loader
Foto

Laura Bretan: „Cel mai mult îmi place să compun muzică de film”|VIDEO

Invitată de Irina Păcurariu în ediția specială „Rețeaua de idoli”, de luni, 19 decembrie, de la ora 20.00, la TVR 2, Laura Bretan a vorbit cu sinceritate despre viața de student și planuri la vârsta de 20 de ani.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

În 2016, Laura Bretan reușea să-l facă pe celebrul Simon Cowell să exclame: „Acesta este motivul pentru care am făcut acest format. Pentru a găsi oameni ca tine!”. Tânăra cu voce de înger a devenit cunoscută publicului larg în urma participării în show-ul „Got Talent” în România și în Statele Unite. A început să cânte de la vârsta de 4 ani în biserică, iar un an mai târziu descoperea pianul. Câștigătoare a multiple concursuri muzicale, Laura Bretan a devenit în scurt timp o cunoscută și apreciată soprană.

„Cu Laura Bretan vom vorbi despre cariera începută atât de devreme, atât în România cât și în Statele Unite, despre familie și prieteni, dar și despre primul an la Universitatea de Muzică. Ne va povesti și despre călătoriile care o aduc în Europa și, repetat și consecvent, despre ceea ce o face cine este: un copil teribil, ajuns o studentă fermecătoare, la fel de talentată și dedicată spațiului pe care îl iubește din plin, muzica”, spunea Irina Păcurariu despre invitata sa de luni, 19 decembrie, de la ora 20.00, la „Rețeaua de idoli”.

(w882)

De-a lungul carierei, Laura Bretana avut ocazia să cânte pe scene mari din America, Elveția, Germania, Italia, Belgia, Spania, Japonia, Marea Britanie sau Israel și de a performa alături de artiști internaționali, precum: Toto Cutugno, Placido Domingo jr, Il Volo sau Jose Carreras.

Ce nu știm despre Laura Bretan este că la numai 20 de ani, primul ei CD de artist s-a epuizat înainte de a apărea în magazine, fiind vândut în întregime pe baza precomenzilor primite pe site-ul artistei. Acest succes îi aduce Lurei Bretan „Discul de Aur” pentru vânzările albumului „World I See”.

„Cel mai mult îmi doresc să scriu, să compun. În special să scriu muzică de film. E atât de frumoasă și mă atrage mult. Mă visez pe scenă în roluri din opere celebre poate o dată, de două ori, Ca să văd cum e. Dar cel mai mult îmi place să compun muzică”, spune Laura Bretan.

(w882)

5:00 Documentar360°GEO

* Maeştrii culinari de la templu (Temple Food, l’âme de la cuisine coréenne, Franţa-Germania, 2021)

*În templul Gameunsa din Coreea du Sud, aflat în munţi departe de agitaţia urbană, locuiesc trei călugăriţe budiste hotărâte să conserve tradiţiile gastronomice practicate în mânăstirile coreene de şaptesprezece secole.

Adevăraţi maeştri culinari, ele respectă reţetele ancestrale şi gătesc doar cu ingrediente naturale. Unele dintre preparatele gătite astfel au şi virtuţi terapeutice antiinflamatorii, anticancerigene...

(Reluare)

6:00 Cap compas

* Cronologii la timpul prezent

*Cunoastem șsi aflam franturi din cărti din albume de artă, din splendoarea unor filme istorice ori din scene ale minunatelor productii cinematografice din ce perspective poate fi cunoscuta Roma
Orasul este insa iubit si pentru fiecare crampei de sacralitate decupat din universul citadin.
Piazzete,scalinate,fontane... termeni deveniti aproape o lingua franca...sunt companioni de-a lungul unui itinerar in Cetatea Eterna in care se impletesc profanul cu sfintenia.

Producător: Elena Dinu

(Reluare)
 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2