loader
Foto

Lecții de viață la „Câștigă România!”

Sezonul 5 ”Câștigă România!” a început în forță, cu concurenți bine pregătiți, răsturnări de situație interesante și momente emoționante.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Printre participanții surpriză ai actualului sezon s-a numărat și pădurarul Vasile P. Andreș, care, joi seară, în ediția cu numărul patru ”Câstigă România!”, a reușit să depășească doi contracandidați puternici - un cercetător științific și un profesor - și să obțină cuvinte de laudă de la Virgil Ianțu, gazda concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

Vasile este de profesie pădurar și a venit la preselecții tocmai din comuna Dorolea, județul Bistrița-Năsăud. Bărbatul a studiat religia, doi ani și jumătate, iar în tinerețe a fost profesor suplinitor de istorie și geografie.

Odată cu nașterea celor patru copii, viața l-a dus spre cantonul silvic, unde a locuit o lungă perioadă. Acum copiii sunt mari, unul e inginer silvic, altul student, iar cele două fete gemene, Adriana și Victorița, au terminat artele plastice. Vasile, împreună cu soția sa, au o microfermă de vaci, iar în timpul liber citesc și nu ratează ”Câștigă România!”. Când Vasile P. Andreș a spus că ar vrea să participe la concursul de cultură generală difuzat de TVR 2, soția sa nu l-a încurajat, îngrijorată că ar putea fi dezamăgit. Cu toate că a fost emoționat și obosit după drumul lung, el a reușit să câștige prima sa ediție la „Câștigă România!” și suma de 1.200 de lei. Luni, 22 aprilie, de la ora 20.00, Vasile P. Andreș va întâlni alți doi concurenți bine pregătiți: Sorina Niculici și tânărul de 20 de ani, Marius Hodorog.

(oar_w460)

După preselecțiile din București, Iași și Timișoara, echipa „Câștigă România!” s-a întors cu tolba plină: mulți participanți și tot atâtea povești de viață impresionante. Printre cei care și-au încercat cunoștințele de cultură generală pe teme despre țara noastră la preselecțiile din București s-a numărat și Florin Marcu. În vârstă de 39 de ani, Florin scrie pentru câteva publicații chiar dacă suferă de o afecțiune gravă, tetrapareză spastică, care îl ține imobilizat într-un scaun cu rotile. Pentru a scrie, bărbatul, care a urmat doar o singură clasă la școală, trebuie să depună un mare efort. Cu toate acestea nu-i lipsește optimismul, maturitatea și înțelepciunea. Florin mai are o superputere: încrederea deplină în oameni, cu toate că viața i-a dat multe motive să și-o piardă. Despre cum s-a simțit Florin Marcu la preselecții ați aflat și din Campania Știrilor TVR unde bărbatul a trimis un mesaj cald pentru echipa „Câștigă România!”

(oar_w460)

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:30 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2