loader
Foto

Galerie foto

Luna august continuă la TVR 2 cu interviurile IERI-AZI-MÂINE

Momente preţioase, piese de colecţie, glume nemuritoare şi personaje fascinante. Acesta-i meniul săptămânii, în seria Best of a emisiunii IERI-AZI-MÂINE. Corina Dănilă vă aşteaptă de la 16:00, la TVR 2.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, Corina Dănilă ne aduce „amintiri pentru viitor”. Timp de 60 de minute, avem cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „Nostalgicii vor zâmbi, tinerii vor ridica din sprâncene, iar visătorii vor aplauda”, astea sunt emoţiile pe care le vor stârni cele 60 de minute ale emisiunii. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va vine cu câte una diferită.

Luni, 1 august, aducem un omagiu muzicii populare împreună cu invitata emisiunii: Tina Militaru. Originară din judeţul Brăila, artista provine dintr-o familie de muzicieni, bunicul ei fiind cunoscutul rapsod Constantin Drogeanu. Primii paşi în muzica populară românească au fost chiar pe scena căminului cultural din comuna natală. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 2 august, de la ora 16:00, sărbătorim marii actori ai scenei în ziua dedicată teatrului, iar în platoul emisiunii ne reîntâlnim cu Doru Ana, actor al Teatrului Bulandra. Cu mai bine de 50 de roluri jucate, de la Bufonul Tocilă din comedia Cum vă place de W. Shakespeare, până la Stalin din drama Stalin şi Bufonul, de G. Aleende, Doru Ana a apărut pe scenele teatrelor Bulandra, Comedie, Naţional, Ion Creangă sau ale teatrelor din Braşov, Sibiu, Ploieşti. „Teatrul este o altă realitate. Această altă realitate se inspiră din viața de zi cu zi, dar nu este viață de zi cu zi. Altfel riscăm să transformăm firescul în banal, iar adevărul în simplism”, spunea Doru Ana într-un interviu pentru Ziarul Metropolis. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 3 august, în ziua dedicată muzicii uşoare, ne reîntâlnim cu Sergiu Cioiu, un artist complet, cântăreţ, compozitor, interpret, actor şi jazzman. S-a jucat cu multiple stiluri muzicale, ca jazz, swing, folk și chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal și unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche sau lăutărească. Sergiu Cioiu este unul dintre foarte puținii interpreți români care au adus un farmec muzical aparte scenei amintind, printre alții, de șansonetiștii francezi Edith Piaf și Yves Montand.

Sergiu Cioiu s-a făcut cunoscut în anii ‘60 ca un interpret unic al compozițiilor unor autori totali, așa cum a fost Alexandru Mandy, sau ale unor cântece scrise pe versurile glumeț-ironice ale unor poeți precum cele compuse pe versurile lui Marin Sorescu.  Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În mijlocul săptămânii, pe 4 august, continuăm călătoria în universul muzicii folk, alături de Vasile Şeicaru. Cariera cunoscutului artist a început în 1970, când a debutat ca solist vocal al formaţiei Cristal; opt ani mai târziu a devenit membru al Cenaclului Flacăra.

„În Cenaclu am compus cele mai apreciate de public, dar şi cele mai valoroase cântece din repertoriul meu. Într-un mare procent, pe vremea aceea, cântam cântece scrise pe versurile lui Adrian Păunescu”, scrie Şeicaru pe site-ul său personal. De-a lungul anilor, a colaborat cu autori de versuri ca: George Tarnea, Dan Verona, Mala Bărbulescu, Doina Sălăjan. „Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi...cânţăretul de folk: Şeicaru!”, adăuga artistul. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna într-o notă veselă, alături de Rona Hartner, invitata Corinei Dănilă din ziua dedicată divertismentului. Cu peste 30 de pelicule la activ, cu o voce puternică şi o viaţă petrecută la Paris şi Bucureşti, Rona Hartner este un artist complet.

Vineri, de la ora 16:00, îi vom descoperi surprinzătoarele ipostaze, alături de câteva materiale de colecţie strânse de-a lungul anilor în Arhiva TVR. „Aș zice că sunt mai degrabă originală decât excentrică. Aș putea spune că sunt excentrică, dar într-un sens pozitiv, nu sunt sărită un pic de pe fix, cum ar vrea unii să mă catalogheze”, spunea artista într-un interviu. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Craiova

* Tăst Show

* Saramură de porc șsi ciulama de ciuperci la Poiana Mare

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2