loader
Foto

Galerie foto

În culisele colindului „Acesta-i Crăciunul!” – urare muzicală a vedetelor Televiziunii Române

„Acesta-i Crăciunul /În suflet e soare/Deși este iarnă în calendare!”... Vă sunt cunoscute versurile? Cu siguranţă aţi ascultat colindul „Acesta-i Crăciunul!” - un sincer dar muzical oferit telespectatorilor TVR 2.

 

Melodia optimistă, compusă de Dani Constantin, pe versurile Marinei Almășan, ne îndeamnă să uităm grijile în această perioadă magică a anului şi să redescoperim bucuria din copilărie.

După un an dificil, cu îngrijorări şi provocări de tot felul, iată că am rezistat și împreună vom trece peste toate. Vedetele TVR 2, cu experienţă muzicală sau nu, s-au reunit în studio pentru a da glas unui colind care să ne încălzească sufletele.

(w882) TVR

„A fost o bucurie să fiu parte a acestui proiect! Cântecul realizat de Dani Constantin și Marina Almășan este ca o lumină, este sensibil și frumos și sunt sigur ca va bucura telespectatorii! Nu am putut fi prezent la filmările oficiale, dar varianta mea din studio vine ca o completare a frumoaselor cadre realizate de profesioniștii Televiziunii Române! Vreau ca acest cântec să fie pentru voi coloana sonoră a sărbătorilor, cu vocile noastre, ale echipei TVR 2, cei care încercăm să aducem veselie în casele voastre permanent!”, spune Paul Surugiu Fuego.

(w882) TVR

Alături de muzicieni consacraţi, precum Paul Surugiu-Fuego şi Dan Helciug, la înregistrări s-au alăturat Marina Almășan, Iuliana Marciuc, Monica Ghiurco, Stela Popa, Andrei Bărbulescu şi au cântat profesionist pentru prima dată Liana Stanciu, Cristina Soare, Camelia Moise,Teodora Antonescu, Costin Teodorescu, Raluca Tudor şi tinerii lor colegi, Ana Baciu şi Bogdan Iatan.

(w882) TVR

„Fiecare a avut o notă de ezitare la început. Îmi spuneau că n-au voce sau se tem că se fac de râs. La început, am cântat cu ei la pian şi... i-am convins. Am pregătit zeci de variante cu fiecare, apoi, am ales porţiunile cele mai reuşite pentru melodie A fost migălos și nu am vrut să se simtă diferenţa între interpreţii consacraţi şi cei care au cântat pentru prima dată. Printre aceștia și Liana Stanciu care mi-a mărturisit că e prima oară când cineva a determinat-o să cânte. „Cum, tu care eşti vocea mea preferată la radio nu ai cântat niciodată? De acum, eu sunt naşul tău muzical şi tu eşti fina mea!, i-am spus. Au fost foarte simpatici", a povestit Dani Constantin, compozitor care se află deja la cea de-a doua melodie de mare succes de Sărbători, după „Ce bucurie ar fi!” .

(w882) TVR

Colindul TVR 2 - „Acesta-i Crăciunul!” nu ar suna la fel fără vocile copiilor emisiunii „Zice el Aricitotel” şi talentaţii puşti de la „Sunetul Muzicii”.

„Cea mai mare bucurie nu este neapărat că îmi aud versurile cântate de Craciun, „la televizor”, ci aceea că am reuşit să ne adunăm laolaltă, lângă brad şi alături de Moşul cu barbă, noi, cei ce însufleţim emisiunile TVR 2! Cântecul ne-a adus la un fericit numitor comun şi, după ce regizorul Luminiţa Iordănescu a finalizat montajul videoclipului şi acesta a fost difuzat, practic putem spune ca am dat tonul Sărbătorilor, la TVR 2!”, a concluzionat Marina Almăşan.

Vă invităm să ascultați urarea noastră muzicală și vă urăm SĂRBĂTORI FERICITE!


1:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Ep. 21: Grădina din Agdal-Maroc

În sudul oraşului Marrakech, uriaşa grădină Agdal-cu o suprafaţă de 515 hectare, înconjurată de 9 km de metereze-se întinde între culmile înzăpezite ale munţilor Atlas şi deşertul Djebilet.

În secolul al XII-lea, dinastia Almohadă-care conducea Africa de Nord şi Spania-a pus să se construiască reţele de canalizare pentru a dirija şi stoca apa ce cobora din munte. Apoi, au fost create livezile din Agdal-în limba berberă: grădină împrejmuită-unde creşteau în voie portocali, măslini, rodii şi caişi. Pentru a proteja grădina de vânt şi de duşmani, au ridicat de jur-împrejur metereze înalte.

(Reluare)

1:30 Tigru -România, 2023

Film * Tigru -România, 2023

Regia: Andrei Tănase

Cu: Cătălina Moga, Paul Ipate, Alex Velea

*Dramă-film inspirat de fapte reale petrecute la Sibiu, în 2011. Vera, medic veterinar într-un pitoresc oraș transilvănean, este măcinată de probleme personale șsi are o cădere nervoasă. În ziua când un tigru confiscat de la un interlop local este adus la grădina zoologică unde lucrează, femeia descoperă un secret care o dă peste cap. Tigrul scapă din cuşcă, iar Vera trebuie să pornească în căutarea lui.

 
„Forța ideilor”: Lucian Blaga – mai mult decât un autor din manuale

Într-o perioadă în care educația este adesea redusă la memorare și performanță punctuală, TVR2 lansează o producție originală care își propune să ...

Adrian Enache dă startul „Duelului pianelor” la TVR 2

„L-am iubit pe Ştefan Bănică”, mărturiseşte, fără ocolişuri, Jeni Nicolau, invitată în prima ediţie a emisiunii. Din 6 aprilie, Adrian Enache ne ...

Gală senzațională și exclusivități, într-un nou sezon

Prima gală din sezonul cu numărul 14, a emisiunii moderate de Paul Surugiu-Fuego la TVR 2 este una specială, plină de emoții, muzică live și ...

 

#tvr2