward R. Murrow (David Strathairn) şi producătorul Fred Friendly (George Clooney) decid să ia poziţie. Ei îl provoacă pe McCarthy, pentru a-l demasca drept creatorul unor zvonuri şi temeri nefondate. Deşi viaţa le este afectată, cei doi îşi susţin opiniile şi contribuie la decăderea unuia dintre cei mai controversaţi oameni politici din America.

George Clooney semnează regia filmului "Noapte bună şi noroc!" (Good Night, and Good Luck).

În 2006, filmul a fost nominalizat la şase premii Oscar (film, actor, regie, scenariu, imagine, scenografie) și la patru Globuri de Aur.

Actorul principal David Strathairn a fost premiat la Festivalul de la Veneţia, în anul 2006, cu premiul Copa Volpi pentru cel mai bun actor.

 

„Filmul de artă” – în fiecare luni, de la ora 23.10, la TVR 2

Prof. univ. dr. Laurenţiu Damian apreciază că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier,  Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta. Filmul de artă şi autor înseamnă nu doar cineaşti care au intrat de mult în cultura mondială a cinematografului ci şi tineri cineaşti care experimentează, propun formule postmoderne, redimensionează arta filmică şi cuceresc marile festivaluri internaţionale: Philip Kaufman, Zhagke Jia,  Jacques Audiard, Vincent Paronnaud  şi Marjane Satrapi, Sylvian Chomet şi românii Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu sau Călin Netzer.

Programul seriei „Filmul de artă” reprezintă un adevărat regal cinematografic, cuprinzând filme cu un palmares impresionant la festivalurile de gen din lume, producţii cu mari distribuţii, mari regizori. Fiecare film este precedat de o scurtă prezentare făcută de regizorul Laurenţiu Damian.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2