loader
Foto

Nicole Kidman în filmul „Trezirea la realitate” - în seria „Filmul de artă”

Producţia regizată de John Cameron Mitchell i-a adus în 2011 lui Nicole Kidman o nominalizare la premiul Oscar şi una la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

 

Filmul de artă

TVR 2 a difuzat luni, 18 noiembrie, de la ora 23.10, în seria „Filmul de artă”, drama „Trezirea la realitate”, cu Nicole Kidman, Aaron Eckhart şi Dianne Wiest. Filmul este precedat de o scurtă prezentare a regizorului Laurenţiu Damian.

Viaţa soţilor Becca şi Howie Corbett se goleşte de sens odată cu moartea fiului lor de patru ani, Danny, lovit accidental de o maşină. Între şedinţele de consiliere psihologică şi sfaturile fără efect ale rudelor, fiecare dintre cei doi părinţi caută, de unul singur, împăcarea cu realitatea cumplită. Becca îl cunoaşte pe Jason, adolescentul responsabil de moartea copilului, pe care-l iartă şi-l eliberează de remuşcări. Howie, în schimb, lasă frâu liber furiei şi chiar îşi închipuie că va găsi consolarea în braţele altei femei. Pas cu pas, cei doi soţi încearcă să refacă drumul dinspre întuneric spre lumină şi unul spre celălalt.

 

„Filmul de artă” – în fiecare luni, de la ora 23.10, la TVR 2

Prof. univ. dr. Laurenţiu Damian apreciază că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier,  Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta. Filmul de artă şi autor înseamnă nu doar cineaşti care au intrat de mult în cultura mondială a cinematografului ci şi tineri cineaşti care experimentează, propun formule postmoderne, redimensionează arta filmică şi cuceresc marile festivaluri internaţionale: Philip Kaufman, Zhagke Jia,  Jacques Audiard, Vincent Paronnaud  şi Marjane Satrapi, Sylvian Chomet şi românii Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu sau Călin Netzer.

Programul seriei „Filmul de artă” reprezintă un adevărat regal cinematografic, cuprinzând filme cu un palmares impresionant la festivalurile de gen din lume, producţii cu mari distribuţii, mari regizori. Fiecare film este precedat de o scurtă prezentare făcută de regizorul Laurenţiu Damian.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 74

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2