loader
Foto

Începeţi vacanţa cu „Mic dejun cu un campion”

La final de sezon, îi puteţi revedea pe invitaţii Danielei Zeca Buzura care au participat la întâlnirile de la „Mic dejun cu un campion”, sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10.00, la TVR 2.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Iată-ne şi la finalul celui de-al şaptelea sezon. Ce a rezultat? 12 ediţii de colecţie, aşa cum v-am promis.

România privită dinăuntru şi dinafară, un portret cu umbre şi lumini care desluşeşte, prin vocea invitaţilor din platou, fără excese şi patimă, profilul contemporan al culturii, artei, ştiinţei, sportului, politicii, economiei şi societăţii româneşti între hotarele ei sau în context global.

Totul prin lentila Danielei Zeca Buzura, un jurnalist şi scriitor care înnoadă, despicând în patru, şi pe-o faţă, şi pe alta, cu fineţe, incisivitate, curaj şi curiozitate, subiecte la zi, de multe ori incomode, dar spuse cu măsură şi bunăcuviinţă, lăsând loc unei conversaţii cu adevărat folositoare.

Sezonul şapte i-a adus în platoul emisiunii pe:

Ada Milea care ne-a încântat cu cântecele şi dezvăluirile sale sincere. Uzând de o voce unică, dă viaţă unor mesaje acute care vin pe filiera poeziei de cea mai bună calitate a deceniilor şapte şi opt din literatura română. Implicată în proiecte culturale de graniţă, în care îmbină muzica, teatrul, experimentul mişcării coregrafice, Ada este astăzi un artist complet care ne-a bucurat în mod deosebit că a acceptat fără reţineri invitaţia noastră. (episod difuzat în 17 martie 2018)

(w882) ada milea

La cei 62 de ani de carieră ca actor şi la 85 de ani împliniţi, Victor Rebengiuc a sărbătorit pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, jucând într-un spectacol ca în oricare altă seară. Un prilej pentru cei care-l iubesc necondiţionat şi care îl admiră sincer pentru a-i fi alături, pentru a-i cânta ’’La Mulţi Ani!’’ şi pentru a-l aplauda minute în şir, la scenă deschisă. Acesta este cadoul irepetabil pe care numai un actor mare îl poate face publicului şi prietenilor săi: o bucăţică din sufletul şi din arta care îl defineşte. (episod difuzat în 24 martie 2018)

(w882) Victor Reb

Alex Ştefănescu revine. Primul volum din ’’Eminescu POEM cu POEM’’ a văzut lumina tiparului. Un bun prilej pentru ca, în anul CENTENARULUI, pe care Eminescu l-a intuit magistral, l-a visat şi l-a dorit ca nimeni altul, să discutăm la o cafea despre POET, într-un fel cu totul diferit. Pentru că asta face Alex Ştefănescu în cartea sa. ’’Mi-ar fi părut rău să mor şi să nu fi scris despre Eminescu’’ - mărturiseşte autorul. (episod difuzat în 31 martie 2018)

(w882) mic dejun

Ediţia specială de Paşte l-a avut drept invitat pe Preot Prof. Gheorghe Holbea alături de care am descifrat semnificaţiile profunde ale credinţei. Iată ce spune părintele Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi preot co-slujitor la Biserica Precupeţii Noi. Oamenii simt într-un preot puterea duhului","Numitorul comun al Marilor Duhovnici este Duhul Sfânt", "Când te afli la hotarul dintre viaţă şi moarte, devii simplu şi esenţial. (episod difuzat în 7 aprilie 2018)

(w882) mic dejun

Pe profesorul şi arhitectul Augustin Ioan l-am invitat special pentru a rememora o Românie a excelenţei, o ţară care, de la întregire, la anii 1930-40 era una în plină maturitate, alergând să acopere cât mai repede un decalaj istoric imens. Dar, fractura perioadei comuniste a readus-o într-o stare de izolare ale cărei efecte se pot simţi şi astăzi. Excelenţa în inovaţie, arhitectură, industrie, educaţie, cultură, sănătate fac astăzi parte din ’’perioada clasică’’ a României, cea la care ne raportăm mereu dar, pe care, paradoxal, acum o lăsăm să se piardă. De ce? E o întrebare a generaţiei tinere care se adresează României centenare. (episod difuzat în 14 aprilie 2018)

