loader
Foto

Galerie foto

Teatru TV: Steaua fără nume. In Memoriam Eugen Todoran

Casa de Producţie TVR vă invită să urmăriţi piesa „Steaua fără nume”, difuzată la TVR 2, marți 12 ianuarie, de la ora 22.10.

 

Povestea zânei ce-a apărut într-o gară provincială.

În gara unui orăşel liniştit de pe Valea Prahovei coboară din tren, forţată de controlori pentru că nu avea bilet, o tânără frumoasă, îmbrăcată în rochie de seară, pe nume Mona (interpretată de Eniko Szilagyi).

(w882) teatru tv

Cum nu s-a putut duce la un hotel, un tânăr profesor, pasionat de astrologie, Marin Miroiu (Florin Zamfirescu), îi oferă găzduire. Ajunşi acasă, cei doi încep o lungă discuţie, iar Mona este impresionată de sufletul sincer al profesorului. Vizibil atras de misterioasa femeie, Miroiu îi oferă în dar o stea descoperită chiar de el. Mirajul nopţii nu durează însă mult, iar dimineaţă, Grig (amantul Monei) îşi face apariţia într-un luxos automobil, pentru a o lua acasă.

(w882) teatru tv

Sub impresia amintirilor nopţii, tânăra refuză să plece, dar realitatea o face să recunoscă că lumea din care vine ea nu poate fi niciodată şi cea a profesorului.

Premiera - 31 iulie 1983

În distribuție: Eniko Szilagyi, Florin Zamfirescu,  Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan,  Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel, Cornel Vulpe.

Redactor: Lucia Hossu Longin

Regia artistica: Eugen Todoran

***

Mihail Sebastian

S-a născut în 18 octombrie 1907 la Brăila.

A debutat în literatură cu volumul "Fragmente dintr-un carnet găsit" (1932) şi a continuat cu "De două mii de ani", "Accidentul" şi "Cum am devenit huligan". În dramaturgie, Sebastian s-a impus cu piesele "Steaua fără nume", "Jocul de-a vacanţa" şi "Ultima oră".

Prima ecranizare a piesei "Steaua fără nume" a fost făcută în anul 1967, când coproducţia româno-franceză a avut-o în rolul principal pe actriţa Marina Vlady.

 

 


 

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2