loader
Foto

„Fraţi de viţă”, la TVR 2 - o emisiune din pasiune pentru vinul românesc

Din 12 septembrie, de la ora 17:00, fraţii Cătălin și Adrian Păduraru au deschis porţile „lumii vinului” în care, de regulă, au acces iniţiaţii.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

Dacă vă place vinul, vă invităm într-o călătorie de iniţiere! Astfel, veţi avea şansa să aflați lucruri noi despre „licoarea zeilor” şi să descoperiţi locuri minunate din România, fără a fi nevoie de efort sau cursuri de specialitate.

Căutând bucuria de a trăi, frații Cătălin și Adrian Păduraru, unul doctor în oenologie și degustător autorizat, pasionat de cultură și altul, actor și educator, pasionat de vinuri, au pregătit, din 12 septembrie, în emisiunea „Fraţi de viţă”, cele mai diverse informaţii despre lungul drum al strugurelui din vie, până la licoarea aromată din pahar. De la arta degustării, până la diversele accesorii din domeniu, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, vom pătrunde în podgorie, pentru a cunoaşte vinurile și soiurile de struguri din care sunt obținute, dar şi ca să aflăm care sunt combinaţiile culinare asociate cu vinul zonei.

„Vinul este istorie, identitate națională, cultură, pârghie pentru bunăstare socială, valoare economică, bucuria vieții. România vitivinicolă de astăzi - cu extensiile oenoturism și oeno-farma-cosmetice - oferă șansa tinerilor de a-și clădi un viitor aici și șansa unui bine colectiv mult așteptat. Ne propunem - prin această emisiune - să dobândim cu toții cunoașterea de a fructifica aceste șanse”, a spus Cătălin Păduraru.

(w882)

Traseul lor nu include doar podgoriile şi cramele renumite ci şi locuri noi sau despre care s-a vorbit mai puţin. Utile vor fi şi informaţiile despre tradiţii, obiceiurile şi reperele culturale ale zonei, atracţiile turistice, dar şi istoria vinului în România, sau informaţii care să infirme sau confirme diverse mituri legate de vin. „Cred că o emisiune de televiziune poate fi subtilă şi cu popularitate deopotrivă. Cred că subiectele pot fi privite şi din perspectivă culturală şi ştiinţifică. Cred că totul poate fi povestit relaxat, cu simplitate, bun simţ şi umor. Sper!”, a spus Adrian Păduraru.

14:00 Azi pentru maine (R)

Azi pentru maine

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, si universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

Producător Alexandru Munteanu

Realizator Radu Găină

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2