loader

La „Pescar hoinar” vă arătăm cea mai nouă campanie de salvare a peştilor Dunării

Într-o ediţie specială pentru prietenii „Pescar hoinar”, Eugen Roibu şi Victor Ţăruş vă prezintă cea mai nouă campanie de salvare a sturionilor care a avut loc la Km 38 pe braţul Borcea şi la Isaccea. Duminică, de la ora 10:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Suntem deja în mijlocul verii, nu mai este prohibiţie la pescuitul în apele naturale şi pescarii îşi încearcă nălucile şi... norocul la feluritele specii de peşte. Noi, pescarii hoinari, vom face o mică pauză de la pescuit, dar vă invitam să ne fiţi alături într-o călătorie cu totul specială. Vom depăna împreună o poveste modernă, dar desprinsă parcă din vechile legende... povestea sturionilor.

Studiaţi prima dată în România de profesorul Grigore Antipa, sturionii reprezintă cea mai valoroasă specie care populează apele româneşti. Cu toate că au supravieţuit încă din era dinozaurilor, în zilele noastre s-a ajuns în situația în care sturionii sunt printre cele mai periclitate vieţuitoare de pe planetă, conform Listei Roşii a Speciilor Ameninţate, întocmită de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Aşadar, era firesc să fim prezenţi la o acţiune, ce are ca scop final salvarea sturionilor. Aceasta face parte dintr-un proiect european, finanţat de Fondul European de Pescuit prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013.

În 2013 au fost marcaţi 90.000 de pui de sturion, lansaţi în Dunăre şi, după aceea s-a urmărit evaluarea supravieţuirii şi răspândirii lor în Marea Neagră. Practic, anul acesta este a doua etapă. Sunt eliberaţi 95.000 de pui de nisetru, în vârstă de un an, în Dunăre, la Km 38 pe braţul Borcea şi la Isaccea.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe informaţii despre sturioni şi lupta lor pentru supravieţuire, vă invităm duminică, la ora 10,00, pe TVR2, la o nouă ediţie a emisiunii Pescar hoinar.

Photo credit: http://presagalati.ro

 

2:50 Ora de ştiri

(Reluare)

3:30 Sport

(Reluare)
 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

 

#tvr2