loader
Foto

In memoriam Ioana Bogdan: "Unora le place..."

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 16.40, TVR 2 a difuzat, In memoriam Ioana Bogdan, emisiunea "Unora le place..." . Interviuri și recitaluri, In memoriam Ioana Bogdan, au fost difuzate și pe TVR Internațional.

 

Ediția emisiunii "Unora le place...", difuzată în iunie 2010, cuprinde piese din concertul DUKE ELLINGTON ORCHESTRA la Bucuresti, din aprilie 2010, în interpretarea Aurei Urziceaunu care cânta live pe scena Sălii Palatului, în acompaniamentul orchestrei, dar și al publicului, sala fiind în delir la finalul reprezentației.

(w882) Aura Urzic

"Jazz la maxim, jazz de 24 de carate, cu aur la feminin, fiindcă o avem aici pe inegalabila Aura Urziceanu" – și-au început amfitrionii prezentarea invitaților, pasându-și replicile unul, altuia.

Regizorul Cornel Todea, a cântat la pian.

În emisiune a fost invitată o mare doamnă a Televiziunii Române, de la care Mike Godoroja a învățat foarte mult: doamna Ioana Bogdan, cea care a acceptat să vină în platou chiar de ziua ei de nastere, Mike Godoroja urându-i "La mulți ani!" în 2010. Ioana Bogdan a povestit în emisiune despre ce înseamnă munca în televiziune.

(w882) Mike Godor

Aura Urziceanu a adus și ea mulțumiri Ioanei Bogdan: "Este sora mea, colaboratoare si partener", iar regizorul Cornel Todea a mărturisit: "Ioana pentru mine înseamnă o televiziune cu show-uri în care aveai mesaj", povestind apoi despre "ideea de spectacol", pentru ca într-un final să se ajungă șă la jazz.

 

(w882) Cornel Tod


O discuție captivantă, amintindu-vă de cea care a fost Ioana Bogdan. Ea a făcut dezvăluiri despre începuturile din televiziune, dar și despre cum anume se serba "Sfantul Ion" acasă la Aura Urziceanu ai carei părinți purtau, ambii, numele Sfântului Ioan Botezatorul, sau despre parcursul celei socotite drept una dintre vocile cu cea mai mare capacitate improvizatorică din jazz-ul mondial, cea care a avut dintotdeauna drept motto cuvintele: „Nu sunt geniu, sunt muzică!”.

Unora le place..., speram că și dumneavoastră!

***

Producător și relizator: Cristian Păunescu

Prezintă: Florian Lungu și Mike Godoroja

Invitați: Aura Urziceanu, Ioana Bogdan, Cornel Todea; Costin Candu, grafician, a realizat live portretele invitaților, iar BLUE SPIRIT BAND a acompaniat live discuția din platou.

(w882) Florin Pie

TVR Internațional va transmite, In memoriam Ioana Bogdan, următoarele producții:

* Interviu cu Tamara Buciuceanu Botez - vineri, 5 aprilie, ora 21.00

* Interviu cu Florin Piersic - vineri, 5 aprilie, ora 21.50

* Recital Gică Petrescu - vineri, 5 aprilie, ora 22.35

* Teatru scurt: Arta conversației - vineri, 5 aprilie, ora 23.20

(w882) Ioana Bogd


Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace pe marea doamnă a Televiziunii Române, Ioana Bogdan! La fel si pe Cristian Păunescu, producătorul și realizatorul acestei ediții de colecție din Arhiva de Aur a Televiziunii Române!

 

 

9:00 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea a doua

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2