loader
Foto

Galerie foto

Gala tinerilor cu drag de...folclor, la TVR 2

Duminică, 3 martie, de la ora 15.00, la TVR 2 ați putut să revedeți cea de-a doua Gală a sezonului al 11-lea al emisiunii ″Drag de România mea!″.  

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Este o Gală în care veţi reîntâlni opt tineri speciali, care ne invită într-o călătorie folclorică prin toate zonele istorice ale României.​

Din zona Chioarului sosește Virginia Irimuș, o maramureșeancă talentată, cu suflet de doină şi cântec de dor.

(w882)

Sălajul este reprezentat de Daniel Pop, informatician şi olimpic național la matematică. Artistul ne încântă cu cele mai frumoase cântece populare, dar şi cu piese de muzică ușoară.

(w882)

Este considerat urmașul demn al lui Drăgan Muntean. Bogdan Toma vine din zona Hunedoarei cu povești de suflet și cu folclor autentic.

(w882)

Adina Roșca și​ Cătălin Doinaș formează unul dintre cele mai iubite cupluri muzicale ale momentului. Cei doi tineri vin cu declaraţii muzicale de dragoste din zona Făgărașului.

(w882)

Din Teleorman vine Simona Alexandru, câștigătoarea celui de-al patrulea sezon al show-ului de talente ”Vedeta populară”.

(w882)

Provine dintr-o familie de lăutari cu traditie. Iulia Mihai ne aduce din Vlașca, mai precis de la Clejani, judetul Giurgiu, refrene tradiţionale lăutăreşti.

(w882)

Este pasionată de folclor şi de cusutul cămăşilor cu altiţă. Farmacistă şi mamă a trei copii, Cristina Drăgan Diaconescu ne aduce mai aproape Moldova istorică prin cântec.

(w882)

Paul Surugiu-Fuego are și el daruri muzicale populare, alături de trupa Supermarket și de Ansamblul ”Doinița” al Casei de Cultură a Studenților din București!

(w882)

 

***

Program de difuzare:

TVR 2 - DUMINICĂ, ORA 15:00, SÂMBĂTĂ, ORA 23:50

TVR INTERNAŢIONAL - SÂMBĂTĂ, ORA 21:00 (ORA ROMÂNIEI)

TVR MOLDOVA - SÂMBĂTĂ, ORA 21:00.

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

 

20:00 Immenhof: marea promisiune

Film* Immenhof: marea promisiune (Immenhof: das grosse versprechen-Germania, 2022)

Regia: Sharon von Wietersheim

Cu: Leia Holtwick, Maximilian Befort, Ella Päffgen

*Film de aventuri, family. La ferma Immenhof, peripeţiile se ţin lanţ. După ce sora lor Charly a plecat la facultate, Lou şi Emmie se ocupă împreună de herghelie. Verişoara Josy, fată de la oraş, a venit să le ajute, dar mai mult le încurcă, iar splendidul cal de curse Cagliostro este otrăvit de o mână criminală, spre disperarea lui Lou, care-l ascunde la un refugiu pentru cai sălbatici.

Redactor: Laura Bălan

22:00 Numele Trandafirului

Film* Numele trandafirului (Il nome della rosa-Italia, Germania, 2019) PREMIERĂ

*Partea a patra (din 4)

Regia: Giacomo Battiato

Cu: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio

* Miniserie, dramă-adaptare a romanului omonim de Umberto Eco. În 1327, Papa Ioan al XXII-lea şi Ludovic IV de Bavaria sunt în război. Pe fondul conflictului deschis dintre Biserică şi puterea politică, călugărul franciscan William of Baskerville (John Turturro) şi tânărul novice Adso of Melk (Damian Hardung) sosesc la o abaţie benedictină izolată, din nordul Italiei, pentru a participa la o dezbatere importantă. Abatele îl roagă pe William, cunoscut drept o minte luminată, să cerceteze moartea misterioasă a unui tânăr călugăr. În scurt timp, incidentele tragice încep să se ţină lanţ, iar Inchiziţia intervine prin reprezentatul său, Bernard Gui (Rupert Everett), împiedicând căutarea adevărului.

*

Redactor Adriana Vulpe

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2