loader
Foto

„Femei de 10, barbați de 10”, sâmbătă, la TVR 2

Moment special în platoul „Femei de 10, barbați de 10”, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 2, unde va fi invitat căpitanul echipei naționale a României de fotbal pentru nevăzători, Florin Kovacs.

 

Marina Almășan
Femei de 10, bărbaţi de 10

Florin Kovacs este unul dintre acei oameni pentru care „lumina zilei” este o metaforă. Viața a fost dură: și-a pierdut vederea de când era copil iar acest lucru l-a determinat să lupte și să demonstreze că poate să realizeze mai multe decât alții.

Invitatul Marinei Almășan în emisiunea „Femei de 10, bărbați de 10”, ediția de sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 2, a povestit că prin multă muncă și susținere din partea familiei și a prietenilor a câștigat titlul de campion național la judo, este actor în trupa de teatru a nevăzătorilor din Moinești și căpitanul echipei naționale a României de fotbal pentru nevăzători … un altfel de fotbal, cu mingea care are în interior un clopoțel.

„Astfel de subiecte ne arată cât suntem de fericiți că noi și cei dragi suntem sănătoși. Ca să prefațez materialul, sâmbătă îi voi ruga pe telespectatori să închidă ochii pentru un minut și să privească, conștient, întunericul. Asta vom face și noi, cei din platou. Iar apoi vom vedea totul… cu alți ochi!”, a spus Marina Almășan.

(w882)

Florin Kovacs și-a pierdut vederea în urma unei boli degenerative. A reușit să termine școala cu ajutorul mamei, care-i citea lecțiile și a devenit kinetoterapeut. Pe soția sa a cunoscut-o la școala specială și ea fiind nevăzătoare. Și-au construit o familie frumoasă și au o fată, Larisa, în vârstă de 16 ani și ea pasionată de sport.

Printre invitații emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” de sâmbătă se mai numără scriitoarea și regizoarea de teatru Chris Simion, artistul Cezar Ouatu și Narcisa Suciu, care va dezvălui povestea primei sale cărți, „Mamă, povesteşte-mi despre tine!".

 

21:00 Istorii de bun gust

Redifuzare

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2