loader
Foto

„No Man’s Land”, la Filmul de Artă de pe TVR 2

Luni, 27 octombrie, după miezul nopţii (00:30), urmăriţi drama „No Man’s Land”, inspirată din evenimentele din timpul războiului bosniac, în regia lui Danis Tanovic.

 

Filmul de artă

Într-o confruntare extrem de dură din timpul războiului din Bosnia, singurul soldat bosniac rămas în viaţă după un atac al sârbilor, se adăposteşte într-un tranşeu din „zona nimănui”, între liniile fronturilor.

Acţiunea altor doi soldaţi sârbi de a aşeza peste o mină trupul unui bosniac mort, drept momeală, îl înfurie peste măsură, aşa că îl ucide pe unul şi îl ia ostatic pe celălalt. În cele din urmă, sunt găsiţi de un pluton de soldaţi francezi, dar bosniacul care părea mort este doar rănit şi toţi caută acum o soluţie de a dezamorsa mina fără să-l arunce în aer.

Lansat în 2001, drama îi aduce laolaltă pe actorii Branko Djuric, Rene Bitorajac, Filip Sovagovic şi Georges Siatidis.  Regizorul Danis Tanovic s-a născut la Zenica-Bosnia, în 1969 şi este văzut ca unul dintre cei mai buni regizori bosniaci din prezent.

Filmul „Pământul nimănui” a câştigat 42 de premii şi distincţii în total la festivalurile internaţionale. Printre acestea le amintim pe: Oscarul pentru cel mai bun film străin (2001), Globul de Aur pentru aceeaşi secţiune, Premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes şi Premiul pentru cel mai bun scenariu  la Academia de Film European.

„Filmul prezintă o viziune atât de cruntă, insistent de realistă, încât absurdul te loveşte mai mult în stomac decât în coate. Singurul râs pe care acest film l-ar putea stârni e acela de recunoaştere îngrozită a faptului că în lumea reală a bătăilor între adulţi, nu există pacifişti înţelepţi care să intervină şi să oprească lupta de pe terenul de joacă” (The New York Times)

11:30 Cronici Mediteraneene

(Chroniques mediterranéennes-Franţa, 2015)

Seria prezintă patrimoniul unic al zonei arcului mediteranean (Provenţa-Alpi-Coasta de Azur): situri excepţionale, localităţi, oameni deosebiţi. Ghid ne este Carine Aigon.

*Ep.11: Pays des Écrins-regina zăpezii

*Regiunea Pays des Écrins din Alpii francezi se bucură de 300 de zile însorite pe an, de zăpadă aproape permanent, de gheaţa care creează adevărate opere de artă şi de apa din munte ce e transformată în bere !

Realizator: Jean-Christophe Victor

Redactor: Delia Clonaru

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Teleșcoala”: Educaţia financiară, indispensabilă pentru omul modern

La TVR 2, „Teleşcoala” le oferă celor aflaţi în anul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională posibilitatea de a păstra contactul cu materiile ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR2!

Muzicieni îndrăgiţi, şlagăre de neuitat, efecte speciale, momente unice, emoţii, umor şi bucurie. Toate, în cel mai recent spectacol grandios ...

Aventurile unei cinefile în Italia, în căutarea lui Fellini, duminică la Filmul de Artă

Filmul „În căutarea lui Fellini" este inspirat din experiența personală a lui Nancy Cartwright, artistă laureată cu Premiul Emmy, care i-a dat ...

 

#tvr2