loader

Iuliana Marciuc aduce alte trei poveşti uimitoare la „Destine ca-n filme”

În 11 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 2  şi online pe TVR+ . Pe TVR HD, această ediţie este programată miercuri, 12 noiembrie, de la ora 20.00.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 11 noiembrie, de la ora 21.00, Iuliana Marciuc aduce trei noi poveşti adevărate şi incredibile - marca „Destine ca-n filme”.

Radu Vasile s-a născut la Constanţa, într-o familie modestă. La naştere a fost aproape orb, cu un rest de vedere la ochiul drept care, în timp, s-a pierdut de tot. Ochii nu-I ajută pe Radu, dar mintea lui este un univers cibernetic, ghidat de sunete comprimate. A vrut să fie cel mai bun în ceea ce face şi a reuşit cu ajutorul soţiei sale care, deşi are probleme cu vederea, zăreşte, totuşi, ceva din lumea înconjurătoare.

Gheorghe Căpuşan este un român adevărat, care iubeşte tradiţia populară şi respectă cu sfinţenie tricolorul pe care l-a aşezat cu mândrie la poarta casei. A transformat locul de la marginea Clujului într-un muzeu al tradiţiei populare şi a preferat ca, în locul unei haine, să cumpere obiecte de colecţie.
Gheorghe Căpuşan a pus muzeul la dispoziţia oamenilor, fără a percepe o taxă de intrare, în speranţa că tradiţia românească, pe care o iubeşte atât de mult, nu se va pierde. În plus, a ţinut să o provoace pe Iuliana Marciuc să înveţe arta tradiţională a ţesutului la război.

Marcel Roşca este omul care a schimbat cu lejeritate poligonul de tir cu scena de operă. Medaliat cu argint olimpic la tir, absolvent al Facultăţii de Teatru, Marcel Roşca este acum interpret al Operei din Essen, Germania. A fost, de mic, o combinaţie cel puţin ciudată: la 9 ani susţinea recitaluri la pian, dar era şi un... băiat de cartier.

După ce a fost arestat şi a stat o săptămână la Secţia Minori a Miliţiei Capitalei, iar prietenii lui mai mari au fost condamnaţi la ani de închisoare, Marcel Roşca a înţeles că şcoala trebuie să devină o prioritate. Acum, el reprezintă cu mândrie România, fiind cântăreţ la Opera Aalto Theater din Essen - desemnată în 2008 cea mai bună instituţie de gen în ţările vorbitoare de limbă germană!

Ediţia se difuzează şi pe canalul TVR HD miercuri, 12 noiembrie, de la ora 20:00.


***
Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:05 Puternici, impreuna

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Provocarile imigrantilor
*Invitati: Andreea Gheorghe-consultant emigrare, Catalina Mali-Cms.sef MAI, Ionut Cardei-cms.sef MAI

Prezentator Liana Stanciu

Producator Liana Daman

23:05 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep.6: Courances

Pe uriaşul domeniu apa este omniprezentă şi structurează peisajul, iar arborii îi dau atmosfera romantică.

Courances se întinde pe 75 hectare de grădini şi 500 de hectare de terenuri agricole. În secolul al XVI-lea, Come Clausse, proprietarul, a instalat un sistem hidraulic revoluţionar.

În timp ce numeroase alte grădini au rămas “îngheţate” la imaginea lor din trecut, domeniul Courances, locuit şi deschis către modernitate, nu încetează să se reinventeze.

 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

 

#tvr2