loader
Foto

Inventatorul din închisoare vine la „Femei de 10, Bărbați de 10”

Despre Valentin Boanţă, oaspetele Marinei Almăşan în emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10” de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2 se poate spune fără a greşi că este o „minte sclipitoare”.

 

Marina Almășan
Femei de 10, bărbaţi de 10

Condamnat în 2012 la închisoare pentru că vindea dispozitive de clonat carduri bancare, Valentin Boanţă şi-a luat revanşa iar invenţia sa a devenit un antidot pentru dispozitivele care i-au adus condamnarea: „Metodă şi sistem de securizare a utilizării cartelelor cu bandă magnetică” sau „anti-skimmer”. Noul tip de bancomat, imposibil de fraudat de hackeri, a devenit una dintre cele mai apreciate invenţii din lume.

Valentin Boanţă s-a îndreptat sută la sută. A reuşit, când era încă la închisoare, să înregistreze invenţia la OSIM, sub numele „Metodă şi sistem de securizare a utilizării cartelelor cu bandă magnetică” sau „anti-skimmer”. Dispozitivul a avut un mare succes la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, din anul 2013, primind Premiul Presei Internaţionale. Apoi, mai multe bănci din lume s-au arătat interesate de cum funcţionează noua tehnologie şi cum poate fi achiziţionată.

(w882)

Artist plastic specializat în design industrial, la vârsta de 11 ani Valentin Boanţă a câştigat concursul UNICEF de la New York, desenul său fiind timp de un an emblema organizaţiei. A absolvit Liceul de artă „Nicolae Tonitza” din Bucureşti şi apoi şi-a continuat studiile.

„Celebrul Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile, afirma: Uneori, o greșeală poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasă. Haideți să privim în jurul nostru - de câte ori nu s-a întâmplat ca un lucru strâmb pe care l-a făcut cineva, să fie, de fapt, kilometrul zero al unei importante realizari ulterioare? Asta s-a întâmplat şi cu Valentin Boanţă, ineditul nostru invitat de sâmbătă. Am stat mult pe gânduri dacă nota 10 i se potriveşte sau nu? Ce-or să zică destuii cârcotași? S-a apucat Almășanca să dea 10 unor infractori!. După ce-l veți asculta însă pe Valentin, veți înțelege! Personajul este fascinant, iar povestea sa - impresionantă”, a spus Marina Almășan despre invitatul său de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2.

Mulţi tineri talentaţi printre invitaţii Marinei Almăşan de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2. O vom cunoaşte pe Sara Comişan, o artistă adolescentă de nota 10, pe Radu Ionuţ Stoleriu, elev la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, care a participat până acum la peste 30 de competiții, la 22 din ele clasându-se pe primul loc, dar şi pe Angela Ioana Gheorghiu, o elevă și o artistă de nota 10. Tot în emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10”,doctorul Adrian Stănescu, un medic care şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă rezolvând problemele celor vârstinci, ne vorbeşte despre cum a reuşit, în premieră în România, lucruri care înseninează viaţa familiilor în care există vârstinci. Apreciata artistă Sofia Vicoveanca ne va încânta cu melodii din zona Bucovinei, iar sportivul Nicolae Negumereanu, primul român care a castigat la Las Vegas un meci în cea mai importantă divizie din MMA, vine în emisiune împreună cu antrenorul Ninel Ianculescu.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2