loader
Foto

Un nou sezon „Reţeaua de idoli” la TVR 2

Din 4 octombrie, cunoscuta realizatoare Irina Păcurariu a început provocarea celebrităţilor la un dialog sincer în noul sezon „Reţeaua de idoli”, la TVR 2. Emisiunea se difuzează în fiecare luni, de la ora 21:00 (în reluare vineri, de la ora 22:00).

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

„Am ajuns în al șaselea sezon al proiectului REȚEAUA DE IDOLI și continui să mă las sedusă de farmecul și calitatea oamenilor pe care îi întâlnesc pentru interviuri. Sportivi, artiști sau profesioniști din orice alt domeniu, invitații noștri păstrează aceeași rară calitate: notorietatea lor este dublată de farmec, valoare, reputație. În lumea de la „Rețeaua de Idoli” ai iluzia că România e țara perfectă, singura în care merită să trăiești, mai ales pentru că e locuită”, a mărturisit realizatoarea Irina Păcurariu.

(w882)

Și în cel de-al șaselea sezon „Rețeaua de idoli”, emisiunea în care Ion Ţiriac a încins spiritele într-un interviu în care îi recomanda Serenei Williams să se retragă, sau celebra actriță Draga Olteanu Matei a vorbit pentru ultima dată publicului, cunoscuta realizatoare Irina Păcurariu invită telespectatorii să întâlnească oameni de excepție.

„Continuăm să reparăm ceea ce unul dintre interlocutorii mei din noul sezon accepta: deocamdată suntem o țară cu podiumul de premiere pus invers. Medalii, adică recunoaștere și aplauze, cu titluri îngroșate și urmăritori mii, iau exact cei care nici n-au luat startul într-o competiție, nu mai vorbim de trecut linia de sosire. Vă aștept în fiecare luni, de la ora 21.00, reluare vineri, ora 22.00, la TVR2. Nu-mi aparține formularea, dar vine tot de la un idol: „Când e atâta frumusețe întreagă pe lume, cum pot să mă duc să mă uit la firimituri, când pot avea bucuria integrală a frumuseții?”. Cam așa e și cu acestă emisiune, n-o ocoliți”, a adăugat Irina Pacurariu

Jocurile Olimpice și povestea unui lănțișor

(w882)

Invitatele primei ediții, luni, 4 octombrie, de la ora 21:00, au fost canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, sportivele care au adus prima medalie Olimpică de Aur pentru România la Tokyo și un record olimpic. Despre performanța sportivelor care au făcut o cursă extraordinară s-a vorbit mult, puțină lume știe însă câtă muncă a stat în spate. Cantonamentul durează 11 luni pe an, iar palmele canotoarelor sunt pline de bătături. „Nu acum este rău, e mai rău când începem sezonul de vâslit după pauză, fiindcă atunci facem răni și, la un moment dat, abia mai ținem mânerele în mâini de durere. Nu există varianta cu mănuși pentru că pierdem contactul cu simțul apei”, explică Simona Radiș.

La deschiderea Jocurilor Olimpice, Simona Radiş a fost purtătoarea de drapel a României, alături de înotătorul Robert Glinţă. La gât purta un lănțișor special, un model format din cercurile olimpice.

„Lănțișorul l-am primit în urmă cu câțiva ani de la prietenul meu, înainte să fiu calificată la Jocurile Olimpice. Nu a fost luat pentru că știam că voi merge la JO sau că voi aduce vreun rezultat. Îl port mereu a gât și la antrenamente și în oraș… peste tot. A fost oferit cu scopul de a mă motiva să ajung acolo, pentru a munci și a nu renunța, iar în momentele grele e ca o aducere aminte - motivul pentru care mă antrenez”, a adăugat Simona Radiș.

20:00 Clara -România, 2023

Film* Clara -România, 2023

Regia: Sabin Dorohoi

Cu: Olga Török, Ovidiu Crișan, Elina Leitl, Luca Puia

*Premiul Publicului la Cottbus International Film Festival 2023 (Germania)

*Şase nominalizări la premiile Gopo-inclusiv pentru rol principal feminin (Olga Török)

*Dramă. Clara e o mamă singură care lucrează în străinătate, asemeni milioanelor de românce care muncesc departe de familie. Are grijă de o fetiță de 6 ani, de care s-a atașat foarte mult, lucrând la o familie din Ulm, un oraș german de pe malurile Dunării. În contextul migrației economice, a fost nevoită să-și părăsească băiatul de 12 ani, care e acum în grija bunicului. Cei doi locuiesc într-un sat românesc, aflat tot pe malurile Dunării. Dezamăgit și simţindu-se abandonat de mama sa, băiatul fuge de acasă, într-o încercare copilărească de a ajunge la Clara: pleacă cu o barcă pe Dunăre. Clara trebuie să se întoarcă acasă şi să-şi conștientizeze răspunderea pentru acțiunile fiului ei. Când se întoarce în România, băiatul este deja în siguranță, la spital, dar sentimentele lui față de ea s-au schimbat mult.

Într-o lume sumbră, cu bătrâni și copii lăsați în urmă, fără șanse reale de a-și asigura un trai decent, Clara se luptă să repare relația cu fiul ei. E sfâșiată între dragostea pentru propriul copil și sentimentele materne pentru fetița pe care o îngrijește în Germania.

21:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016) PREMIERA

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

* Ep.27: Taman Ujung-Indonezia

Construite între 1912 şi 1921, grădinile plutitoare de la Taman Ujung sunt opera regelui Anak Agung, ultimul care a guvernat regiunea din estul insulei Bali.

La acea vreme, Indonezia era posesorat olandez, dar regii din provincii exercitau un control local. Locul a fost ales cu multă atenţie pentru a beneficia de prezenţa apelor sacre. Regele avea datoria de a transmite poporului său valori spirituale, şi concepţia acestei grădini ilustrează din plin acest proces.

 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2