loader
Foto

”In direct cu viața” online și în această săptămână| VIDEO

Liana Stanciu vă așteaptă cu noi ediții ale emisiunii "În direct cu viața", în perioada 6-9 aprilie, de la ora 17.40, pe Facebook și YouTube. Puteți viziona edițiile online, în articolul de mai jos.

 

Liana Stanciu
În direct cu viața

Joi, 9 aprilie, Liana Stanciu a discutat cu Sorin Lucaci, psiholog și PR Editura Herald, despre abuzul de informație din această perioadă. Am primit, de la invitatul în emisiune, sfaturi despre cum să trecem peste fricile și anxietățile noastre.

Am făcut cunoștință cu doi elevi olimpici, Vlad Ciomîrtan și Darius Iulian Pașca, care s-au hotărât să profite de vacanță devenind utili: s-au apucat să fabrice viziere cu ajutorul unei imprimante 3D și a colegilor, mentorilor și părinților lor. Primesc ajutor la fabricarea vizierelor, la distribuirea lor către cei care adaugă alte componente și către spitale. Dar se gândesc să meargă mai departe, să producă ventilatoare necesare secțiilor de terapie intensivă, după ce vor fi obținut aprobarea necesară de la D.S.P.

Pentru că se apropie Paștele, dacă aveți fetițe, v-am dat sugestii pentru cadou: Raluca Creangă, antreprenor și mamă a trei copii, confecționează rochițe care, după fiecare spălare, arată în alt fel. O față a rochiței poate fi colorată, spălată, colorată și tot așa. Din luna noiembrie, Raluca Creangă a decis să fabrice și uniforme pentru personalul medical, și, recent, măști de protecție.

Miercuri, 8 aprilie am aflat despre inițiative ale unor oameni care caută să fie de folos în lupta cu criza generată de Coronavirus.

Alina Bârsan este învățătoare în orașul Câmpina. Pentru a-i învăța pe copii ce înseamnă omenia, a început acțiuni de voluntariat, cu trei ani în urmă. Împreună au strâns bani pentru oameni nevoiași. Un proiect recent, alături de Radu Ionescu - coordonator Happy Street Brotherhood, a fost construirea unei case pentru cei a căror casă arsese. Acum strâng bani pentru Spitalul Municipal din Câmpina.

Mihaela Feodorof, Executive coach, Business Consultant, vine cu sugestii pentru fiecare dintre noi. Cum va arăta piața muncii după pandemie? Cum ne putem reinventa ca societate? Un răspuns ar putea fi: prin conștientizarea valorii personale și punerea capacităților pe care la avem în folosul societății. Criza poate deveni oportunitate. În spatele fiecărui rol este omul. Și dacă omul este dornic să muncească și să-și pună la dispoziție competențele în folosul altui om, vom deveni o societate mai bogată sufletește și ne vom reformula relațiile profesionale.

Un exemplu de urmat este și proiectul spitalului modular pentru pacienții cu coronavirus, din curtea Spitalului Elias. Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viață (fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu), ne-a vorbit despre spitalul modular, care ar urma să fie gata în patru săptămâni.

Marți, 7 aprilie, am aflat că o bunicuță de 104 ani, Ada, din Italia, a fost declarată vindecată de Covid. Numărul de infectări a început să scadă în China, Italia, dar și în New York.

”În direct cu viața” ne-a prezentat povestea a doi oameni implicați în salvarea vieților omenești: Cristina Munteanu - asistent SABIF și Ștefan Mureșeanu - voluntar SABIF, producător video, publicitar. Cum putem ajuta și noi SABIF? Ne spune Viorica Rădulescu - membru OFF Road Adventure Romania. Iar la final, Radu Tudoroiu ne dă rețeta sa de supraviețuire în izolare.

Luni, 6 aprilie, Liana Stanciu ne-a propus două subiecte: ”Ce activități pot desfășura copiii în casă, în timpul vacanței de Paște?” și ”Utilitatea roboților pentru curățenie în spitale”. A stat de vorbă cu profesoara Ruxandra Mercea, director al Colegiului Transylvania College Cluj-Napoca și cu ing. Ana Maria Stancu, fondatoare RobotHub.

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Mic dejun-paine impaturita cu bacon sau branza / mancare de spanac/porkolt

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2