loader
Foto

Galerie foto

Frați de viță în vizită la cea mai mare cramă gravitațională din Europa

Despre ceea ce au descoperit, dar și despre locul cel mai potrivit pentru degustarea unui ,,ice wine” deosebit, puteți urmări la TVR 2, într-o nouă ediție „Frați de viță”, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 17:00.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

În căutare de povești interesante cu și despre vin, frații Adrian și Cătălin Păduraru s-au oprit în inima Transilvaniei, la cea mai mare podgorie cu proprietar unic din Europa: Jidvei.

2500 ha de viță de vie, 4 crame cu o capacitate de 35 mil. de litri, 500 de medalii pentru vinurile premiate în ultimii 10 ani..... și superlativele nu se opresc aici! Grupul Jidvei deține cea mai mare cramă gravitațională din Europa (Crama Tăuni), prima mașină de plantat prin GPS din Europa, primul sistem de vinificație complet computerizat și chiar prima școală privată de viță de vie.

(w882)

Preocupați de rădăcinile istorice, atrași de arhitectura renascentistă și barocă, dar și de gustul îmbietor al unei plăcinte tradiționale numită ,,lichiu”, Frații de Viță au găsit locul cel mai potrivit pentru degustarea unui ,,ice wine” deosebit, cu potențial mare de învechire. O trăsură i-a condus către emblema vinurilor Jidvei, castelul Bethlen–Haller.

Și pentru că Sărbătoarea Marii Uniri se apropie, Adrian și Cătălin Păduraru au simțit să evoce Unirea Transilvaniei cu România printr-o vizită la Centrul de Cercetări Istorico – Teologice Giulești, pentru a ne arăta câteva dintre simbolurile legate de Ziua Națională. Ne prezintă un grup statuar ce simbolizează plecarea maramureșenilor spre Alba Iulia, Casa Memorială Ilie Lazăr – cel care a mobilizat satele de pe malurile Tisei pentru a participa la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar și pe mătușa.....Maria Lazăr.

...și maratonul vinului continuă...

0:05 Delta Bucureştiului

Film* Delta Bucureştiului (Le Delta de Bucarest, Franţa-România, 2020)

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

*Documentar. Istoria unui loc. Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre, natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră şi familii de rromi, cu copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2