Mic Dejun cu 12 Campioni, ediţie Best of
joi, 27 decembrie 2018
"Mic Dejun cu un Campion" a ajuns la finalul celui de-al optulea sezon. Alături de un partener de discuţie inconfundabil, gazda Daniela Zeca Buzura, s-au aflat 12 invitaţi în tot atâtea ediţii de colecţie.
Daniela Zeca-Buzura
Daniela Zeca-Buzura

Iată-ne şi la finalul celui de-al optulea sezon al întâlnirii noastre săptămânale de sâmbătă dimineaţa. De fiecare dată, alături de un partener de discuţie abil şi şarmant - desigur, aţi recunoscut-o pe Daniela Zeca Buzura - s-au aflat doisprezece invitaţi de marcă în tot atâtea ediţii de colecţie, aşa cum v-am promis, de altfel, chiar de la prima ediţie a programului nostru.

Invitaţi: medicul şi profesorul Jean-Jacques Askenasy, actriţa Maia Morgenstren, antreprenorul româno-american Mircea Divricean, Elisabeta Lipă - campioană absolută la canotaj, criticul şi istoricul literar Nicolae Manolescu, filozoful Horia Roman Patapievici, Excelenţa Sa, Prof. Univ. Dr. Emil Constantinescu – fost preşedinte al României, dirijorul Tiberiu Soare, istoricul Prof. Univ. Dr. Adrian Cioroianu – ambasadorul României la UNESCO, Dr. Simona Tivadar – medic diabetolog şi de boli metabolice şi un condei talentat şi acid şi remarcabilul actor, Dorel Vişan.

Iată că am împlint aproape patru ani împreună, 20.000 de fani ni s-au alăturat pe pagina de facebook a emisiunii, a cărei puls măsoară interesul Dvs. pentru întâlnirile esenţiale cu personalităţi - model ale societăţii româneşti sau cu oaspeţi de peste hotare.

S-au împlinit la finalul acestui sezon pe care l-am dedicat Centenarului României, 100 de ediţii de colecţie. O recoltă frumoasă pentru o emisiune destul de recentă din grila TVR2, păstrată cu eforturi susţinute şi cu un exerciţiu al persuasiunii exercitat zi de zi. Dar, cum roadele contează, ne bucurăm că acest format original semnat de Daniela Zeca Buzura – amfitrionul emisiunii şi Ileana Ploscaru Panait – producătorul acesteia, a primit o distincţie care-l poate onora pe oricare realizator de televiziune. Pe 11 decembrie 2018, la Teatrul Naţional din Bucureşti, în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Galei Premiilor Naţionale de Televiziune organizate de APTR – Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi Televiziunea Română, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a primit Trofeul şi Diploma CENTENAR pentru realizatori, creatori şi programe valoroase difuzate de televiziunile din România.

Acest fapt ne-a dat satisfacţia că pasiunea şi respectul pentru meseria de jurnalist care ne-a caracterizat o viaţă întreagă, a ajuns la publicul şi la oamenii care apreciază tot ce are ţara aceasta mai de preţ: valorile, cultura, istoria, identitatea ei unică. Deşi într-un context globalist pot părea noţiuni desuete, credem cu tărie că nimic nu poate compensa statutul de om educat şi de român care este şi el o rotiţă în complexul atât de diversificat al unui mecanism planetar. Că nu ne putem înlocui nici limba, nici dorul, nici părinţii sau strămoşii cu noţiuni generaliste.

Am vorbit, şi o vom mai face, despre România superficială şi cea adevărată. Despre lucruri vechi şi noi, despre tarele care ne ameninţă dar şi despre plusurile pe care le avem. Vom creiona mereu un portret verosimil şi expresiv al unei ţări, naţiuni, societăţi aflate într-un perpetuu proces de transformare. Fără patimă, fără invective, în spiritul unui dialog elevat şi la îndemâna tuturor.

Daniela Zeca Buzura a deschis de fiecare dată uşi ascunse privirii obişnuite cu informaţiile tabloide din media de consum. A mers direct la surse, s-a pregătit aşa cum numai un jurnalist profesionist o poate face, cu consecvenţa unei meserii de multe ori ingrate, totul pentru ca Dvs., telespectatorii să vă bucuraţi cu folos de timpul petrecut în faţa televizorului la ’’Mic Dejun’’.

