loader
Foto

Începem luna decembrie cu „IERI-AZI-MÂINE”

O săptămână scurtă, însă cu invitaţi pe măsură.  Prima ediţie din această lună a început miercuri, 2 decembrie, când ne-am  întâlnit cu maestrul Costel Constantin, de la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Prima zi de interviuri din această lună, miercuri, 2 decembrie, a început cu... ziua dedicată teatrului, în care ne-am întâlnit cu actorul Teatrului Naţional, Costel Constantin. Recunoscut pentru rolurile jucate pe scenele teatrlor din ţară (opere ca „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” sau „Apus de soare”), Costel Constantin şi-a început cariera la Iaşi, însă în 1969, el a fost remarcat de Radu Beligan, care l-a adus în Bucureşti, unde s-a şi „stabilit”, în final.  În 1973 apare pentru prima oară şi pe peliculă, cu rolul din „Porţile albastre ale oraşului” (1973), în regia lui Mircea Mureşan şi au urmat alte interpretări memorabile în „Tănase Scatiu”, „Ultima noapte a singurătăţii”, „Ion, blestemul pământului” sau „La răscrucea marilor furtuni”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna continuă cu ziua dedicată muzicii uşoare, iar invitaţii gazdei Corina Dănilă sunt Doru Ionescu şi Titus Andrei. Pe Doru Ionescu îl puteţi urmări – în această perioadă – pe TVR 3 cu ediţiile best of ale emisiunii Remix – unde vă veţi întâlni cu marile nume româneşti ale rockului, folkului şi jazzului.

Titus Andrei este vocea inconfundabilă a radioului românesc. din 1987, el coordonează activitatea redacţiei de muzică uşoară de la postul public de radio. Cu uşurinţă poate fi numit un promotor şi susţinător al muzicii uşoare româneşti, el fiind cel care a promovat la radio vocile unor artişti ca  Dida Drăgan, Adrian Enache, Aurelian Temișan, Daniel Iordăchioaie, Valentina Fărcășanu, Laura Stoica, Daniel Robu sau Vlad Miriță.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămână o încheiem în ritmul muzicii populare, iar în platoul IERI-AZI-MÂINE vine Viorica Flintaşu, vocea folclorului bihorean. Cu o carieră care se întinde pe cinci decenii, Viorica Flintaşu a cântat în faţa românilor melodii vechi, autentice, de la colindă la trăgănată, cântece de jale, cântece ceremoniale, de nuntă, de şezătore ori de dragoste şi joc.

A debutat pe scenă la doar 16 ani, pe scena Casei de Cultură din Ştei, judeţul Bihor (în 2003, în cadrul spectacolului „500 de ani de atestare documentară” primăria din Ștei i-a acordat Diploma de Excelență), iar în 1966 realizează primele înregistrări în studiourile Radiodifuziunii Române.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2