(w882) mic dejun

Invitatul de excepţie al acestui sezon este filozoful şi eseistul Mihai Şora care se identifică cu Centenarul. Ca şi alţi iluştri contemporani, care au atins suta de ani, la cei aproape 102 pe care i-a împlint Excelenţa Sa - un atribut al aristocraţiei intelectuale - surprinde: prin vitalitate, putere şi exemplu personal. Scrie, călătoreşte, susţine conferinţe, se implică în campanii sociale. (episod difuzat în 21 aprilie 2018)

(w882) Mihai Şor

Pe Sofia Vicoveanca am regăsit-o în arhivele TVR în înregistrări vechi şi, dincolo de concerte şi spectacole, am descoperit un om de o mare profunzime, o artistă sensibilă care, ca un cercetător veritabil de teren, a cules multe dintre perlele arhaice ale folclorului de prin satele Moldovei. Costumele populare pe care le poartă sunt o marcă personală, la fel de vechi şi la fel de preţioase. Ca şi trăistuţa cu cântece, poveşti şi poezii imaginate de ea, pe care le îngână ca pe un cânt străvechi. (episod difuzat în 28 aprilie 2018)

(w882) sofia vico

Dr. Mihaela Bilic este un guru al nutriţiei sănătoase, o doctoriţă tânără, convingătoare, plină de şarm, iubită de vedete - ea însăşi trecând drept una dintre ele. Mereu cu zâmbetul pe buze, Mihaela Bilic explică fără să complice lucrurile, fără să complexeze pacientul, fiindu-i aproape cu sfaturi utile şi o injecţie de... ambiţie. Chiar dacă nu-ţi plac neapărat toate legumele, ea te face să le consumi ca pe o friptură suculentă. Dincolo de cabinet şi consultaţii, filmează, scrie, călătoreşte prin lume, este prezentă la evenimentele cele mai diverse adică, este o femeie ocupată şi o doctoriţă de succes. (episod difuzat în 5 mai 2018)

(w882) mic dejun

Gheorghe Florescu este un personaj notoriu al Bucureştiului, cel care a făcut din servitul şi selecţia cafelei un ritual misterios. Alături de el avem ocazia să descoperim cafeaua cu caimac sau fără, aromată sau clasică, înnobilată uneori cu gusturi exotice, servită într-o cafenea unde muzica bună se împleteşte cu sfaturile unui cafegiu expert şi risipitor de vorbe. Câte boabe de cafea, atâtea poveşti despre oameni celebri sau mai puţin cunoscuţi care i-au trecut pragul. Şi toate s-au adunat într-o carte, ’’Confesiunile unui cafegiu’’ care a fost reeditată pentru că s-a epuizat imediat. (episod difuzat în 12 mai 2018)

(w882) Gheorghe F

La cele peste 100 de titluri traduse, a unei intense activităţi de jurnalist şi de condeier necruţător, scriitorul Radu Paraschivescu supravieţuieşte cu umor şi inteligenţă unor vremuri incomode. În România unui paradox continuu, autorul are fascinaţia călătoriilor şi a mărturisirilor, a vorbelor prinse din zbor, pe care conaţionalii noştri le folosesc netam-nesam. Şi Radu Paraschivescu le strânge ca pe o recoltă, din toamnă-n toamnă, adunând între coperte, perle de gândire şi exprimare de tot râsul. Prin contrast, în cărţile sale descoperim de multe ori, chipuri şi poveşti despre oameni care chiar fac câte ceva pentru ţara asta, dar care nu se văd niciodată la televizor. (episod difuzat în 19 mai 2018)

(w882) mic dejun

De Marius Bodochi ni s-a făcut dor, pur şi simplu. Aşa că, l-am căutat şi l-am invitat la o cafea, să mai depănăm câteva vorbe despre viaţă, artă şi... ce-o mai fi. Marius Bodochi este un artist care-şi ia viaţa foarte în serios. Diversele roluri pe care le-a jucat pe numeroasele scene din ţară, la televiziune sau în film i-au umplut existenţa cu experienţe cu care, aşa cum singur mărturiseşte, nu s-ar fi confruntat vreodată, dacă nu ar fi avut acestă meserie pe care n-a trădat-o nici un moment şi căreia i s-a dedicat cu tot sufletul. (episod difuzat în 2 iunie 2018)

