loader
Foto

Lupta cu drogurile, o „Poveste din întuneric, în lumină”, la „Destine ca-n filme”

Am aflat despre cum se poate ieşi din infern urmărind povestea lui Cătălin Niculae, spusă la „Destine ca-n filme” – „Din întuneric, în lumină”, marţi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR 2. | VIDEO

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Să spargi geamurile şcolii. Să furi cărţi din bibliotecă şi să le dai foc în parc. Să minţi. Să manipulezi. Să renunţi la tot pentru un moment de plăcere. Să furi. Să fii arestat. Să înjuri lumea şi regulile ei. Să nu te poţi abţine. Să nu poţi renunţa. Să ceri iertare doar de formă. Să nu îţi pese. Să fii pierdut. Să vrei şi să nu ai putere. Să nu mai crezi. Să nu mai vrei să fii salvat... Să te prăbuşeşti... si-n cădere să simţi cum nu-i totul pierdut... Să începi să ştii că încă se mai poate şi să te trezeşti salvat şi... renăscut... Aşa începe o nouă poveste, cea a lui Cătălin Niculae spusă la „Destine ca-n filme” – „Din întuneric, în lumină”.

(w882)

Marţi, 25 aprilie, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a pregătit telespectatorilor TVR 2 o nouă ediţie „Destine ca-n filme”, despre oameni puşi în faţa unor alegeri dificile, care au perseverat, au învins greutăţi mari, sau au făcut alegeri dificile. Perseverenţa lor a dat roade, au reuşit, iar acum pot deveni un model pentru cei din jur.

Într-o lume în care capcana drogurilor nu mai poate fi ignorată, Cătălin Niculae, un fost dependent, a venit la „Destine ca-n filme” pentru a ne povesti experienţa sa în lupta cu „moartea albă”, dar şi cum a reuşit, cu mari eforturi, să învingă dependenţa.

(w882)

„Îmi amintesc că am luat de la bunica mea tot aurul pe care îl strânsese într-o viaţă întreagă pentru nepoţii ei. Când şi-a dat seama era prea târziu, deja îl lăsasem la amanet şi chiar trecuse termenul în care puteam să-l mai scot”, povestește cu amărăciune bărbatul despre gravele greşeli pe care le-a făcut.

Dependența fură minți și suflete. Distruge vieți şi familii. Consumatorii, dar şi cei din jurul lor ajung la disperare, chiar dacă nu întotdeauna copiii poartă amprenta educaţiei ce le-a fost oferită în sânul familiei. În astfel de situaţii, spaima pune stăpânire pe părinţii ai căror copii o apucă pe cărări greşite. Despre cum se poate ieşi din infern, am aflat urmărind "Destine ca-n filme", marţi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR 2.

„Iuliana Marciuc: Când şi-au dat seama părinţii tăi că au acasă un copil care se droghează?

Cătălin Niculae: Cred că după vreo trei ani...”.

(w882)

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2