loader
Foto

Inventatorul din închisoare vine la „Femei de 10, Bărbați de 10”

Despre Valentin Boanţă, oaspetele Marinei Almăşan în emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10” de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2 se poate spune fără a greşi că este o „minte sclipitoare”.

 

Marina Almășan
Femei de 10, bărbaţi de 10

Condamnat în 2012 la închisoare pentru că vindea dispozitive de clonat carduri bancare, Valentin Boanţă şi-a luat revanşa iar invenţia sa a devenit un antidot pentru dispozitivele care i-au adus condamnarea: „Metodă şi sistem de securizare a utilizării cartelelor cu bandă magnetică” sau „anti-skimmer”. Noul tip de bancomat, imposibil de fraudat de hackeri, a devenit una dintre cele mai apreciate invenţii din lume.

Valentin Boanţă s-a îndreptat sută la sută. A reuşit, când era încă la închisoare, să înregistreze invenţia la OSIM, sub numele „Metodă şi sistem de securizare a utilizării cartelelor cu bandă magnetică” sau „anti-skimmer”. Dispozitivul a avut un mare succes la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, din anul 2013, primind Premiul Presei Internaţionale. Apoi, mai multe bănci din lume s-au arătat interesate de cum funcţionează noua tehnologie şi cum poate fi achiziţionată.

(w882)

Artist plastic specializat în design industrial, la vârsta de 11 ani Valentin Boanţă a câştigat concursul UNICEF de la New York, desenul său fiind timp de un an emblema organizaţiei. A absolvit Liceul de artă „Nicolae Tonitza” din Bucureşti şi apoi şi-a continuat studiile.

„Celebrul Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile, afirma: Uneori, o greșeală poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasă. Haideți să privim în jurul nostru - de câte ori nu s-a întâmplat ca un lucru strâmb pe care l-a făcut cineva, să fie, de fapt, kilometrul zero al unei importante realizari ulterioare? Asta s-a întâmplat şi cu Valentin Boanţă, ineditul nostru invitat de sâmbătă. Am stat mult pe gânduri dacă nota 10 i se potriveşte sau nu? Ce-or să zică destuii cârcotași? S-a apucat Almășanca să dea 10 unor infractori!. După ce-l veți asculta însă pe Valentin, veți înțelege! Personajul este fascinant, iar povestea sa - impresionantă”, a spus Marina Almășan despre invitatul său de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2.

Mulţi tineri talentaţi printre invitaţii Marinei Almăşan de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00, la TVR 2. O vom cunoaşte pe Sara Comişan, o artistă adolescentă de nota 10, pe Radu Ionuţ Stoleriu, elev la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, care a participat până acum la peste 30 de competiții, la 22 din ele clasându-se pe primul loc, dar şi pe Angela Ioana Gheorghiu, o elevă și o artistă de nota 10. Tot în emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10”,doctorul Adrian Stănescu, un medic care şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă rezolvând problemele celor vârstinci, ne vorbeşte despre cum a reuşit, în premieră în România, lucruri care înseninează viaţa familiilor în care există vârstinci. Apreciata artistă Sofia Vicoveanca ne va încânta cu melodii din zona Bucovinei, iar sportivul Nicolae Negumereanu, primul român care a castigat la Las Vegas un meci în cea mai importantă divizie din MMA, vine în emisiune împreună cu antrenorul Ninel Ianculescu.

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2