loader
Foto

Galerie foto

„Filmul de artă” difuzează celebra peliculă „Închisoarea îngerilor”

Sâmbătă, 4 iunie, la TVR 2 ați urmărit „The Shawshank redemption”, filmul nominalizat la 7 premii Oscar și 2 premii Globul de Aur. De la 22:10, la TVR 2.

 

Laurențiu Damian
Filmul de artă

Drama regizată de Frank Darabont este o  ecranizare a nuvelei lui Stephen King „Rita Hayworth and Shawshank Redemption”.  În 1946, bancherul Andy Dufresne este condamnat pe nedrept pentru uciderea soției sale și a amantului acesteia şi închis pe viaţă la Shawshank, în statul american Maine. Contactul cu mediul dur din închisoare e un tratament de şoc care-l clatină pe Andy, dar nu-l dărâmă.

Treptat, inteligenţa şi cunoştinţele sale din diverse domenii îl fac indispensabil pentru directorul închisorii, iar prietenia cu veteranul Red, închis de 20 de ani la Shawshank, mai îndulceşte amarul vieţii de deţinut. Ceea ce nu ştie nimeni, însă, este că Andy cel aparent supus pune la cale un plan incredibil de evadare.

„Fără nicio o scenă cu vreo revoltă din închisoare și fără nicio imagine înspăimântătoare, filmul spune o poveste lentă și blândă despre camaderie și dezoltare, cu un final abrupt care aduce o justiție poetică. Regizorul și scenaristul Frank Darabiont spune o poveste cu un surprinzător grad de compasiune”, scria The New York Times.

În rolurile principale îi găsim pe Tim  Robbins – câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar- și Morgan Freeman - câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal și numeroase alte nominalizări.

Filmul „Închisoarea Îngerilor” a fost nominalizat la șapte premii Oscar, a primit două nominalizări la Globul de Aur, cei doi actori au fost nominalizați și la Screen Actors Guild Awards, iar Darabont a fost nominalizat pentru cel mai bun regizor la Directors Guild of America.

***

În fiecare săptămână, TVR 2 aduce Filmul de artă: un adevărat regal cinematografic, unde vom putea urmări filme cu un palmares impresionant la festivalurile de gen din lume, producţii cu mari distribuţii, mari regizori. În plus, regizorul Laurenţiu Damian vine, la fiecare ediţie, cu câte o scurtă prezentare a fiecărei producţii.

De altfel, filmul de sâmbătă, 4 iunie, este precedat de o intervenție a criticului și profesorului de film Laurențiu Damian. El consideră că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier, Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta”.


18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2