loader

Mircea Bravo: „La început făceam farse, acum suntem la nivelul următor" | VIDEO

Irina Păcurariu a continuat seria interviurilor marca „Reţeaua de idoli”, la TVR 2. Luni, 26 octombrie, ora 21:00 (în reluare duminică, ora 18:00), v-am dat întâlnire cu Mircea Bravo.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Cu peste 2,7 milioane de urmăritori pe Facebook și aproape 900 de mii de abonați pe canalul de YouTube, Mircea Bravo este în prezent unul dintre cei mai de succes vloggeri români.

Pe numele său real Mircea Popa, tânărul comediant din Cluj, în vârstă de 30 de ani, a urmat cursurile Facultăţii de Drept din Cluj, însă a renunţat la o carieră în avocatură pentru a se dedica unui hobby care i-a adus notorietatea.

"Rudele de la Beclean mă caută pe net, un unchi voia să fiu avocat, o mătușă doctor, dar eu am jucat toate rolurile pe net, pe tata chiar am vrut să îl pun la monitorizarea presei, oricum căuta pe Google orice apărea cu mine", spune Mircea Bravo.

(oar_w460)

Trăim din ce în ce mai mult online, cu ochii în ecrane, mai mult decât în legătură cu lumea din jur. Rețelele de socializare ne ocupă mai mult timp decât credem, spun specialiştii, care confirmă și că Facebook rămâne în continuare în topul preferinţelor, cu aproape 10 milioane de utilizatori activi. Românii petrec în medie două ore pe zi pe Internet, în special pe reţelele de socializare, cărora le alocă cel puțin 30 de minute. Cei care au ajuns să-și transforme activitatea din online într-un job admit că acum petrec mai mut timp pe internet decât în viața reală. Internetul nu este, însă, doar o formă de divertisment și de informare, ci şi o sursă de venit. Iar Mircea Bravo a dovedit-o.

„El a impresionat în cei șase ani de când este în mijlocul atenției cu farse filmate pe stradă, ajungând să producă reclame pentru branduri renumite. Succesul se datorează și îndrăgitei sale bunici, Lenuța din Chinteni, care este personaj principal în multe filmulețe. În mai 2019, bunica devenea celebră într-un clip prin care Mircea Bravo îi îndemna pe oameni să meargă la vot, pentru alegerile europarlamentare. Cunoscut în general pentru clipurile umoristice, care strâng milioane de vizualizări, Mircea Bravo se implică deseori în campanii de conștientizare civică”, spune Irina Păcurariu.

(oar_w460)

„Irina Păcurariu: Cine-i Mircea devenit Bravo? Că erai Popa…

Mircea Bravo: Cu Bravo atrag aprecierile. Sunt un tip care acum 5 ani, cu un coleg care venea din televiziune, am zis să facem ce ne place, că o să fie tare online-ul. La început făceam farse, acum suntem la nivelul următor...", spne vloggerul la „Rețeaua de idoli”.

11:00 Comori uitate din bazinul Mediteranei

Documentar* (Tresors oublies de la Mediterranee, Franţa, 2016) PREMIERA

*Bazinul mării Mediterane este regiunea care adăposteşte cele mai multe situri înscrise în patrimoniul mondial UNESCO din lume. Această bogăţie este atât de strălucitoare, încât lasă în umbră adevărate bijuterii: comorile uitate ale Mediteranei.

Regia: Jerome-Cecil Auffret

* Muzeul de arheologie din Salonic

După 2.000 de ani de tăcere şi mister, sora vitregă a lui Alexandru Macedon-regina Thessalonica, soţia regelui Cassandru-ne spune povestea ei, cea a poporului ei şi a oraşului Salonic, înfiinţat de soţul ei.

Muzeul de arheologie din Salonic adăposteşte între zidurile sale statui, obiecte folosite în viaţa de zi cu zi, opere de artă, bijuterii, rugăciuni emoţionante scrise pe papirus.

11:30 Hoţomanii de la templu

(Monkey Thieves, Olanda, 2008)

Regia: Richard Kirby

Narator: Sean Pertwee

Oraşul Jaipur din nord-vestul Indiei este căminul celei mai obraznice şi mai zgomotoase cete de maimuţe pomenită vreodată. Banda Galta numără 60 de membri, toţi din specia macacus rhesus, cu un statut privilegiat: deoarece localnicii îi consideră descendenţi din Hanuman, Regele-maimuţă, li se permite să locuiască lângă un templu hindus de la periferia oraşului şi credincioşii care vin să se roage le aduc ofrandă fructe şi alune.

Seria Hoţomanii de la templu le spune povestea.

 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

 

#tvr2