Şi acum, îi aducem din nou în prim plan, pe invitaţii de marcă ai acestui sezon, cei cu care ne-am întâlnit sâmbătă de sâmbătă, douăsprezece săptămâni la rând:

JEAN-JACQUES ASKENASY - cercetător şi medic neurolog (episod difuzat în 6 octombrie 2018)

(oar_w460)

Jean-Jacques Askenasy este un erudit cercetător şi medic, un pionier al studiului terapiilor somnului format la şcoala românească de neurologie a savantului Gheorghe Marinescu. Cu o activitate profesorală, ştiinţifică şi medicală prodigioasă, dr. Askenasy astăzi, la aproape 90 de ani, vine din Israel şi ne împărtăşeşte o poveste de viaţă cutremurătoare.

MAIA MORGENSTERN – actriţă şi director al Teatrului Evreiesc de Stat (episod difuzat în 13 octombrie 2018)

(oar_w460)

Maia Morgenstern este o actriţă a cărei faimă care a depăşit demult graniţele României, fiind una dintre cele mai apreciate figuri ale scenei şi ecranului. Cu toate acestea, principalele sale realizări şi satisfacţii sunt copii şi viaţa plină de evenimente pe care a trăit-o, oamenii cu care s-a întâlnit sau provocările neaşteptate la care a trebuit să facă faţă.

MIRCEA DIVRICEAN – CEO Kostopulos Dream Foundation şi consul de onoare al României în statul Utah/SUA (episod difuzat în 20 octombrie 2018)

(oar_w460)

De peste douăzeci de ani, Mircea Divricean este un ambasador al inteligenţei, carităţii şi spiritului anteprenorial românesc şi nu oriunde, ci în Statele Unite unde fără calităţi reale şi rezultate vizibile nu obţii stima, aprecierea şi încrederea comunităţii. A venit în România pentru câteva zile şi ne-a impresionat cu charisma sa, cu pragmatismul, implicarea, convingerea, naturaleţea şi entuziasmul său contagios. O istorisire din suflet de la un român de peste ocean care păstrează întotdeauna la rever o insignă ce reprezintă reprezintă drapelul României alături de cel american.

ELISABETA LIPĂ – sportivă de performanţă, general al Armatei Române (episod difuzat în 27 octombrie 2018)

(oar_w460)

Elisabeta Lipă este întruchiparea camioanei absolute. Este şi acum motorul acestui sport în ţara noastră, încearcând să menţină la cote maxime interesul şi susţinerea pentru canotaj. Este prima femeie general a Armatei Române, a fost ministrul sportului, este mamă, soţie şi mai mult decât atât. Este un exemplu de anduranţă sportivă şi fair-play, un munte de perseverenţă şi ambiţie. Adică, acele calităţi care clădesc un spirit de campion.

NICOLAE MANOLESCU – academician, critic şi istoric literar (episod difuzat în 3 noiembrie 2018)

(oar_w460)

Un critic literar de temut, un profesor adulat, un scriitor căruia nu-i lipseşte pana ascuţită, un promotor al literaturii române sub toate formele, un om politic implicat în prima decadă a noului val după 1989, fondator al Partidului ’’Alianţa Civică’’, propus pentru preşedenţia României la acea dată, senator, ambasador UNESCO, preşedinte în exerciţiu al Uniunii Scriitorilor, într-un cuvânt, un om de valoare care, s-a retras pe dealurile Mărcuşului din Câmpulung Muscel pentru a fi cu sine şi cu cărţile pe care le iubeşte atât.

HORIA ROMAN PATAPIEVICI – scriitor şi filozof, cercetător (episod difuzat în 10 noiembrie 2018)

(oar_w460)

Iubit de unii, discreditat de alţii, Horia Roman Patapievici este oricum, numai un om neînsemnat, nu. A fost şi este un intelectual intransigent, cu sine şi cu cei din jur. Opiniile sale deranjează de multe ori, dar nu pot fi trecute cu vederea. Incită la o refleţie continuă iar ideile puse în discuţie sunt de multe ori dezbătute cu o patimă mult prea apăsată.

