loader
Foto

Galerie foto

Irina Păcurariu a revenit cu un nou sezon "Reţeaua de Idoli", la TVR 2 | VIDEO

Din 23 octombrie, TVR 2 ne invită să începem săptămâna alături de Irina Păcurariu şi invitaţii săi la „Reţeaua de Idoli”. Realizatoare provoacă și în acest sezon celebrităţile la un dialog sincer și aduce în fața telespectatorilor oameni de excepție, despre care vom descoperi lucruri noi. „Reţeaua de idoli” se difuzează în fiecare luni, de la ora 21:00.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Sezonul cu numărul zece a luat startul alături de una dintre marile campioane ale gimnasticii româneşti: fosta gimnastă de performanță Simona Amânar Tabără.

„Ar trebui să începem emisiunea cu aplauze. Era un moment bun când se auzeau din sală?”, sunt cuvintele care deschid întâlnirea Irinei Păcurariu cu invitata sa.

„Erau momente deosebite şi înseamna că publicul interacționa cu noi. Era foarte frumos când auzeai că publicul bate din palme. Îti venea să le zâmbești... Un sentiment special, mai ales când nu ești în țară la tine. Când vezi că spectatorii te susțin, parcă vrei să le mulțumești prin evoluţiile tale la sol sau la bârnă”, îşi aminteşte Simona Amânar Tabără.

(w882)

Multiplu medaliată olimpică, mondială și europeană, Simona Amânar a făcut parte din generaţia de excepţie a gimnasticii româneşti în anii '90, atunci când ţara noastră s-a impus ca o forţă a lumii în acest sport. A obținut 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive. Gimnasta este a doua sportivă română inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, după Nadia Comăneci. Din 1997 este cetățean de onoare al Constanței, oraşul său natal.

(w882)

„Studenții tăi știu cine ești, ce ai făcut?”. „Și da, și nu!. La început nu, dar când au cursul de gimnastică şi vorbesc despre istoria gimnasticii, vrând, nevrând, ajung la mine... Profesorul le povestește apoi că lucrările practice le vor face cu mine și așa fac legătura”, spune fosta gimnastă de performanţă la „Reţeaua de Idoli”.

Dupa retragerea din activitatea competițională, Simona Amânar a devenit cadru universitar la Facultatea de Vest din Timișoara și a fost vicepreședinte al Federatiei Române de Gimnastică timp de 12 ani. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului și i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de comandor. În anul 2018, a fost numită director al Academiei Olimpice Române. Specialistă a săriturilor, ea are un element care îi poartă numele la acest aparat şi care a devenit ulterior subiect de teză de doctorat.

„La Olimpiada din Sydney, din anul 2000, nu existau sărituri de asemenea valoare, acum este pe locul trei, pentru că au apărut şi săriturile Simonei Biles. Dacă săritura Amânar este executată corect îți poate aduce o medalie. Chiar Monica Roșu a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice cu săritura Amânar”, explică sportiva.

​Saltul face parte din familia Yurchenko și conține săritura prin ronda flic cu întoarcere 900°, fiind una dintre cele mai grele mişcări practicate de femei, cu un scor de 6,3 în dificultate.

„Ce o să-mi rămână de la întâlnirea cu Simona Amânar... faptul că performanța absolută din gimnastica românească s-a făcut cu sacrificii greu de închipuit. În niciun an gimnastele nu stăteau mai mult de trei zile cu familia și, că din momentul în care intrau la lotul național, Crăciunul nu se mai făcea acasă, sunt lucruri despre care nu obisnuim să vorbim. Probabil ca asta m-a impresionat cel mai mult, dintre cele pe care care mi le-a povestit Simona Amânar, trecând repede peste „detaliul” că de multe ori părinții ei de la Constanța înnoptau în gara din Deva cu speranța că, între două antrenamente, apucă să-și vadă fata.

Am filmat interviul alături de colegii de la Timișoara, orașul unde Simona locuiește acum şi la finalul întâlnirii i-am văzut și pe ei cu lacrimi în ochi”, a spus Irina Păcurariu.

(w882)

Din 23 octombrie, Irina Păcurariu ne invită în prima zi a săptămânii, de la ora 21:00, să urmărim noul sezon „Reţeaua de idoli”, în care vom cunoaşte personalităţi diverse cu fapte, amintiri şi poveşti de viaţă nedezvăluite până acum. Printre invitaţi: actorul Mihai Mălaimare, în primul său interviu după retragerea definitivă de la Teatrul Masca, Tudor Giurgiu, regizor și inițiatorul celui mai mare festival de film din România şi Ioana Bivolaru, diplomat şi prima femeie care reprezintă România ca ambasador la Paris.

13:30 Educatia la putere (R)

Moderator si realizator: Monica Ghiurco

Regizor: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Mihaela Iamandei si Adrian Banuta

Producator Aimee d`Albon.

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Rețete de succes în mediul agricol

Rețete de succes în mediul agricol

publicat: miercuri, 20 noiembrie 2024

Echipa emisiunii ”Ferma” ne împărtășește câteva povești de succes din agricultură. Aflăm de la fermieri de unde au început, cu ce resurse, cum au ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvr2