loader
Foto

„Femei de 10, barbați de 10”, sâmbătă, la TVR 2

Moment special în platoul „Femei de 10, barbați de 10”, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 2, unde va fi invitat căpitanul echipei naționale a României de fotbal pentru nevăzători, Florin Kovacs.

 

Marina Almășan
Femei de 10, bărbaţi de 10

Florin Kovacs este unul dintre acei oameni pentru care „lumina zilei” este o metaforă. Viața a fost dură: și-a pierdut vederea de când era copil iar acest lucru l-a determinat să lupte și să demonstreze că poate să realizeze mai multe decât alții.

Invitatul Marinei Almășan în emisiunea „Femei de 10, bărbați de 10”, ediția de sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 2, a povestit că prin multă muncă și susținere din partea familiei și a prietenilor a câștigat titlul de campion național la judo, este actor în trupa de teatru a nevăzătorilor din Moinești și căpitanul echipei naționale a României de fotbal pentru nevăzători … un altfel de fotbal, cu mingea care are în interior un clopoțel.

„Astfel de subiecte ne arată cât suntem de fericiți că noi și cei dragi suntem sănătoși. Ca să prefațez materialul, sâmbătă îi voi ruga pe telespectatori să închidă ochii pentru un minut și să privească, conștient, întunericul. Asta vom face și noi, cei din platou. Iar apoi vom vedea totul… cu alți ochi!”, a spus Marina Almășan.

(w882)

Florin Kovacs și-a pierdut vederea în urma unei boli degenerative. A reușit să termine școala cu ajutorul mamei, care-i citea lecțiile și a devenit kinetoterapeut. Pe soția sa a cunoscut-o la școala specială și ea fiind nevăzătoare. Și-au construit o familie frumoasă și au o fată, Larisa, în vârstă de 16 ani și ea pasionată de sport.

Printre invitații emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” de sâmbătă se mai numără scriitoarea și regizoarea de teatru Chris Simion, artistul Cezar Ouatu și Narcisa Suciu, care va dezvălui povestea primei sale cărți, „Mamă, povesteşte-mi despre tine!".

 

10:00 Mic dejun cu un campion

Redifuzare

* Invitat: Cassian Maria Spiridon -poet, eseist, critic literar, jurnalist de presă scrisă şi televiziune şi, de 30 de ani, director al revistei ’’Convorbiri literare’’ Filiala Iaşi, membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 2009 este şi preşedinte al Filialei Iaşi) ’’Poezia este emoţie pură. Este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul’’. Cassian Maria Spiridon a ales să fie un om onest, discret, eficient, dedicat vocaţiei sale de intelectual. Anul viitor se împlinesc 30 de ani de când a fost ales în unanimitate ca director al revistei ’’Convorbiri literare’’ de la Iaşi. O publicaţie de renume care poate intimida prin notorietate, la care au publicat cei mai importanţi scriitori şi critici literari din istoria României. Tocmai de aceea, asumatea acestui rol, nu l-a speriat pe Cassian Maria Spiridon (din latinescul cassios, însemnând ’’neînfricatul’’) ci, dimpotrivă, i-a insuflat nu doar un cult al responsabilităţii dar şi al continuităţii. Volumele de poezie scrise de Cassian Maria Spiridon sunt traduse în peste 20 de limbi. În cariera sa a primit peste 25 de premii, diplome, distincţii şi brevete relevante printre care amintim doar Premiul ’’Mihai Eminescu’’ acordat de Academia Română, două premii ale Uniunii Scriitorilor pentru Eseu, Premiul Internaţional de Poezie acordat în 2018 în cadrul Festivalului de Poezie Li Bai-Du Fu de la Tianshui/China şi Ordinul ’’Meritul Cultural’’ în grad de ofiţer, acordat în 2004 de preşedinţia României. Petrecem împreună o dimineaţă sub semnul celei mai elevate forme de frumuseţe: Poezia. Rostiri, mărturisiri, recitări şi... bucuria împărtăşită de Cassian Maria Spiridon în compania Danielei Zeca Buzura, cu toţi prietenii noştri fideli care, suntem convinşi, nu vor fi dezamăgiţi. Ca de obicei, sâmbătă dimineaţă la 10:00, la TVR2 şi duminică, de la aceeaşi oră, la TVRCultural.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

Moderator: Daniela Zeca Buzura

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)
 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2