EMIL CONSTANTINESCU – profesor universitar, fost preşedinte al României (episod difuzat în 17 noiembrie 2018)

(oar_w460)

Profesorul Emil Constantinescu este o personalitate ce a făcut istorie. Şi nu pentru că şi-a dorit-o neapărat, ci pentru că o conjunctură fastă a făcut ca în fruntea României să se afle timp de un mandat un preşedinte total atipic pentru scena politică românească actuală. Astăzi, profesorul Emil Constantinescu este o voce rezervată şi puternică în acelaşi timp. Rezervată, deoarece el consideră că fiecare prezenţă publică trebuie să aibă substanţă, argument şi exprimare echilibrată şi puternică, pentru că deşi mai puţin vizibil în agora, el continuă cu tenacitate programul său de expunere a României în conferinţe şi întâlniri internaţionale la cel mai înalt nivel.

TIBERIU SOARE – dirijor (episod difuzat în 24 noiembrie 2018)

(oar_w460)

O generaţie nouă de muzicieni se afirmă, iar Tiberiu Soare este un exponent al excelenţei muzicale, un tânăr carismatic şi serios, cu o solidă cultură şi educaţie, un om deschis, dinamic şi conectat la toate experimentele timpului pe care îl trăim. De aici, respectul profesional pe care şi l-a câştigat faţă de colegi şi mai mult decât atât, aprecierea internaţională care l-a pus pe o orbită concertistică demnă de invidiat.

VIRGIL IANŢU – prezentator TV, gazda emisiunii ’’Câştigă România’’ (episod difuzat în 1 decembrie 2018)

(oar_w460)

Virgiul Ianţu s-a impus în ultimii ani ca o prezenţă notabilă în mass-media din România. Astăzi, la Televiziunea Română, el este imaginea unei emisiuni - concurs ambiţioase care se înscrie în targetul unui post ce trebuie să aibă drept ţintă în statutul său public, cultura şi educaţia. Cu un titlu mai mult decât sugestiv şi extrem de antrenant, ’’Câştigă România!’’ este un format ce răspunde într-un mod accesibil şi distractiv unei problematici cât se poate de serioase: cât de bine ne cunoaştem noi, românii, ţara pe care o iubim. Un subiect fierbinte de la care putem porni o discuţie serioasă şi atipică pentru această zi festivă a celebrării României milenare la centenarul său istoric statutat în 1918.

Prof. univ. Dr. ADRIAN CIOROIANU – istoric, scriitor, diplomat, ambasador al României la UNESCO (episod difuzat în 8 decembrie 2018)

(oar_w460)

Nu întâmplător, cea mai recentă carte a lui Adrian Cioroianu poartă titlul ’’Un Centenar şi mai multe teme pentru acasă’’. Reputatul istoric revine la mic dejun, tocmai ca să putem vorbi împreună despre greşelile pe care nu ar trebui să le repetăm după prima sută de ani de modernitate a României întregite. O cronologie din care aflăm ce au învăţat/ce n-au învăţat românii din istoria ultimilor 100 de ani şi, în egală măsură, un bilanţ pentru următorii 100 de ani.

Dr. SIMONA TIVADAR - medic diabetolog, de boli de nutriţe şi metabolice (episod difuzat în 15 decembrie 2018)

(oar_w460)

Dr. Simona Tivadar nu este doar un medic renumit ci şi o scriitoare cu mult umor şi cu o infinită ironie. Cea mai recentă carte a sa, ’’Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie’’ apărută la o faimoasă editură bucureşteană este dovada clară că medicul este dublat de şi un condeier redutabil. Pentru că Simona Tivadar scrie cu har, consecvenţă, cu pricepere şi responsabilitate medicală despre tarele unei societăţi care a ajuns în punctul de la care nu mai există întoarcere.

