loader

Începem luna decembrie cu „IERI-AZI-MÂINE”

O săptămână scurtă, însă cu invitaţi pe măsură.  Prima ediţie din această lună a început miercuri, 2 decembrie, când ne-am  întâlnit cu maestrul Costel Constantin, de la ora 16:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Prima zi de interviuri din această lună, miercuri, 2 decembrie, a început cu... ziua dedicată teatrului, în care ne-am întâlnit cu actorul Teatrului Naţional, Costel Constantin. Recunoscut pentru rolurile jucate pe scenele teatrlor din ţară (opere ca „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” sau „Apus de soare”), Costel Constantin şi-a început cariera la Iaşi, însă în 1969, el a fost remarcat de Radu Beligan, care l-a adus în Bucureşti, unde s-a şi „stabilit”, în final.  În 1973 apare pentru prima oară şi pe peliculă, cu rolul din „Porţile albastre ale oraşului” (1973), în regia lui Mircea Mureşan şi au urmat alte interpretări memorabile în „Tănase Scatiu”, „Ultima noapte a singurătăţii”, „Ion, blestemul pământului” sau „La răscrucea marilor furtuni”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna continuă cu ziua dedicată muzicii uşoare, iar invitaţii gazdei Corina Dănilă sunt Doru Ionescu şi Titus Andrei. Pe Doru Ionescu îl puteţi urmări – în această perioadă – pe TVR 3 cu ediţiile best of ale emisiunii Remix – unde vă veţi întâlni cu marile nume româneşti ale rockului, folkului şi jazzului.

Titus Andrei este vocea inconfundabilă a radioului românesc. din 1987, el coordonează activitatea redacţiei de muzică uşoară de la postul public de radio. Cu uşurinţă poate fi numit un promotor şi susţinător al muzicii uşoare româneşti, el fiind cel care a promovat la radio vocile unor artişti ca  Dida Drăgan, Adrian Enache, Aurelian Temișan, Daniel Iordăchioaie, Valentina Fărcășanu, Laura Stoica, Daniel Robu sau Vlad Miriță.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Săptămână o încheiem în ritmul muzicii populare, iar în platoul IERI-AZI-MÂINE vine Viorica Flintaşu, vocea folclorului bihorean. Cu o carieră care se întinde pe cinci decenii, Viorica Flintaşu a cântat în faţa românilor melodii vechi, autentice, de la colindă la trăgănată, cântece de jale, cântece ceremoniale, de nuntă, de şezătore ori de dragoste şi joc.

A debutat pe scenă la doar 16 ani, pe scena Casei de Cultură din Ştei, judeţul Bihor (în 2003, în cadrul spectacolului „500 de ani de atestare documentară” primăria din Ștei i-a acordat Diploma de Excelență), iar în 1966 realizează primele înregistrări în studiourile Radiodifuziunii Române.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

10:30 Natură şi aventură

*Observatie de animale salbatice (vidra) in Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina

Prezinta: Dan Pavaloiu

Realizatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas, Dan Curean

11:00 Destine ca-n filme

* Carmen Okabe-"În căutarea echilibrului"

La 19 ani a plecat la studii la Beijing si de atunci a continuat să călătorească si să îsi dezvolte calitatea de cetătean al lumii. A călătorit din China la Moscova cu trenul, traversând Siberia si învătând limba rusă în o săptămână. Vorbeste 8 limbi. A vizitat 68 de tări. Se reinventează permanent. Este expertă si couch în atât de multe domenii încat ne-ar lua zeci de minute pentru a le enumera. Carmen Okabe-când visul devine realitate.

*Cătălin Vrabie-"Pierdut în lume"

S-a pierdut prima dată în copilărie si se pare că i-a plăcut atât de mult senzatia, că anual se pierde pentru câteva săptămâni prin zone cât mai neobisnuite ale lumii. De curând, inspirat de Jules Verne si mânat de dorinta de autodepăsire si de nevoia de adrenalină, convins că va câstiga pariul cu el însusi, a făcut ocolul pământului în... cincizeci si două de zile.

Pierdut regulat, dar mereu regăsit în echilibrul dintre pasiune, familie si profesie-Cătălin Vrabie.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

(Reluare)
 
Ziua Limbii Turce, o sărbătoare despre identitate, apartenență și dialog intercultural

Ziua Limbii Turce este celebrată anual pe 5 iunie printr-o serie de evenimente dedicate tradițiilor ce definesc identitatea turcă. Urmărim o ...

Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

 

#tvr2