loader
Foto

În culisele Festivalului Naţional de muzică uşoară Mamaia, ediţie aniversară

Mari nume ale muzicii uşoare româneşti, de ieri şi de astăzi, se întâlnesc în acest sfârşit de săptămână la Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, care revine în direct la TVR 2, cu o ediție aniversară.

 

Evenimentul se anunţă magic, după 11 ani de absenţă şi în anul în care Festivalul aniversează 60 de ani de la debut. Telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să urmărească în zilele de 25, 26 și 27 august, de la ora 19:00, concerte și recitaluri ale celor mai îndrăgiți artiști şi formaţii din muzica ușoară românească, într-un spectacol în regia lui Răzvan Ioan Dincă, adaptat conceptelor moderne.

(w882)

„Impresionantă scena şi ne-a topit de drag momentul în care doamna Corina Chiriac a urcat pentru a interpreta o piesă muzicală atât cu vocea, cât şi la pian. Am avut şi o surpriză, am primit de la doamna Corina Chiriac o pereche de „pantofi norocoşi”. Emoţionantă a fost şi întâlnirea la repetiţii cu doamna Marina Voica, care, la 86 de ani a cântat live pe scenă alături de orchestră”, a povestit prezentatoarea Liana Stanciu de la repetiţii.

(w882)

Simbol al muzicii uşoare româneşti, creat în 1963, Festivalul a încântat publicul până în anul 2012. O mare parte dintre interpreţii autohtoni şi-au făcut debutul la la Festivalul Naţional de muzică uşoară Mamaia şi aici s-au creat şlagăre alături de care au crescut numeroase generaţii de public din România. Şi tot de Festival se leagă şi amintirile multor vedete.

(w882)

„Pentru mine, Festivalul Mamaia înseamnă emoţie, pentru că face parte din rampa mea de lansare, în 1989. Mă legă multe amintiri de acest festival,atât ca participant, cât şi ca prezentator de câteva ori. Am şi o amintire inedită. În 1993, trebuia să urc pe scenă să interpretez o melodie de Vasile Veselovski, pe versuri de Mihai Maximilian, „Mamă Mor!”. Nu era foarte solicitantă din punct de vedere vocal, ceea ce mă avantaja pentru că în urmă cu trei săptămâni suferisem de o pareză vocală şi nu-mi revenisem total. Rămăsesem cu o uşoară răguşeală. Acea răguşeală a fost însă în avantajul interpretării şi mi-a adus premiul al treilea”, a povestit Aurelian Temişan.

Din programul TVR 2:

Vineri, 25 august, de la ora 19.00, și-au dat concursul Călin Geambașu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti și Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Bănuță, Romanița, precum și K1, Direcția 5 și Holograf (recitaluri). Seara a fost completată de momente speciale: remember-uri Mihaela Runceanu și Mădălina Manole, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Sâmbătă, 26 august, de la ora 19.00: Jazzy Jo, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac și Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan (minirecital), Proconsul și Cargo (recitaluri). De asemenea, vor avea loc decernări de trofee și remember-uri Dan Spătaru și Aurelian Andreescu.

Duminică, 27 august, de la ora 19.00: Gabriela Atanasov, Călin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Loredana, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital) și Horia Moculescu, Ana Maria Roșu, precum și Hara, Voltaj și Loredana (recitaluri). Seara va fi completată cu momente speciale: remember-uri Mălina Olinescu și Laura Stoica, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

(w882)

13:30 Marius Mihalache&Band-Saftita

Concert*

*"Săftiţa", spectacol cu Marius Mihalache

Dir.imagine Adrian Vulpe

Regizor de motaj Cristian Burlacu

Editor de montaj Valentin Brumă

Reporter Anca Medeleanu

Regizor artistic Violeta Gorgos

15:00 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*Ep.4: Estremadura-Portugalia

În extrema vestică a Europei continentale, vizităm trei palate magnifice: palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz.

Construite de mauri ori cu puternice influenţe orientale, palatele formează un inel în jurul Lisabonei, fostă reşedinţă regală şi capitală a jumătate de glob.

Redactor: Ştefan Asavei

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2