DOREL VIŞAN – actor *** Ediţie specială de Crăciun (episod difuzat în 22 decembrie 2018)

(oar_w460)

La cei peste 80 de ani, Dorel Vişan este unul dintre cei mai apreciaţi actori ai scenei şi ecranului românesc, care-şi poate permite luxul de a refuza rolurile în care nu crede. Profund religios, şi-a orânduit viaţa simplu şi esenţial, crezând cu tărie în credinţa strămoşilor săi. A călătorit mult în toată lumea, a jucat în numeroase roluri, unele dintre ele adevărate capodopere, a luat premii importante, şi-a crescut copii, a trăit neocolit de greutăţi şi evenimente care puteau îngenunchia un om nepregătit spiritual. Astăzi, în ziua în care acum treizeci de ani se trăgea pe străzile Bucureştiului, iar locul în care filmăm Mic Dejun cu un Campion arăta ca un teatru de război, Dorel Vişan evocă alături de Daniela Zeca Buzura acele experienţe care ne-au marcat viaţa şi cum ar trebui să fim pentru a ne putea salva.

La sfârşit de sezon se cuvine un cuvânt de mulţumire întregii echipe şi nu mă sfiesc în a-i numi pe toţi colegii cu care am colaborat în acest sezon: Directori de imagine: Vlad Micu, Florin Ioniţă, Dan Constantinescu Jr., Andrei Coruţ, Cătălin Petringenaru, Dan Stoian, Eugen Demetercă, Adrian Radu, Doru Iacovescu, Cristian Glodeală, Gheorghe Fustanela, Andrei Ţoneş, Marius Nechita, Cătălin Barbu, Răzvan Chiriac, Iulian Ene, Marius Oprea; Asistenţi de imagine: Cristian Catrina, Cristea Tache, Valentin Mihăilescu, Petre Valentin, Alexandru Bengescu, Vlad Văcărescu, Eugen Ciolan; Traveling: Alexandru Iove şi Florin Botezan; Sunet: Viorel Constantin, Valentin Bartolomeu, Ion Chelaru; Postprocesare sunet: Răzvan Ionescu, Florin Milian, Marius Marin, Matei Caramitru, Mihnea Ciulei, Cristian Rădulescu, George Craioveanu, Cătălin Popescu; Arhiva multimedia şi ingest: Gabriela Gasler, Lidia Fabian, Teodora Ionescu, Florin Ghica, Salomea Guinea, Marilena Iordan, Mariana Puiu.

Am lăsat la urmă mulţumirile mele pentru jurnalista şi prietena Aziza Bodea Micu, editorul de imagine Marius Butnariuc – Fiter pentru că, într-adevăr, fără implicarea lor deosebită, fără grija specială pentru fiecare detaliu, fără participare şi devoţiune pentru ca fiecare episod să arate impecabil acest program nu ar avea identitatea pe care o are acum. Dănuţ Cristişor director de producţie, fotograf şi de multe ori, unul dintre cei mai devotaţi operatori, Traian Badea specialistul IT care face posibilă vizionarea pe YouTube, colegii de la marketing şi comunicare Anca Simionescu şi întreaga redacţieWeb, Narcisa Manoliu de la promo, Andreia Mihuţi şi Monica Stoicescu de la marketing, Mirela Albu – producător delegat TVR2, Mihaela Grădinaru – producător delegat TVR3, Maria Mocanu şi Lelia Pătraşcu de la Programe, Rodica Ilie şi Cristina Iordache de la secretariatul de emisie, colegilor de la ingest şi tuturor acelora care, zi de zi, muncesc pe brânci pentru ca o producţie de televiziune săptămânală, să devină un program de succes.

Sigur, numele înşirate aici pot părea multe. Lista reprezintă vederea generală asupra unei grile de trei luni. Am mai avut încă o dată certitudinea că formăm o echipă de nădejde care, prin caracter, profesionalism şi devoţiune pentru meserie, reuşim să distingem o emisiune din oferta foarte bogată şi diversă a programelor de televiziune. Tuturor acestora le mulţumesc încă o dată şi sper să nu fi exceptat pe cineva fără să vreau.

Au fost alături de noi prietenii de la Cărtureşti – Cafe Verona şi YoKKO Fashion, cărora le mulţumim deasemenea.

În timpul vacanţei de iarnă rămânem în grilă cu redifuzări în acelaşi program: la TVR 2, sâmbăta de la 10:00, în reluare luni de la 8:30 şi marţea de la 5:00; sâmbăta dimineaţa de la 9:00 la TVR3. Ne puteţi vedea şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional. Vă invităm să ne urmăriţi în mod constant şi pe pagina de facebook unde Daniela Zeca Buzura ţine legătura cu Dvs.

