loader
Foto

Speranță și optimism la ”În direct cu viața” | VIDEO

Liana Stanciu vă invită să urmăriți noi ediții online, de la ora 21.00, pe Facebook și YouTube. Edițiile online pot fi vizionate și în articolul de mai jos.

 

Liana Stanciu
În direct cu viața

Joi, 7 mai

La  #indirectcuviata astăzi facem cunoștință cu Izi, o cățelușă simpatică care are chiar și pagină de facebook, așa cum îi stă bine oricărui artist de succes și vom afla povestea ei de la Ana Crăciun Lambru, artist păpușar și regizor.

Miercuri, 6 mai

La #indirectcuviata vorbim astăzi despre școlile și liceele vocaționale cu directoarea Colegiului Național de Muzică George Enescu din capitală, Cristina Sebastian. Dacă la matematică și la română poți învăța on-line, cum e să înveți sau să predai trombonul, pianul sau harpa din fața calculatorului. Pe urmă vom încerca să răspundem la o întrebare care ne frământă pe toți: mai putem vorbi anul ăsta despre vacanță? Răzvan Pascu vine cu câteva idei și propuneri constructive de care e bine să ținem seama.

 

Marți, 5 mai

Astăzi la #indirectcuviata intram cu drag și grijă în Satele Copiilor. Pentru mulți, ”acasă” este doar un vis. Copiii nu aleg unde să se nască dar noi putem alege să-i ajutăm. Despre cum putem ajuta, vom vorbi azi cu cei de la SOS Satele Copiilor, organizația care a schimbat zeci de destine.

 

Luni, 4 mai

Pentru părinții cu copii mici, ultima perioadă a fost o mare încercare. Copiii percep diferit timpul, iar pentru ei cele două luni au însemnat mai multă izolare ca pentru adulți.

E greu cu un copil, cu doi, dar cu 7, oare cum e. Ca să aflăm și ca să învățăm cum trebuie să gestionăm provocările acestei situații, discutăm azi #indirectcuviata cu Sarah Nicole Smith, care a venit ca voluntar în România în urma cu 14 ani și a ales să rămână adoptând 7 copii bolnavi, cărora le-a oferit dragoste necondiționata și o familie.

 

Joi, 30 aprilie

Suntem din ce în ce mai preocupați de educația școlară a copiilor, în condițiile în care sistemul clasic școlar a fost scuturat din temelii. Despre cum trebuie să ne raportăm la școala on-line, despre beneficiile dar și problemele cu care ne confruntăm, am discutat #indirectcuviata cu Oana Moraru, fondatoarea platformei ”Vocea Părinților”. Si tot despre copii, nevoiți să stea în casă, vorbim despre Școala de Joacă, ateliere creative și povești cu Oana Popa.

Luni, 27 aprilie

Liana Stanciu ne-a prezentat un grup de artiști care au inițiat platforma RADAR, Romanian Artists Developing Alternative Realities. Este o platformă care reunește dezvoltatorii și artiștii Români de New Media Art. Dacă acum câteva zile ați văzut mesaje și proiecții pe casele și blocurile din apropiere, să știți că a fost ideea lor.

În interviul cu Simona Maierean, am făcut cunoștință cu prima femeie pilot de supersonic din România, cea care a pilotat timp de 40 de ore, un avion cu ajutoare din Coreea de Sud, în mijlocul pandemiei și crizei mondiale. E cu atât mai impresionant cu cât Simona e din Suceava, zona cea mai afectată de epidemia de Covid-19.

Marți, 28 aprilie
Liana Stanciu a realizat un interviu cu dr. Cristian Andrei, medic specialist neuropsihiatru și psihoterapeut. Am primit sfaturi despre cum să facem față singurătății, distanțării sociale și fricilor generate de pandemia actuală.
Miercuri, 29 aprilie
Avem obiceiul de a ne plânge din lucruri minore, cum ar fi lipsa de atenție sau faptul că nu primim cadourile pe care ni le dorim sau pur și simplu, pentru că ni se pare că nu avem viața pe care ”o merităm”. Dar iată că VIAȚA în sine e un bun profesor dacă ești înțelept, asculți și înveți din situațiile de viață ale celor de lângă tine. Povestea Erikăi Garnier e în sine o lecție extraordinară despre puterea de a descoperi că poți deveni cea mai bună variantă a ta și din scaunul cu rotile. Ba mai mult, îi poți ajuta și pe alții.
Despre mediu, pădurile României care trebuie protejate - mai ales cele din parcurile naționale - unele dintre cele mai valoroase ecosisteme din Europa, ați aflat în ediția online a emisiunii.

2:45 Micuţa toboşăreasă (R)

Serial * Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

3:30 Documentar 360°GEO (R)

* Arnica, regina Munţilor Vosgi (ARNICA, LA REINE DES VOSGES, Franţa-Germania, 2019)

Realizator: Vincent Froehly

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2