loader
Foto

În direct la TVR: Cele mai bune jucătoare de fotbal fac spectacol în etapele finale ale turneului mondial de fotbal feminin

Japonia – Suedia, Australia – Franţa, Anglia – Columbia sunt partidele din sferturile CM de Fotbal feminin din Noua Zeelandă și Australia pe care le vedem la TVR 1 şi TVR 2 pe 11 şi 12 august. Programul transmisiunilor, mai jos.

 

Transmisiunile directe ale TVR de la Campionatul Mondial de Fotbal feminin găzduit de Noua Zeelandă și Australia continuă cu fazele finale. Astfel, în sferturile de finală sunt calificate 5 echipe din Europa, una din Asia, una din America de Sud și una din Oceania, spre deosebire de ediția din 2019 a turneului, cea din Franța, când, în sferturi, au fost 7 naționale europene, plus SUA. Columbia, Australia și Japonia sunt noutățile din 2023.

„E cel mai surprinzător turneu final prin prisma rezultatelor înregistrate în faza grupelor și în optimi. Germania, dublă campioană mondială, China, de asemenea cu două trofee în palmares, Brazilia, finalista din 2007, Italia și Canada au plecat acasă la finalul primei runde. Au fost urmate de SUA și Norvegia, eliminate în optimi.

E prima oară în istoria competiției când echipa Statelor Unite nu reușește să ajungă între primele 8. Americancele au 4 titluri mondiale, o altă Finală jucată și trei medalii de bronz câștigate la precedentele 8 ediții ale Cupei Mondiale”, ne pune în temă jurnalistul TVR Emil Hossu-Longin cu evoluţia de până acum a competiţiei mondiale de fotbal feminin.

În zilele de 11 şi 12 august, la TVR 1 şi TVR 2 vom urmări trei dintre sferturile de finală ale marelui turneu găzduit de Noua Zeelandă și Australia, după următorul program:

TVR 1:

Sfert de finală 2: Japonia – Suedia, vineri, 11 august, ora 10.30, transmisiune directă de la Aukland, comentează Dragoş Bocanaciu

Sfert de finală 3: Australia – Franţa, sâmbătă, 12 august, ora 10.00, transmisiune directă de la Brisbane, comentează Tudor Furdui

TVR 2:

Sfert de finală 4: Anglia – Columbia, sâmbătă, 12 august, ora 13.30, transmisiune directă de la Sydney, comentează Emil Hossu-Longin.

De altfel, jurnalistul Emil Hossu-Longin, comentatorul meciului Anglia – Columbia, ne aduce toate amănuntele pentru a înţelege mai bine ce partide spectaculoase urmează să se desfăşoare în sferturile de finală:

„În partida Japonia-Suedia, ne vom bucura să urmărim duelul dintre Hinata Miyazawa, cea mai bună marcatoare a turneului, și Zecira Musovic, excelentul portar al scandinavelor. Miyazawa a înscris câte o dublă cu Zambia și cu Spania și un gol cu Norvegia. Musovic a apărat 11 șuturi în fața americancelor, campioane mondiale, plus lovitură de departajare a lui Megan Rapinoe, probabil cea mai importantă jucătoare din lume”, punctează Emil Hossu-Longin.

(w882)

La meciul Australia-Franța va fi nebunie la Brisbane! „Peste 50.000 de oameni vor susține echipa gazdă, la care strălucește Ellie Carpenter, fundaș dreapta la Lyon, dublă câștigătoare de Champions League. Franța răspunde cu Selma Bacha, 22 de ani, extremă stânga la Lyon, cvadruplă învingătoare în Champions League și aleasă în cea mai bună echipă a lumii anul trecut” (Emil Hossu-Longin).

Şi partida Anglia-Columbia ne va surprinde: „Sud-americancele au ajuns în premieră în această fază, grație Lindei Caicedo, 18 ani, debutantă la un turneu final și marcatoare în duelurile cu Coreea și cu Germania. Extrema de la Real Madrid, poreclită La Neymar, va avea în față un adversar aproape imposibil de depășit: Lucy Bronze, fundaș dreapta la Barcelona, campioană europeană anul trecut și cel mai bun fundaș dreapta al planetei”.

Semifinalele competiţiei vor putea fi urmărite în direct la TVR 1 pe 15 şi 16 august, finala mică va fi în direct la TVR 2, pe 19 august, iar Marea Finală, din 20 august, va avea loc la Sydney şi se va vedea în direct la TVR 1.

credit foto: Shutterstock

8:00 Coconut, micul dragon

Film animatie* Coconut, micul dragon (Coconut, the little dragon-Germania, 2014)

Regia: Hubert Weiland, Nina Wels

Voci: Adina Lucaciu, Alina Teianu, Ernest Fazekas, Eugen Cristea

*Animaţie. Coconut, un dragon de foc mititel, este însărcinat să păzească iarba de foc care îi conferă neamului său un dar unic, acela de a sufla flăcări, dar se trezește că cineva a furat-o de sub nasul lui. Prin urmare, Coconut se hotărăşte să pornească în căutarea ierbii focului, şi îşi uneşte forţele cu Oscar, dragonul mâncăcios, şi Matilda, un porcuşor ţepos.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Adriana Vulpe

9:35 Primavara amintirilor

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: joi, 02 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2