loader
Foto

„În curtea bunicilor” a venit iarna

Duminică, 15 decembrie, s-a dat startul jocurilor de iarnă. Bunicul şi Bunica le-au arătat copiilor cum pot profita de tot ce le oferă anotimpul rece.

 

MARIANA SINCA
CRISTIAN MITESCU
ALEXANDRINA HALIC
În curtea bunicilor

Ediția emisiunii de duminică 15 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Bunicul şi Bunica au răspuns la orice întrebare pusă de nepoţii lor, dar şi de copiii de pretutindeni. Împreună cu vecina lor, Madame Geamantan, dar şi cu copiii-detectivi, călătorim în cele mai diverse locuri. Joaca este, până la urmă, metoda cea mai bună de a învăţa cum se fac lucrurile.

În ediţia din 15 decembrie, copiii vor primi câteva sfaturi şi trucuri legate de anotimpul zăpezilor. Întreaga echipă va face un om de zăpadă şi se vor bate cu bulgări de zăpadă. Ziua se termină cu un cântec de iarnă, iar copii emisiunii îi vor avea invitaţi pe micii muzicieni de la Grupul Andante.

În plus, ne spune producătoarea emisiunii, Luiza Fulea „copiii vor hrăni raţele sălbatice şi vor descoperi cum este iarna în pădure”.

„Dacă vreţi să petreceţi alături de noi o zi friguroasă de decembrie, vă aşteptăm şi pe voi În curtea bunicilor, de unde nu vor lipsi surprizele”, continuă Luiza Fulea.

7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

8:45 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2