(w882) Marius Bod

Profesor, cercetător, scriitor, moderator, ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu este extrem de ocupat cu licenţe, doctorate, cursuri, dosare de patrimoniu, ca să nu mai vorbim despre proiectele sale personale care înseamnă cărţi, articole, recenzii. Adrian Cioroianu este înzestrat şi cu un desăvârşit dar al conversaţiei de care se lasă fascinat prin graţia interlocutorului, Daniela Zeca Buzura, într-una dintre întâlnirile matinale de la Mic Dejun cu un Campion. Ce rezultă? Un dialog spumos şi serios, alături de cărţile cele mai recente, scrise de Adrian Cioroianu, un om pentru care istoria este întotdeauna cea mai frumoasă poveste.(episod difuzat în 9 iunie 2018)

(w882) Adrian Cio

***

La sfârşit de sezon se cuvine un cuvânt de mulţumire întregii echipe şi nu mă sfiesc în a-i numi pe toţi colegii cu care am colaborat în acest sezon: directori de imagine: Vlad Micu, Florin Ioniţă, Dan Constantinescu Jr., Andrei Coruţ, Cătălin Petringenaru, Dan Stoian, Eugen Demetercă, Adrian Radu, Doru Iacovescu, Cristian Glodeală, Gheorghe Fustanela, Andrei Ţoneş, Marius Nechita, Cătălin Barbu, Răzvan Chiriac, Iulian Ene, Marius Oprea; asistenţi de imagine: Cristian Catrina, Cristea Tache, Valentin Mihăilescu, Petre Valentin, Alexandru Bengescu, Vlad Văcărescu, Eugen Ciolan; colegilor de la traveling Alexandru Iove şi Florin Botezan, maeştrilor de sunet Viorel Constantin, Valentin Bartolomeu, Ion Chelaru precum şi magicienilor de la postprocesare sunet: Răzvan Ionescu, Florin Milian, Marius Marin, Matei Caramitru, Mihnea Ciulei, Cristian Rădulescu, George Craioveanu, Cătălin Popescu; colegilor de la arhiva multimedia şi de la ingest: Gabriela Gasler, Lidia Fabian, Teodora Ionescu, Florin Ghica, Salomea Guinea, Marilena Iordan, Mariana Puiu. Am lăsat la urmă mulţumirile mele pentru editorul de imagine Marius Butnariuc – Fiter pentru că, într-adevăr, fără implicarea sa deosebită, fără grija specială pentru fiecare detaliu, fără participare şi devoţiune pentru ca fiecare episod să arate impecabil, acest program nu ar avea identitatea pe care o are acum. Dănuţ Cristişor director de producţie, fotograf şi de multe ori, unul dintre cei mai devotaţi operatori, Traian Badea specialistul IT care face posibilă vizionarea pe YouTube, colegii de la marketing şi comunicare, Ana Maria Constantinescu, Mădălina Ionescu şi întreaga redacţieWeb, Narcisa Manoliu de la promo, Andreia Mihuţi şi Monica Stoicescu de la marketing, Mirela Albu – producător delegat TVR 2, Bianca Sărăţeanu – producător delegat TVR 3, Nina Lupu şi Maria Mocanu de la Programe, Rodica Ilie şi Cristina Iordache de la secretariatul de emisie, colegilor de la ingest şi tuturor acelora care, zi de zi, muncesc pe brânci pentru ca o producţie de televiziune săptămânală, să devină un program de succes.

***

Pe lângă prietenii - am îndrăzni să apreciem chiar familia - de la Librăriile Cărtureşti - Cafe Verona şi YoKKO Fashion, din acest sezon, ne-am mai câştigat doi parteneri, Asevi şi Coliba  - cărora le mulţumim pentru cadourile pe care le-am putut oferi invitaţilor noştri.

Vacanţă plăcută şi bună revedere la toamnă!

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

2:30 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2