Difuzare TVR2: sâmbătă, 29 dec. 2018, ora 10:00

Reluare TVR2: luni, 31 dec. 2018, ora 8:30

marţi, 1 ian. 2018, ora 4:45

Difuzare TVR3: duminică, 30 dec. 2018, ora 9:00

Difuzare TVRI: luni, 31 decembrie 2018, ora 1:00

sâmbătă, 5 ianuarie 2018, ora 9:00

Difuzare TVRM: sâmbătă, 29 dec. 2018, ora 10:00

Moderator: Daniela Zeca Buzura

 • 16:30
  România…în bucate
  TVR Moldova * Bruschetti și ravioli cu ricotta și spanac. Prezintă Mihaela Rudenco Producător Luminița Popa Emisiune realizată de TVR Moldova Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 17:00
  Educaţie la înălţime
  Educaţie la înălţime şi… de la înălţime! Despre zone de vis şi oameni speciali, personalităţi şi pionieri ai lumii, despre mistere şi legende, mitologie, istorie şi geografie, despre parcuri naţionale şi case memoriale, dar şi despre muzee şi locuri speciale. Totul presărat cu reportaje, jocuri şi experimente care dau aripi profesorilor şi elevilor. Cu emisiunea Educaţie la înălţime, procesul de învăţare este plin de surprize şi poveşti captivante, iar informaţiile necesare la şcoală sunt mult mai uşor de înţeles şi reţinut de către elevi. Aşa că… vă aşteptăm în faţa micilor ecrane, în fiecare vineri, de la ora 17,00, pe TVR2, la un nou sezon al emisiunii Educaţie la înalţime, o emisiune relizată cu drona de specialişti şi profesionişti pentru toate şcolile din România şi Republica Moldova. * TURNUL EIFFEL Are peste 300 de metri înălţime, este pe schelet din oţel, oţel ce ar fi fost fabricat la Reşiţa, iar tehnologia folosită la construcţia sa a fost inventată de inginerul Gheorghe Pănculescu. Turnul Eiffel este cel care a fost inaugurat în 1889 cu prilejul expoziţiei Universale, organizată cu ocazia centenarului Revoluţiei franceze. Iar echipa de la Educaţie la înălţime nu putea să rateze unul dintre simbolurile Franţei. Vă aşteptăm vineri, 9 decembrie de la ora 17,00, pe TVR2 să vedeţi una dintre lecţiile eveniment prezentată de profesorii Irina Constantinescu și Marcel Bartic. O emisiune realizată de Asociaţia Însemne, în parteneriat cu Departamentul pentru o Dezvoltare Durabilă, Guvernul României. Producător: Alice Săceanu Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 50 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Gala umorului
  Emisiunea "Gala umorului" continuă seria momentelor comice și în grila de toamnă a canalului TVR2, avându-i ca gazde pe Corina Dănilă și Dragoș Huluba, în fiecare vineri seara, de la ora 20:00. În noul sezon, cel de-al 18-lea, pe lângă fabuloasele secvențe selectate din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, vă propunem și scenete comice în premieră, din a căror distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu (invitat special) și mai tinerii actori de comedie Mirela Zeța, Marius Rizea, Adrian Ciobanu și Silviu Debu. "Pensionarii, la raport..." Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 22:00
  Reţeaua de idoli
  Producător: Irina Păcurariu din 05 decembrie / /
 • 23:00
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 49 Dramă. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan din 08 decembrie / /
 • 00:00
  RIVALII…cu Marina Almăşan
  * Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin. Prezintă: Marina Almășan Comoderator: Costin Teodorescu Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu
 • 02:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 02:45
  Mic dejun cu un campion
  Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 03:35
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 03:50
  Teleşcoala
  *Limba română pentru ucraineni Producator: Sinziana Milosoiu
 • 04:15
  Teleşcoala
  Limba semnelor române Producator: Sinziana Milosoiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 04:40
  Documentar 360°
  * Slovenia, regatul albinelor (LA SLOVÉNIE, LE ROYAUME DES ABEILLES, Franţa-Germania, 2020) Realizator: Therese Engels Redactor: Delia Clonaru