loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Marciuc aduce alte trei poveşti uimitoare la „Destine ca-n filme”

În 11 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 2  şi online pe TVR+ . Pe TVR HD, această ediţie este programată miercuri, 12 noiembrie, de la ora 20.00.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 11 noiembrie, de la ora 21.00, Iuliana Marciuc aduce trei noi poveşti adevărate şi incredibile - marca „Destine ca-n filme”.

Radu Vasile s-a născut la Constanţa, într-o familie modestă. La naştere a fost aproape orb, cu un rest de vedere la ochiul drept care, în timp, s-a pierdut de tot. Ochii nu-I ajută pe Radu, dar mintea lui este un univers cibernetic, ghidat de sunete comprimate. A vrut să fie cel mai bun în ceea ce face şi a reuşit cu ajutorul soţiei sale care, deşi are probleme cu vederea, zăreşte, totuşi, ceva din lumea înconjurătoare.

Gheorghe Căpuşan este un român adevărat, care iubeşte tradiţia populară şi respectă cu sfinţenie tricolorul pe care l-a aşezat cu mândrie la poarta casei. A transformat locul de la marginea Clujului într-un muzeu al tradiţiei populare şi a preferat ca, în locul unei haine, să cumpere obiecte de colecţie.
Gheorghe Căpuşan a pus muzeul la dispoziţia oamenilor, fără a percepe o taxă de intrare, în speranţa că tradiţia românească, pe care o iubeşte atât de mult, nu se va pierde. În plus, a ţinut să o provoace pe Iuliana Marciuc să înveţe arta tradiţională a ţesutului la război.

Marcel Roşca este omul care a schimbat cu lejeritate poligonul de tir cu scena de operă. Medaliat cu argint olimpic la tir, absolvent al Facultăţii de Teatru, Marcel Roşca este acum interpret al Operei din Essen, Germania. A fost, de mic, o combinaţie cel puţin ciudată: la 9 ani susţinea recitaluri la pian, dar era şi un... băiat de cartier.

După ce a fost arestat şi a stat o săptămână la Secţia Minori a Miliţiei Capitalei, iar prietenii lui mai mari au fost condamnaţi la ani de închisoare, Marcel Roşca a înţeles că şcoala trebuie să devină o prioritate. Acum, el reprezintă cu mândrie România, fiind cântăreţ la Opera Aalto Theater din Essen - desemnată în 2008 cea mai bună instituţie de gen în ţările vorbitoare de limbă germană!

Ediţia se difuzează şi pe canalul TVR HD miercuri, 12 noiembrie, de la ora 20:00.


***
Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:25 România…în bucate (R)

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2