loader
Foto

La „Reţeaua de idoli”, un artist unic pentru români: TUDOR GHEORGHE

De Ziua Naţională, Irina Păcurariu a avut un invitat special: Tudor Gheorghe, actorul și interpretul a cărui muzică înseamnă "acasă" pentru mii de români din toată lumea.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Cu o carieră formidabilă de peste 50 de ani, maestru Tudor Gheorghe are o personalitate copleşitoare.

Cântăreţ, dar şi actor, artistul este înzestrat atât cu un mare talent de povestitor, cât şi cu un farmec aparte când mânuieşte cu măestrie cuvintele.

La întâlnirea sa cu gazda emisiunii „Reţeaua de idoli”, Irina Păcurariu, Tudor Gheorghe a făcut o radiografie a românilor, cu nuanţele lor greu de ratat, păstrate de zona de unde vin şi de obiceiurile cu care au crescut.

"A fost cea mai bună alegere să ai de 1 Decembrie un interlocutor ale cărui cântece sunt decărcate de zeci de mii de români zilnic de pe internet . Așa că am plecat spre Craiova, să-l descopăr pe cel despre care mulți au scris că este olteanul absolut. Prin culisele Teatrului Național Marin Sorescu, unde a și fost actor o viață, l-am găsit într-o zi în care tocmai își pitrocise varza și se pregătea de marile lui concerte de final de an. Cum e Tudor Gheorghe la 74 de ani? Nu știu, dar de vorbă cu mine a fost vesel, hâtru, ne-am amuzat cu ceva ironie povestind despre moldoveni, ardeleni, olteni sau sudiști, am povestit despre cum suntem, ce ne desparte și ce ne face la fel... exact cum se și potrivește de Ziua Națională.", a declarat Irina Păcurariu.

(oar_w460)

Artistul a dezvăluit cu această ocazie că nu are niciun fel de relaţie personală cu computerul sau internetul - "instrumentele" folosite de fanii de pe toate meridianele care îi descarcă muzica, dar despre fenomenul indispensabil pentru tânăra generaţie este de părere că:

"Luat ca instrument de informare, internetul este fabulos, este extraordinar, este cea mai mare invenţie pusă în slujba omenirii, dar acest instrument se poate întoarce împotriva omului când e folosit de oameni incapabili, oameni care nu au discernământul necesar, de oameni care nu caută ce trebuie pe internet, nu informaţia. Un puşti din clasa a VII-a e mai informat decât mine când eram student, el ştie tot, acum e important ce selectează", a spus Tudor Gheorghe.

Emisiunea „Reţeaua de idoli” este disponibilă online pe TVR+.

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Pui pe sticlă , paine naan si creier cu ciuperci

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2